Thursday, September 15, 2011

Hanya Perut je berubah size

aku pada usia kandungan 8 bulan lebih

Zaman Fahim



Zaman Adek


anggota lain semua menten gitu je size nye kecuali perut 
cuma yg ade ni byk urat timbul kat
tgn, kaki + lilpussycatt



zaman ngandungkan fahim klu aku berdiri kat meja ke kaunter ke 
tak pun nampak aku dr blakang masih ade lagi yg ngorat 
bila nampak perut mula la malu ....

tp ngandung adek pun sama jugak dlm awal 8bln
ade lagi yg dok ayat aku ..aku punya la pelik 
nape la teknisyen ni dok ckp ngan cr ckp ngan anak dara ni
rupenye die tak prasan yg perut aku dah besar...muahaha
bila aku ckp sambil dok gosok perut "dik oi mmg la akak posa penuh bulan ni sbb akak kan ngandung ni"
mula la budak tu nyengih je tiap kali  nampak aku ....


Note: nyesal nye tak amik gambo tetiap bulan...leh buat kenangan

25 comments:

syawalsimpsons said...

tapi kan...org kata kalo masih nampak pinggang dari belakang time preggy...tak namapk peyot...itula tandanyer lelaki kan..mmm...tak pe...aku time preggy pon x amik gambar tetaip bulan...

♥cikmOt♥ said...

jeles ar...ko tak mengembang pung...hehehe...

tapi sib baik peknen kali ni akak takde bengkak kaki tangan...sebab nengok budak opis, mak aih...gile bengkak tangan dia...due kami lebih kurang ja...

Zue AnnaLeeya said...

untung org bdn kecik nih....
perut tak bape nampak...
klu akak ngandung, 7 bln pon nmpak mcm nak banak esok lusa jerk... hehehe....

Shinnaz Ahmad Rasid said...

bestnyaa..time pregnant badan tak naik pun..perut je naik!

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

maintain je comel..heheh..

wahida said...

betul la...aku pun rasa rugi sbb tak amek gambar tiap2 bulan masa preggy dulu...boleh buat kenangan kan...

Huda said...

bestnye x mengembang tang lain :) kite gigih nk slim balik :)

MRS. K said...

ape yg pasti ko tetap kuwuss

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

haah, menten aje bhgn muka..
takde la mcm makan ibu roti..
jelesss.. jeles..

dlu sy nek gak kat muka, cam di pam- pam.. huhuhu..

cheqna said...

beshnyer......
jeles plak...
cheqna yang gebu ni bila la nak slim mlim ni...

MrS. F!zA said...

eima, pregnant kali ke2 nk maintain cm ko lah..biar perut je naik..buleh?hikhik

.::Lynn::. said...

argh... teringin sudah untuk memboyot.. tapi apakan daya.. hhihihi

hyazz said...

dah memang sebjik cam anak dara lagi...mesti la ader yang ngurat...
ha a la..dulu nye besar sikit perut nye

Nini D.. said...

kecik gile lengan ko!!!

♥mama eza♥ said...

weh jeles nyer badan ko xnaik eyh...pewot kecik jek..best arr pas bersalin mesti dpt balik berat seblom neh..

@e_da said...

bertuah eima.. kalau ida,.. semua naik sebab amik ubat hormon.. last2 nak bersalin takut tgk muka sendiri.. huhu

ch@ said...

serupa aku je eima, sesilap ko lbh ringan drpd aku. maintain ni bgs nya, smua bj lama boleh pakai lagi. aku syg jeans aku lah.

eima said...

@Nini D..

jenuh dah aku mkn ubat gemuk bagai nk bg naik ... gitu je la

eima said...

@ch@

aku mmg ringan dr ko kot...paling berat tak ngandung 44kg je...

eima said...

@@e_da

ye la sbb doc takut kandungan tak kuat ek...

eima said...

@♥mama eza♥

tp aku tringin nk berat naik ... 50kg jd la

eima said...

@hyazz

haaaa tula ramai ckp cam tu ...

eima said...

@.::Lynn::.

ala ko skip je mkn ubat ...ke pepe perancang pe ko amik..klu bj ujan ko bocor kan je..hehe

eima said...

@MrS. F!zA

buleh2... klu dpt la...aku ingat klu pas branak aku montel ckit tp harapan tinggal harapan.. kembali ke bentuk asal

.::Lynn::. said...

tak tahan.... bocorkan bju hujan... baju hujan encik suami awal² dah sorok.. hihihi