Monday, October 3, 2011

Monday Blues No ahhh.... Hot Monday yeah....

pagi ni 
monday blues tak dak 
dtg keja ngan ceria
sarapan pun dgn ceria jugak

tp bila sampai bab keja 
aku sedikit hangin
bila tugas aku dipertikaikan
aku dah 7 tahun dah dok buat keja sama je 
so aku dah expert dah
klu tanya bab skema surat, memo, nota bagai ni
format cam ne 
semua tu dh dlm otak dah 
jgn nk ckp rujuk ngan org atas ke sape ke 
surat pengarah pun aku betuikan klu salah

aku tak suka bila letak question mark kat pala diorg sape aku nk betulkan surat diorg as a officer yg blajar sampai master, phD tu

aku cuma jalankan tugas aku 
takan aku nk bg boss aku betuikan plak takat simple kesalahan tu 

diorg nk kate aku kerek, blagak, bajet pandai, eksen, garang....
silakan even mmg dah slalu dgr dah....
aku cuma jalankan tugas aku 
dah ckp elok²... bila tunjuk die lagi pandai silap la ....
aku basuh kaw² secara ilmiah, ckp baik², suruh rujuk PA sektor diorg dulu sblm bg ke aku klu tak mo aku query ......



Note: ramai kate aku garang... tp ye ke .. rasa cam tak je ...slalu pe aku ckp elok² cuma aku tegakkan kebenaran .... pyh nk ngaku kalah ....muahahahhaha

9 comments:

♥cikmOt♥ said...

maybe riak wajah ko yang katakan ko garang...ce ko senyum...terus nampak lembut...lalala... :p

cheqna said...

yang penting kita laksanakan tugas dengan sebaiknya =)

nuyui a.k.a miss YUI said...

haha..muka tu nmpk garang kot..cam sy..hahahah..

Amy Syaquena said...

Aku x pernah tengok ko berdepan so aku x tau muka ko ni jenis muka yang begis..tapi bagi aku la as long as ko dah laksanakan tugas ko sebaik mungkin , itulah sudah mencukupi...

MrS. F!zA said...

haitu tk smpt nk ckp byk ngan ko so tkthulah garang ko tu tahap mana..hikhik

anitadiana said...

yg penting tugas di laksanakan..he..he

syawalsimpsons said...

ada la garang sikit...ngan aku la..kikikki...x la...dorang tu belom kenai ko abis2 ni....tu yg bersoal-soal bagai kat ko...sabo je la....BB...kuar 15HB tau...sama ngan aunty soya..kikikikik

maszmadi said...

erm, kalu garang sbb nak tegakkan kebenaran ok per.. drpd org wat salah n mnyusahkan diri kita, baik kita wat garang kat org kan.. kan.. kan..

wahida said...

kadang2 dlm pekerjaan kita kena tegas jugak...