Monday, January 31, 2011

Berjaya Teka utk Fast Contest by CM

Cik Mot(CM) aka k.izan 
wat teka² die dpt ape utk Wedding Anniversary die ...
aku teka external Hard Disk 
dan aku betul ... yeay 

siap dpt souvenir dr Penang ... 
org lain dpt dr CH 
yeay 

TQ kak Izan 



Hari yang Sibuk bila Ramai yang Bercuti



aku amat sibuk pagi ni ..
asek la berlari sana sini ...
nih pun duduk sekejap sambil update ...
nih pun sambil² ganggang telefon kat telinga...
aku tak suka bila ramai yg bercuti meninggalkan kerja tak siap ...
tolong la... b4 bercuti siap kan kerja .. selesaikan tugas2 utk tindakan segara ...
jgn buat org lain jd mangsa...

aku hanya hepi bila my boss turut sama bercuti ...
klu my boss tak bercuti tp org bercuti tp kerja tak selesai ..
aku jd mangsa... aku tak suka ok ...
kesian aku ...  dr tadi berlari² ....


Sunday, January 30, 2011

Fenomena Hujan & Chinese New Year

ape kaitan hujan ngan Tahun Baru Cina
tp yang pasti tiap kali TBC mesti hujan ...
semakin dekat ngan TBC semakin kerap hujan ..
cam hari nih dah hampir 4 jam hujan tanpa henti ...
tapi mmg tak sangkal itu adalah Rezeki dr ALLAH ...
kite sebagai manusia dan hamba nye patutnya bersyukur ...

cuma persoalannya ape kaitan hujan ngan TBC ??
atau mmg dah musim hujan jatuh pada tiap kali TBC ??


Note : aku dah ngantuk ... sgt sejuk & mendung/gelap ...sgt sedap klu membuta .... anak jom pi tido ....

Saturday, January 29, 2011

Review Piala Sumbangsih : Selangor VS Kelantan

skrg minit ke 58 masa kedua 
perlawanan masih tertunda ...
sebab??

penyokong kelantan seperti biasa menjadi spt org tak bertamadun...
membaling botol, bekas air, sampah ke tgh padang...
semasa perlawanan berlangsung ....

paling yg tidak dimaafkan adalah membaling mercun sehingga menyebabkan perlawanan tertunda hampir 10 minit...
pelbagai usaha dilakukan oleh pihak FAM untuk membendung masalah penyokong fanatik ...
seperti meletakan ramai anggota keselamatan cth FRU, Rela & Polis
tetapi aku tgk cam sama je ... 
penyokong2 fanatik masih lagi membaling mercun & sampah ...

aku rasa tiap kali perlawanan yg melibatkan Kelantan 
perlu buat peraturan perlawanan tertutup 
tak de penyokong dibenarkan masuk ke stadium
tetapi buat LIVE kat tv la...

sememangnye bila buat peraturan cam tu
FAM akan rugi sbb income dr tiket perlawanan xde...

peraturan ini boleh dilakukan hanya untuk tempoh sementara je ..
sebagai pengajaran kepada penyokong2 fanatik ...



Note : wahai penyokong2 kelantan & penyokong bola sepak Malaysia yang fanatik ...jd la penyokong yang berhemah ...fanatik ngan bola sepak Malaysia itu bagus tetapi jgn la menyebabkan kesusahan kepada pihak lain ...peace

Friday, January 28, 2011

2nd Ga : Souvenir From CH : Lucky One by Random.org


dengan ini diumumkan para peserta yang bertuah :










Bugsy!  




Tahniah kepada yang bertuah !!


untuk early bird pun ade jugak ....
tahniah :.nick.:  sbb jadi pertama GA aku 



Kepada semua bertuah sila emailkan details kepada aku





Breathe Right Kids




aku boleh dikatakan pengguna tegar Breathe Rights Kids (BRK)
setiap kali Fahim diserang selsema 

aku sgt puas hati bila guna BRK ni sbb 
 fahim akan tido lena ...
tak de bunyi cam susah nk bernafas ...

bila fahim tido lena aku pun tido lena ...
wlupun kat kotak tu tulis 5-12 years 
phamacist kate boleh guna ... 


