Monday, September 19, 2011

Gaya Si Abang

Tinggal sebulan lagi Fahim nk bergelar abg
perangai manja die tak la manja sgt
tp die slalu je kutuk abah die
abah busuk la ... abah tak mandi la ...abah gemuk la
mcm lagi 

tp klu mama semua baik² belaka
mama antik, mama mey, mama ensem, mama mandi biar pun mama mls mandi

skrg klu suruh bergambar mmg mcm² pose dah leh buat
tp ikut mode la 

tp yg paling mencuit hati aku bila tgk gambar² ni






aku rindu Fahim yg comey dan kecik dulu
aku takut kasih sayang aku kat Fahim akan berkurangan bila ade adek nanti 
biar pun kasih ibu sama rata ... aku ttp takut

Fahim bila kena marah mula la dia akan cakap 
"ayim tak sayang adek, ayim nk mama je"
"ayim buang adek kat luar lah"

bila dah 10-15 minit die nyesal ke hape ke 
mesti dia akan ckp cam ni
"mama ayim tak syg adek sbb adek tak kuar lagi la"

hopefully Fahim akan jd abg yg terbaik dan bertanggungjawab dan boleh diharap 


18 comments:

♥cikmOt♥ said...

insyaAllah takde kurang...sama jek...sok lusa dia ada adik dia paham la...

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

bila adik dh depan mata,dia tau la cmner t.. =)

moga dia jd abg brtggjwb ea..

mane sis oi alamtnya.. waaa!!

LiErOSe~QiEmi said...

at least dia faham gak ape tu adik... anak aku... hemphhhhhh... lagi dia pukul perut aku ada laaaaa

::NureeN:: said...

InsyaALLAH akan sama adil nanti.. fahim akan lebih faham tanggungjwb seorg abg.. ;)

MRS. K said...

muka dah sama cam ko dah manje oii.. anak mak

eima said...

@nuyui a.k.a miss NUSHA

alamat ape ....

eima said...

@MRS. K

sama tang mata je ... hidung tak ikut aku...klu tak bertambah hensem la ...muahahahah

ummiaqeef said...

motif bunga? hahaha..

comei je dia ckp gitu.. tunggu adik keluar nti camane..hehe

@e_da said...

hehhe pandai dia ckp.. muka mcm mama dia la...

amiey lee said...

eima jgn risau...bila adik dh kuar syg akan bertambah2... mcm aku gak...dulu ada rasa takut tapi tak sbnrnye ko lagi sayng kt anak2 ko..

syawalsimpsons said...

ala so sweet ayim...aku suke la tgk ayim punyer pose...muka kental..sekali ada bunga daa dapan dier...kikikiki...

~aSHa~ said...

pandai bergaya dah hero ni...

nanti dah keluar si adik...kasih sayang tu tetap sama rata...tak kira jantina yg keluar tu...walau hati nak girl ke nak boy ke....keluar la apa je....kita tetap syg...si abg pun kita tetap syg...
takde perbezaan pun nnati kasih sayang tu....insyaAllah...cuba la

hyazz said...

hehehe...takyah risau lah... kasih dan sayang kite takkan berubah walaupon ramai anak...tapi lain la cara nye dari dulu dulu...

mamalieyna said...

betul3x..kak eina pun kengkdg memikir perkara yg sama..makin berkurangkah kasih kita pada anak sulong ni..hu~

comel la fahim..adiknye camne lak ghupe nnti..suspen2x..hee~

maszmadi said...

alolo, comel jerk fahim posing cenggitu kan.. hehe

eima said...

@syawalsimpsons

fahim mmg suka bunga ... tp bkn die main pun saje nk ngutip je

.::Lynn::. said...

alahai fahim.. kalo abg asyraf, bertuah nak posing mcm gini

ch@ said...

wohooo, sepesen anak mak bila posing. pandainyaaa dia, betulla fahim mmg dah besar. mujur dia dah faham eima, aku lagi la Oni tu, masih nak manja2 lagi, mujurnya aku dah letak dia dgn pengasuh bg dia kawan dgn org so dia berdikari.