Friday, August 5, 2011

Silap Percaturan aku Mendidik Anak

aku ajar sekali je Fahim ni 
sbb aku nk rileks tgk tv cite desperate house wife 
aku umpan die ngan laptop
bukak games 

pas sehari...sehari die minta games 
skrg dah jd wajib dah 
siap klu ajak jalan tu bleh plak tak mo 
nk dok umah semata² nk main games
cam budak besar dah

klu tau buka pilih games sendiri ok la 
aku tinggal je 
ni tak ... klu die tak keluar aku pun sama tak leh kuar
mkn pun tak 
cam semalam ...aku tanya nk mkn tak 
die jawab.."ayim nyang la mkn ayam"
aku ckp ok ingat kenyang sungguh la 
pastu asek la kentut 
aku tanya nape kentut byk kali sgt nih ??
die bleh gelak plak ..."ayim apar nk asik"
tu dah kul 11pm tu 

klu ade iPad cam cutemum tatau la 
jgn Dania addicted cam Abg Fahim sudah la 

Fahim skrg nih dh jarang jd otomen 
sbb kebykan masa, dia main games 
rosak minda anak aku yg sorg ni 
TV pun sama jrg tgk dah 
klu tgk pun kartun fav pastu main mainan kejap 
pastu games balik




khusyuk kan boboy masham aku ni



Note : rosak minda budak ni ...kecik² lagi mak die silap percaturan

19 comments:

♥cikmOt♥ said...

huhuhu...aku mang tak ajar anak main games kat laptop...sebab tau kan, budak2 senang diajar...takut jadi addicted cam fahim nanti...berebut jenuh weii...kalu laptop rege seposen dua takpe, ni riban2...owhhh tidakkk!!!!

LiErOSe~QiEmi said...

weh, fahim isp puting lagi ke manje??? hihihi...

tiap kali qimie nak sentuh komputer kami laki bini marah.. no!!!! so dia tak berani sgt laa...

eima said...

@♥cikmOt♥

tu la kak ... mula tu aku bg die tgk DVD je ..silap...silap... ingat nk sorok la kate rosak ke hape ke ... hehe sampai die lupa....

eima said...

@LiErOSe~QiEmi

isap lagi ...aku saje je tak bg tanggal lagi sbb ..die klu tak puting aku huru hara ... letih mak melayan die .... kire ubat penenang la

amiey lee said...

eima - hahahaha jadi mcm aku la skrg...pantang mesti bebudak tu naik main game kt galaxy tab... sarah & ashraf rebut nak main angry bird, fruit samurai n tom..feninnngggg

MRS. K said...

leh geng ngan anak lynn

ummiaqeef said...

pandainye men games, game ape tu? aqeef men menan ngan layan dvd otomen je..tp tgk kat tv..

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

sis,bek jgn besekan anak tu ngk bnda cmni..

rosak lak mata tu muda2..

rabun bagai.. =)

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

sama la ngan Alya,
makan pn depan lappy..
nk kata salah percaturan tak gak..
kl tak bg langsung tkt tak reti ..
tp budak2 ni terlalu obses taw..

hmmmm, mak nak on9 pn pyh kalo die duk hadap benda alah tu..
huhuhuhu

♥cikmOt♥ said...

hehehe, takde maknanya...budak2 lagi kuat ingatan dia...
nampaknya ko kena beli se lagi laptop tuk ko laki bini la...hehehe

eima said...

@♥Leily|Ummi Alya Husna♥

tp kak klu ajo mende yg elok ok la .. cam eima ni ajo games...huhuh nyesal sgt

eima said...

@nuyui a.k.a miss NUSHA

tu la yiu ...aku nk sorok kan la ..ckp rosak ke hape ke

eima said...

@ummiaqeef
fahim ni skali ajo je ...
die main games perang2 ...helikopter ke kapalterbang ke

Huda said...

hehehehe..boleh dilentur lg tu eima :)

L said...

jom befikr sejenak http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/jom-berfikir.html =)

Edy Zaidi said...

bahaya ni..kecik2 dah ketagih...nanti dah sekolah lepak kat CC main game

@e_da said...

Fahim mmg kembar mika.. hantu laptop n hantu puting.. heheh

♥mama eza♥ said...

amboi hebatnye fahim dah pandai main game kat laptop, auni kitorg xbg sentuh laptop pon..hahaha..tp kenkadang ayah die main galaxy tab tu die melalak2 gak la nak..

.::Lynn::. said...

huwaa.... anak aku pun sama.. tapi idak la berputing.. hihihi