Tuesday, September 13, 2011

Aku Ingat Musim Raya Rumah je kena pecah

kecoh pasal kes kecurian kat opis aku ni 
smlm ramai yg sedar brg hilang
lappy, external hardisk, duit raya, duit kelab, toner dll

aku ingat dlm bilik aku tak dak mende berharga yg diorg leh amik 
td waktu lunch budak opis aku 
dok kecoh pasal toner hilang 
aku check aku punya stok pun hilang jugak
sakit hati betul wlupun aku tak kuarkan satu sen pun utk beli
tp tu utk simpanan aku in case toner abih time tgh print belambak2
tak dak la aku terkocoh²

aku rasa ini kerja org dalam ni 
klu tidak takan la senang sgt die nk pecah masuk tanpa kucar kacirkan brg² dlm opis
pastu die bleh tau plak sape yg pgg duit kelab bagai 
siap bleh tukar² balang ikan org 
tulis note I LOVE U bagai 

mudah²an Allah buka hati org² tersebut utk insaf




Note: sanggup khianati kawan sendri utk kesenangan ......

15 comments:

♥cikmOt♥ said...

dia curi tuk jual kut...gaji kan lambat lagi...dah ar pas raya...poket seme dah kering...ishhh

Cute MuM said...

maybe kot..
mesti kes dah tak cukup duit nie..
semoga orang tue insaflah..

Nini D.. said...

memang tak senonoh perangai..haram weh hukumnya mcm duit tu!

amiey lee said...

mengong tull yela toner kalau tukar ada harga plak

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

xsnonoh toi peel depa ni..

moga kebenaran terbongkar t!!

cheqna said...

ada jugak manusia cam gitu yer

PUANSTOBERI said...

rajin plak org tu tukar2 balang ikan orang. aduhainyer.

Eh. Kat sini pun ada kes barang ilang. CPU je ilang. Pelik tul. Monitor seme tak ilang, bleh CPU seketoi ilang. Aduyai..ahkak jugak yg susah ni kena siasat plak. Heh!

maszmadi said...

erm, sampai ke toner ilang yerk... ini dah kes nak jimat sangat dah nie.. huhu

syawalsimpsons said...

entahla...opis aku pon ada gak penah jd last year...tp last2 check...guard yg rembat semua benda alah tu,....aku punyer 5engget atas meja dolu pon mau rembat tau...guard kat tempat kiter bkn leh harap sgt pon

eima said...

@♥cikmOt♥

ye la tu ....aku pun rasa gitu

eima said...

@Cute MuM

mudah2an

eima said...

@Nini D..

dasat opis sendrik pun nk dajalkan ... tmpt die cr rezeki tu ...

eima said...

@amiey lee

toner belum guna ..mmg leh jual...mayb die dah ade kaki kot

eima said...

@PUANSTOBERI

bkn takat balang ikan ... selimut MAS aku pun aku lipat cam lain jd cam lain .. nampak sgt die saje ubah2 ..cam nk tgal jejak bgtau yg die dah rembat

eima said...

@syawalsimpsons

kitorg rs bkn nye guard tp org dlm sendrik....