Pelekat BRK nih ade 2 kaler ... 

a) hijau



b) Biru


cuma yg aku risau adakah penggunaan BRK ni leh nyebabkan hidung anak aku jd kembang ???
lubang hidung jd luas ???


jgn la ....


Note : Fahim malu klu hidung die berpelekat cam tu ... haha

Aku The Lucky Linker

Alhamdulillah 
hari permulaan yg amat baik 
sbb aku bakal dpt hadiah dr Amiey Lee

Hadiah bukan utk aku sorg tp utk Couple & Buah Hati aku 
iaitu enPanjang & Fahim 





TQ 



Nak Tengok Result Penuh Click Here






Note: sorry patut aaku publish on 26.1.2011 tp aku tekan save kot.... 

Wednesday, January 26, 2011

2nd Ga : Souvenir From CH : Who is The Lucky One

memula sekali aku minta maaf sbb lambat umum
sbb cam biasa kekangan kerja
ni pun aku leh publish sbb aku tak kuar lunch 

disebabkan ada yg wat entry wlupun syarat My 2nd GA ni tak perlu 

aku amat hargai kesugguhan korg sapot GA aku 
aku wat Lucky Draw 
tukang pilih adalah Fahim


Kotak Azimat



Tukang Cabut 



peserta GA yg buat entry :
  1. Myra Jay - http://mairasukacgl.blogspot.com/2011/01/saya-nak-joint-2nd-ga-eima-ni.html
  2. Izzatul Iman - http://whatrudoin-gaentries.blogspot.com/2011/01/2nd-ga-souvenir-from-ch.html
  3. nanakimie - http://nanakimie.blogspot.com/2011/01/2nd-ga-souvenir-from-ch.html
  4. eb ezrin2 - http://mamaaerishtwo.blogspot.com/2011/01/2nd-ga-souvenir-from-ch.html
  5. YanaNuar - http://yananuar-contest.blogspot.com/2011/01/2nd-ga-souvenir-from-ch.html
  6. The Giveawaystuff - http://thegiveawaystuff.blogspot.com/2011/01/2nd-ga-souvenir-from-ch.html
  7. akma - http://akma81.blogspot.com/2011/01/2nd-ga-souvenir-from-ch.html
  8. ..m@m@ T0meLL.. - http://belogmamatomel.blogspot.com/2011/01/2nd-ga-souvenir-from-ch.html
  9. Ibu Ayra - http://rosrusli-contest.blogspot.com/2011/01/2nd-ga-souvenir-from-ch.html
  10. ShAfiEYkA - http://shafieykaeika.blogspot.com/2011/01/2nd-ga-souvenir-from-ch.html
  11. AROL DSHW - http://arolgiveaway.blogspot.com/2011/01/2nd-ga-souvenir-from-ch.html
  12. cempakakuning - http://cempakakuningku.blogspot.com/2011/01/2nd-ga-souvenir-from-ch.html
  13. LyanaSyaZam - http://adik-abang.blogspot.com/2011/01/2nd-ga-souvenir-from-ch.html
  14. .:mama dhia:. - http://sayangdhia.blogspot.com/2011/01/saya-nak-joint-2nd-ga-eima-ni.html 
  15. SyUhAdA - http://syu90contest.blogspot.com/2011/01/2nd-ga-souvenir-from-ch.html


Orang yang bertuah²:

.:mama dhia:. 
http://sayangdhia.blogspot.com/2011/01/saya-nak-joint-2nd-ga-eima-ni.html



 
nanakimie
http://nanakimie.blogspot.com/2011/01/2nd-ga-souvenir-from-ch.html





ShAfiEYkA 
 http://shafieykaeika.blogspot.com/2011/01/2nd-ga-souvenir-from-ch.html  




SyUhAdA
http://syu90contest.blogspot.com/2011/01/2nd-ga-souvenir-from-ch.html



akma
http://akma81.blogspot.com/2011/01/2nd-ga-souvenir-from-ch.html




Untuk Souvenir From CH
yang menggunakan Khidmat Random.org
akan dipublish selepas ini 



Kepada yang bertuah sila hantarkan details anda kpd aku di noor.izmaliza@gmail.com


TQ

Tutorial : Sticky Entry/Post

menjawab pertanyaan kawan aku nan sorg nih ... 
aku ngan rela hati nk membantu ko ...







