Wednesday, October 5, 2011

Tinggal 10 hari je lagi

aku start mengira hari dah 
tah bila la waktu nye

berdebar² ni
semua perasaan bercampur aduk
wlupun ni 2nd baby 
debaran die tu rasa cam 1st baby la

1. aku takut tak dak kosong kat HPJ
2. takut enPanjang tak dak nk teman aku push²
3. takut Fahim tak nak balik bila mai melawat aku kat spital
4.takut bab kena jahit
5. berdebar nk tau pe jantina anak aku 

lagi 1 brg baby tak siap lagi 
bedung dah beli tp kain cotton flannel yg belum aku jahit tepi
cadar ngan sarung bantai baby tak pi beli lagi
botoi susu nk standby pepe kes tak beli lagi
set bersalin aku tak beli lagi
pati ikan haruan pun sama
herba mandian 
stoking aku pun tak beli lagi 

mlm ni nk kena kuar la paksa diri pi jalan2 cr brg yg tak lengkap lagi tu 
nk kena pegi klinik panel nk dpt refer letter nk pi specialist private hospital 
standby mana tau HPJ bebetul tak de kosong

aku bebetul takut klu bersalin kat private ni 
takut bab czer tu
wlupun org kate takan la spital tu nk czer sesaje 
klu leh branak normal prasan takut tu ttp ade 

hopefully semuanye berjalan ngan baik 
aku ngan baby selamat



Note : agak² baby ni nk ikut due ke awal ek ... klu tgk ruang antara breast ngan perut dah leh letak tapak tgn rata 

12 comments:

Nini D.. said...

tak lama lagik nih...cepat siap barang2

♥cikmOt♥ said...

debaran semakin kenncang...aku seme dah setel...beg anak dan mak seme dalam kete sudah...lagi 17 hari...lebih seminggu dari ko...jangan2 aku salin dulu...adehhh....

MRS. K said...

mana2 pon ok wei, normal or czer as long baby sihat

Nad @ MamaZakwan said...

huhu, tak lama dah tu...
better siapkan awal2..
takut baby tak sabo nak tgk dunia jek

i-Allah sume nye selamat dan sehat..dan berjalan lancar sepertimana yg dirancangkan..insya-Allah..

p/s : debor gak ni wpun lagi 2bulan!huhu!

eima said...

@MRS. K

aku tak rela kena belah perut .... cam sakit je...selagi boleh aku nkl branak normal ... tp klu dah tak dak pilihan czer aku redha

eima said...

@♥cikmOt♥

aku pun rasa ko bersalin dulu kak ... kiki tak pun kitenye timing sama ....

Cik Anita said...

waaa..

kejap je lagi tu! Kot-kot dapat girl ke? eh yeke? hihi.

Semoga selamat semuanya. InsyaAllah :)

syawalsimpsons said...

insyallah semuanyer selamat...BB kuar ari sabtu 15/10 tau...sama ngan aunty soya...

.:Mama Dhia:. said...

semoga semuanya selamat..aminnn...

amiey lee said...

eima..semoga semua selamat...aminnnn

mamalieyna said...

aduuh suspennye..hrp2 semua berjln lancar, kalau akak pun berdebo tuh..eheh..byk lg takcukup brgnye..cepat2 pi cari, mana tau awai sket dr due..huu~

apapun hope dpt bersalin dgn senang ye..Amin..

eT said...

xlama dh tu...doakan yg terbaikk...aminnn