Monday, September 26, 2011

Perangai Pelik aku & sorry Yui

sebelum pepe hal 
aku nk mintak maaf dulu kat dik yui
aku beria menafikan yg kad raya die anto tak dpt²
sedangkan mmg dah lama dpt muahahahaha
mana aku tau tu dr hang dik oi
sorry ye my dear comey

o0o hang keja kat company tu ke 
aku ingat Bank aku wat hutang tu sj je bg kat ke aku

_________________________________________________

aku ada satu perangai mmg tak leh nk ubah
iaitu tak suka buka surat/sampul surat 
asalkan semua nye berbungkus la 
even parcel sekali pun
tp hadiah GA/Contest aku gagahkan diri jugak la bukak 
sbb xcited nk tgk ape mende aku dpt 
klu takat hadiah besday dah 3-4 bulan kadang tu br buka 


dah la tak buka pastu hadiah² aku dpt jrg sekali aku akan guna
melainkan mende tu mmg berguna dan aku tak dak 
tp rasa nye br 2,3 hadiah yg aku dpt, aku guna

bkn tak hargai tp terlebih hargai kot 
sampai syg nk buka ngan guna

ni  hadiah yg aku dpt utk besday aku
yg masih belum berbuka 
ape mende isi dlm pun aku tatau 


penah aku sekali tu aku simpan kek besday sampai berkulat 
seb baik sepotong je

hadiah² cam brooch ke 
mug ke 
vase 
pashmina ke
beg ke 

dr officer @ boss aku 
mmg aku letak ruang display aka ruang longgok kat dlm bilik aku


antara yg aku sempat jumpa dan snap tadi
byk lagi mug sebenarnye ...dok dlm laci mls nk punggah boss 
lalu td die usha ape aku buat ..kiki


nk guna cam syg 


Note :  ade tak yg sama cam aku ......

13 comments:

syawalsimpsons said...

aku datang tempat ko pon penuh je...

Si BuDaK KaChAk said...

owh...mcm saya berlawanan...ske gne adiah yg digunakan tp biasenya tak tahan lame...mesti hancuss...so kalau saper2 yg beniat nk bg adiah tak mahal takpe yg penting tahan lasak...lg 1 yg penting iklas....hehehe

♥cikmOt♥ said...

takde...aku suka buka parcel..ni aku riso nak kasi adiah kat ko ni...takut berjaman baru ko nak buka...adehh...senang citer aku tak yah balut la...kasi jek...ok gak kan...hahaha...

| Irfan Roslee | said...

wow..byknye hadiah..hehe

Nad @ MamaZakwan said...

kain ela adiah besday dh wat baju blum? ngeh3x~ :)

mamalieyna said...

memang pelik nih, tp benar..hee~

kalau akak, terlebih excited tu, tak menahan nak guna..hee~

Ya ALya said...

pelik,memang pelik......

MrS. F!zA said...

kena kasi ahdiah tnpa pembalut lah kt ko..hihihi

eima said...

@Nad @ MamaZakwan


hehehe belum la dear... tp pas bersalin ni mmg wat .... malu ai

eima said...

@MrS. F!zA

betui tu ....mmg kawan2 aku pun ckp camtu ....

ch@ said...

itu pasu atau mug? aku mmg pantang namanya hadiah, kalau boleh dpt terus je buka. hahaaa. biasanya mmg aku tak gunala. sayang wei.

~aSHa~ said...

eheheh ada jugak ye jenis gini...

akak lak jenis kalo dpt bungkusan..perghhh tak kira buruk ke lawa bungkusan luar tu...aku rabak terus...nak tau isi dlm...ahahahhaa...excited terlebih...

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

ahakz..smpai sudah rupanya..xpe2 sis..

no hal..