Thursday, October 6, 2011

Kanak² Pun Ada Perasaan Kecik Hati

semalam sesi mencari barang baby yang tak lengkap
alhamdulillah semua cam complete dah cuma set selepas bersalin aku je nanti nk pi HPA 

time tgh² dok pilih² barang tu muka fahim cam monyok je .. aku ngan enPanjang bajet Fahim dah letih gile
die dok main games kat enpon aku pastu mula nk mengaruk je 

mintak mainan ultraman yg mahal gilo babas sampai  RM85 
pastu klu balik die main bersungguh2 tak pe 
pujuk2 mainan lain pun die cengeng sampai menangis lite²

seb baik la aku pujuk ajak pi speedy nak beli model ultraman yg bunyi tu die setuju
last² pegi dah tak dak dah model tu 
terpaksa la aku pujuk beli DVD je 

waktu abah pi pilih DVD utk Fahim (troli tak leh masuk speedy)
aku slow talk ngan fahim 
nape die menangis pastu meragam gitu 
Fahim ckp ngan aku 

"baby nye boyeh beyi 1 je, tak boyeh beyi byk²"

rupenye kes kecik ati la ni + jeles
mama ngan abah tak dak sebuk nk beli brg utk die 
tak dak tanya² die ape die nak 

aku jd pelik nape Fahim meragam sampai nangeh²
sbb Fahim tak penah buat perangai gitu 
klu die nk mainan pun klu aku tak beli die ok je 

Abg Fahim jeles ngan rasa kasih syg utk die dah berkurangan kot
takan la mama nk wat gitu anak ... klu semua lengkap mama tak dak sebuk nk beli dah utk baby
kasih sayang mama utk Fahim ngan baby sama je 
mungkin peringkat permulaan ni mmg mama terpaksa luangkan masa lebih utk baby sbb mama nk kena BF & baby kecik lagi



Note : budak² kecik pun pandai kecik hati kan 

7 comments:

♥mama eza♥ said...

memg weh, anak aku pon mase die nk dapat adik tuh buat perangai..die rase jeles arr..tu kenkadang die nk kan perhatian kiter...

♥cikmOt♥ said...

esok2 dia paham la...

nuyui a.k.a miss YUI said...

nanti kompm dia phm..

halila Ibrahim said...

Biasalah budak2 .. nak dapat adik mmg kadang2 buat perangai .. x pa.. nanti adik dh keluar dia sayang lebih kat adik tu ..

ummiaqeef said...

aqeef baru tunjuk skit² perangai dia..tu nanti² msti camtu gak tu.. adoi!

syawalsimpsons said...

ala ciannyer ayim...susah jugakkan...mesti aku pon nnt kalo syawal leh cakap dier pon mesti gaya cam ayim kan...

|| NaFiRaa || said...

alahai.. kecik ati rupenye.. cian~