Tuesday, September 20, 2011

Salah Sape ...Aku ke ? ke mmg dah ajal die ??

2  bulan lepas aku gatai tgn pi siram pokok boss aku
kunun kesian kat pokok tu 
aku dok bg minum kat pokok aku je 

selepas 2 minggu aku tgk pokok tu 1² kecut pastu kering
yg kecik2 kecut tinggal yg besar² je

bulan lepas aku saje je bersore kat boss aku 
kunun perihatin kat pokok die
nape asek mampus 1 per 1 ni 
dia siap cite pokok ni dah 2 tahun subur je tak dak tanda nk mampus pun waktu kat tmpt lama die
bila tukar cni kecut kering plak
tak seswai kot cuaca kat cni

byk la tak seswai cuaca.... ko tu dulu dok sebelah blok je la

tetiba boss aku ckp cer u pi siram sikit air

time ni aku dah suspen dah ...mampus aku 
sbb dah tau klu siram mesti mati punya
klu tak siram kire ingkar arahan 
die plak dok ada
pas siram ... dlm masa sbln dah 3 dah mampus 
yg lagi 3 tu aku rasa tak lama tu ....



Note: aku penyebab pokok tu mampus ek ?? pokok tu jenis tak yah siram ke hape ??

17 comments:

PUANSTOBERI said...

wah..suspen..? igt kan apa yg ajal. hihi.

ha..setgh pokok bleh je idup tanpa air, tp kena gak siram sesekali. :D

pokok ni tatau la, kena tnya pakar botani. Hihi

amiey lee said...

hahahaha aku nak guling2 gelak kat sini wei.....

pokok tu mati sbb kna siram ke? aku tak penah dgr plak kes gitu..ada ke pokok gitu.. hee ko kna tanya pakar..aku bukan pakar pokok..

alahai siannn la aku tgk pokok tu ;p

LiErOSe~QiEmi said...

tangan ko panas ni manje...tp pokok ko sndri ok lak erk... ntah aku pun tak tau

::NureeN:: said...

myb pokok ni x perlu siram kot.. nureen x tau sgt bab pokok ni.. mama eb tau..
sori ye bz sgt x dpt singgah dr pg td

Huda said...

hehehe...xsurela eima :)

mamalieyna said...

hehehe..akak pun tak reti bab2 pokok ni, menanam apapun mesti nak mati sokmo..taktau ape ke hae' nyee..hee~

.::Lynn::. said...

ayok ko....
dah ajal dia... ekekkee

@e_da said...

hahah camana dia idup tak kena siram ek.. pelik gak..

maszmadi said...

dah ajal dia, nak wat camno kan..

Nad @ MamaZakwan said...

rase2nya, sbb tak kene chy matahari kot, air jek semata2 takleh gak..

ke pokok tu tak tahan ekon+air ke..

ceh, memandai2 jek, haha!

Papa Mifz said...

ni pokok allergic air kot...haha

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

pokok ni stail takleh air banyak..
letak baja sket.. heheheh

Amy Syaquena said...

dah sampai masa dia huhu..amy lak x leh tanam pokok , x kira apa jenis pokok kalau tanam confirm mati..tangan panas naw..

::NureeN:: said...

eima.. bkn org kedah ke yg mkn nasi himpit ngan kuah kacang.. sbb nureen pon org kedah tau.. kami laki bini org kedah ;)
lps kawin ja dok png

wahida said...

mula2 baca tajuk tadi ingatkan xcdent terlanggar kucing ke...hehe...

cheqna said...

umur tak panjang =)

Fida Ghazi said...

pokok tu mmg tak boleh kene air sangat tu eima.. lebih air dia mati..dia mcm jenis kaktus.. aku penah bela dulu..mampus juga..