Sunday, December 18, 2011

SBPA Tangguh

CUEPACS BERTEGAS MOHON KERAJAAN TANGGUHKAN SBPA
 terkini: Awani 501, 18/12/11

 memang ade baik buruk nye skim ni kepada penjawat awam 

yang baik nye skim ni dari segi gaji dan persaraan

tp dr segi prestasi tu ade masalah sikit sbb bila wujud keadaan ni konsep bodek, kipas, aircond boss mmg akan wujud dan sikap hendak majukan diri dengan ideas sendiri berkemungkinan akan terbantut sbb kite mungkin akan rasa berwaspada untuk menidakkan ideas boss wlupun terdapat kekurangan.

cuepacs cuma hendak menjaga kebajikan penjawat awam
tp pada yang merasakan diri mmg boleh mengekalkan prestasi pada tahap 75% ke atas
ia tidak menjadi masalah 

Note : kena goda boss lebih la pas nih......

klu nk tangguh pun gaji bagi la naik dulu...hehehehe

3 comments:

LiErOSe~QiEmi said...

manje kompem da ke tangguhnye?

Shinnaz Ahmad Rasid said...

betul tu..ada baik and buruk dia tapi pasal prestasi tu usaha, and kita berada di jalan yang betul, kerja pun okey plus tawakal insyaALLAH tiada masalah. Kat mana-mana pun ada kaki bodek plus takde SBPA pun ada je kaki bodek! nyampah betul!

eima said...

wei bunga baca betul2 .... mohon tangguhkan ayat aku tu ...bkn dah tangguh....