 Step 1 :
Buat entry cam biasa 




Step 2 :
Publish entry cam biasa 
tekan Button Puslish




Step 3 :


tekan Edit Post


Step 4:




tekan Post Option seperti dlm kotak merah tersebut




Step 5:




Tick kat Scheduled at 
tukar tarikh & masa sampai bila buat sticky entry




Step 6:


Tekan Button Publish lagi sekali 




Done !!


simple je ...




Note : aku blajar sendiri je ni... tak de tgk tutorial memana pun ... godek2 then menjadi



klu ade silap..blogger otai sila betuikan ek 

Free Gift by PetPet Diaper

skrg ni PetPet bg free Gift 
1 bungkus PetPet dpt 1 handkerchief yg comey
tp tak de note kat packing yg ade free gift ..
so korg jgn lupa utk pi mintak kat service counter
seb baik enPanjang ade baca kat paper sal promosi tuh ..
klu tak aku pun tatau jugak ...

rugi dr bg free2 kat pekerja Carrefour tu ...



3 pilihan warna 
Biru, Pink & Kuning

Note : yang patut jd milik kite kite harus dapatkan.....

Tuesday, January 25, 2011

Kanak-kanak Mudah Terpengaruh ?

Fahim @ budak2 sebaya die mmg mudah terpengaruh dengan apa yg diorg lihat 
contoh dr rancangan tv kegemaran....

apa yg dilakukan org terdekat contoh ibu bapa ...
org sekeliling anak kita ...
klu kite byk menggunakan perkataan kasar seharian, menjerit, marah2, ganas dan tindakan negetif lain2
semua tu mendorong anak kite menjadi spt yg die lihat ...



sebagai contoh :
kita tgk ape yg fahim tiru dr kartun yg die tgk 



Shaun the Sheep:
Party Animals




dr kartun ni die byk wat aksi² die tgk ...
paling aku terkejut ialah aksi kissing 

waktu kejadian : around 8.30pm
Tempat Kejadian : dalam keta otw dr sepang

Time die tgk adegan tu ... terus dia pusing muka ke aku sambil wat mulut muncung ..kiss lips aku ... hahaha


Contoh Kedua :

Ultraman 


Keja Fahim ialah asek membelasah org(mama/abah)
blasah natang ni 


fyi raksasa ni dah bocor(mati) sbb hari2 kena blasah ... 
skrg nih dah beli baru tp dah tak dak raksasa kat Giant yg ade cuma Ultraman Punch Bag ...



Note : kena tapis rancangan utk anak² korg ... byk sgt unsur negetif....


Monday, January 24, 2011

Forum Syoknye Blogging Jom Joint ☻♥☺


dah lama aku tinggalkan dunia Forum 
tp bila aku jengah Forum Syoknye Blogging

membuatkan aku nak joint balik ...

byk isu yg boleh dikupas kat sini 
byk tips kite boleh dpt ...
manatau bleh dpt Income 1juta jugak 


Nk joint Jom Click Here



Jom kite meriahkan lagi Forum nih ....☻☻☺

List Peserta 2nd GA Souvenir From CH

Ribuan Terima Kasih kepada semua yg joint & support 




List Peserta :

