Wednesday, August 17, 2011

Ragam JiranKu lagi

aku pun agak pelik la dengan jiran2 aku nih
dulu yang sorg tu sebuk mempertikaikan kelayakan aku 
dok kat umah tumpangan ni

ni depan ni plak asek la sebuk dok tgk je ape kami buat
kitorg kuar dr rumah die jenguk disebalik tirai umah die
klu die ade depan umah kami pun br nk keluar 
die tgk semacam je 
klu die nk tego ... tego la wat pe dok wat usha gitu
klu sekali 2 kali tak pe 
ni dah hari2 dah 
laki bini diorg cam tu 
pelik 

tp tatau la kan 
kot2 mmg die laki bini suka/fav usha org
tp kitorg cam biasa la 
wat tatau je wlupun menimbulkan ketidakselesaan


enPanjang dah byk kali dah terbantut nk pasang lampu kelip2 depan pintu 
asal die pasang je ... pusing belakang mesti nampak org dok selak langsir ...hahhaa

dok umah tinggi dulu ...
tatau pun pe jd disekeliling
sampai umah ..buka pintu ..masuk ..ttp pintu


Note: bagus jugak sebenarnya org cam tu ...klu ade kes pecah umah ke ... die tau dulu kan ...

14 comments:

cheqna said...

manusia itu unik...
selagi dia takmengancam keselamatan takpe =)

MRS. K said...

jiran ambil peduli

~aSHa~ said...

dia anggota RELA kot....ehehehee

Nini D.. said...

btol tu..harus berfikiran positif..maybe diaorg laki bini jenis muka tak nampak friendly tapi hati baik :)

ummiaqeef said...

haritu aku basuh baju kat belakang jiran blakang tu sekodeng dr bilik atas, siot jek..nak kata aku pakai seksi xde pulak..bila aku terpandang cpt2 dia lari..ape2 ntah..budak lg tu..

*Miss Geli^ said...

aku panggil orang tu baca belog ko eh

seblah aku takde orang..depan aku takde orang..blakang aku tak namapak rupa..tepi aku belah kanan selalu takde sebab slalu makan luar...

sekian

wahida said...

jiran ni ada mcm2 ragam kan...aku pun sama...kalau nak citer pasal dorang ni tak habis satu mlm...

aku ada jiran yg annoying tau...tapi malas nak citer...

Huda said...

umah kite depan ngadap sekolah..jiran kiri knan je la..tp sume ok :) sporting je..

maszmadi said...

jiran yang prihatin.. tapi rimas jugak kan.. macam jiran sebelah umah aku, pantang dgar kami buka pintu, dia pon sebok nak bukak pintu gak..
sedara la dorang ni kut.. hehe

TuN TeJa said...

Jiran yg bizibody lah tuh,bagus utk keselamatan...jiran aku lagi besh siap ader kunci rmh aku lagi...

L said...

haaa. kan bagos tuee..=)

jom berdoa?
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/doakan-untuk-keburukan-saudara-seislam.html

.::Lynn::. said...

jiran ko suka tengok ko 1 family..
apa kata, bila dia tengok ko kuar ko cakap : Assalammualaikum...
ramah la sikit.. hihihi

@e_da said...

rimas.. tp aku suka kat note ko tu eima.. hehehe

Shinnaz Ahmad Rasid said...

perihatin tuu..;p