  1. :.nick.:
  2. Cute MuM 
  3. ciK mOt ©™ 
  4. MRS. K 
  5. Echa
  6. ::Mamalyna:: 
  7. Qaseh tia 
  8. Nana
  9. AMIE ABDULLAH
  10. MrS. F!zA 
  11. Huda
  12. deelira@deeliraz 
  13. ummiaqeef
  14. nadiah
  15. Pn. Zana 
  16. Myra Jay - http://mairasukacgl.blogspot.com/2011/01/saya-nak-joint-2nd-ga-eima-ni.html
  17. zaikulim
  18. Nad @ MamaZakwan
  19. Nini D.. 
  20. Jijahh @ f.k
  21. cikja 
  22. Izzatul Iman - http://whatrudoin-gaentries.blogspot.com/2011/01/2nd-ga-souvenir-from-ch.html
  23. nanakimie - http://nanakimie.blogspot.com/2011/01/2nd-ga-souvenir-from-ch.html
  24. fiezah91 
  25. Mama Zharfan
  26. eb ezrin2 - http://mamaaerishtwo.blogspot.com/2011/01/2nd-ga-souvenir-from-ch.html
  27. imanmom 
  28. YanaNuar - http://yananuar-contest.blogspot.com/2011/01/2nd-ga-souvenir-from-ch.html
  29. The Giveawaystuff - http://thegiveawaystuff.blogspot.com/2011/01/2nd-ga-souvenir-from-ch.html
  30. hani syahida 
  31. pago"
  32. Afzainizam  
  33. akma - http://akma81.blogspot.com/2011/01/2nd-ga-souvenir-from-ch.html
  34. ..m@m@ T0meLL..  - http://belogmamatomel.blogspot.com/2011/01/2nd-ga-souvenir-from-ch.html
  35. Nadiah Sidek 
  36. cikpuanhady 
  37. Ibu Ayra http://rosrusli-contest.blogspot.com/2011/01/2nd-ga-souvenir-from-ch.html
  38. ♥♥LiSsA♥♥ 
  39. mamalieyna 
  40. nadratul 
  41. Jieda
  42. annur_islam 
  43. fa10
  44. ShAfiEYkA - http://shafieykaeika.blogspot.com/2011/01/2nd-ga-souvenir-from-ch.html
  45. sarah
  46. ♥CuteMummy ♥
  47. ayuselalu 
  48. sepatu_Kaca
  49. LiErOSe~QiEmi 
  50. ♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ 
  51. ♥♥Muslimah Vouge♥♥ 
  52. AROL DSHW - http://arolgiveaway.blogspot.com/2011/01/2nd-ga-souvenir-from-ch.html
  53. taufidris
  54. syakila
  55. Ogy 
  56. inahasan
  57. .::Lynn::.
  58. contest puan ieta 
  59. Nur Ezzat 
  60. cempakakuning - http://cempakakuningku.blogspot.com/2011/01/2nd-ga-souvenir-from-ch.html
  61. Nia 
  62. inasepi
  63. farasakura
  64. LYA m@m@ ASYA 
  65. ♥♥azatiesayang ♥♥
  66. izan cute 
  67. DiNaZ
  68. LyanaSyaZam - http://adik-abang.blogspot.com/2011/01/2nd-ga-souvenir-from-ch.html
  69. Qard91 
  70. juniza
  71. segalanyer kuterima... 
  72. SoFiaHB 
  73. leen
  74. Zalina 
  75. rosilah 
  76. EraWaTiE
  77. aanie
  78. amyeryn 
  79. syawalsimpsons
  80.  .:mama dhia:. - http://sayangdhia.blogspot.com/2011/01/saya-nak-joint-2nd-ga-eima-ni.html 
  81. SyUhAdA  - http://syu90contest.blogspot.com/2011/01/2nd-ga-souvenir-from-ch.html
  82. Bugsy!  
  83. Weeda 
  84. Mama AminAzim  
  85. shekechik [̲̅ə̲̅٨̲̅٥̲̅٦̲̅] 
  86. shekechik
  87. Afzainizam  

Makluman :
ada pertambahan hadiah khas utk peserta yg buat entry TETAPI akan dipilih melalui Lucky Draw by Fahim 

Hadiah utk FM akan menggunakan Random.org

Keputusan Insyaallah esok !! 



Sekian Terima Kasih ♥☻☺♥