Monday, February 28, 2011

aku EL today ...Fahim tak sihat ...

aku EL ...
nk bawa fahim pegi paed jap
pastu nk pi setel semua paper abah yg nk lapor diri esok ...

kerja aku kat opis pun tak setel lagi ...
boss dah nk fly ke singapore tp duit tak dpt lagi ...
hopefully pengganti aku dpt bantu semua bg selesai ...

ok la ... nk pegi dah nih ... tgh kelam kabut sbb abah ngan faim dah turun dah ....mampuih kena marah kang

Friday, February 25, 2011

Rentetan Kes Fahim Pandai Merepot

since 22.2.2011(selasa)
Fahim dah tak mo pi umah umi 
byk je alasan die 
asek la dok menangis pepagi 
memandangkan abah ade bercuti 2 hari 
abah jaga die

today 25.2.2011(jumaat)
Fahim dari rumah dah menangis bila aku angkat die
"ayim nanak gi umah umi" "ayim nk dok umah"


even aku pujuk ckp aku keja pun tak jalan 


pujuk beli nasi lemak ngan donut pun tak jalan (tp diam la kejap)
(time ni jumpa ummiaqeef)

sampai kat umah umi die dah start melalak ...
kesian gile tgk die ...
hati ibu mana yg tak sedih kan (tgh cool lagi time ni)

aku ckp secara sopan santun lemah lembut 
"akak Fahim ckp die takut nk pegi umah umi"

then muka kakak tu terus berubah 

Aku: kak fahim ckp die kena babap ari tu ...die ckp abg amir....saya tak kisah klu akak nk babap fahim sbb nk menegur ke nk mengajar die ke ....janji jgn la babap sakit ..babap manja dah la ... fahim kan kecik lagi ....

tak sempat aku nk sambung ayat aku lagi 

umi: klu eima rasa cam tu elok cari pengasuh lain la .. tak pun bg kat nenek die jaga ke ...
Aku : kak nenek die klu dtg boleh la jaga, bkn nye slalu pun dtg ....

tak sempat aku nk sambung ...

umi: eima akak anggap budak2 ni semua sama je takdak beza pun ... semua sama...

umi: akak ade dok tercongok kat depan tu tgk time amir babap Fahim ...
umi: akak tak mo la buruk² kan anak org ...aku tak suka org ckp belakang
[ade ke aku ckp belakang aku tanya die sendri sopan santun lagi]

umi: kadang tu budak² ni berebut barang .. main kasar²... akak risau takut jatuh ke ape ...

Aku : kak kan saya slalu tanya Fahim cam ne kat umah akak ...die ok ke ... nakal tak ... pukul org ke ... semua sy tanya ... tp akak slalu kate Fahim ok je .. baik je ... nape skrg bila saya tego ..akak kate die nakal ... klu die nakal ckp ngan saya ... saya boleh pujuk2 die .. babap boleh tp babap manja la kak... die kan budak kecik ....

umi: eima kite nih jgn dgr sgt ckp budak...Fahim ni manja sgt ... kadang tu tak batuk pun die buat² batuk sampai teruk²... cam amir pukul tgn tu la ... ckit je balik ngadu ... akak ade time tu ....
[klu tak sakit takan la fahim trauma nk pegi umah umi]

aku : hari² sy tanya ..akak ckp die baik je ...

umi: akak rasa eima pk la suami isteri yang mana terbaik utk anak ... akak 



tak sempat abis ckp ade ibu lain antar anak ....

sambil tu aku usap pipi Fahim ... ckp kat die jgn nakal²...
nanti tghari mama amik ....

sampai skrg aku sedey gile....
sampai ati kakak tu ckp cam tu kat aku ...
pes alahnya klu die ngaku je kesalahan die ..
kesalahan anak die ...ckp sesuatu yg sedap aku dengar ...
pesalah nye die cakap minta maaf tak tersengaja terbabab kuat ...

aku rasa maybe kakak tu berangin sbb aku ckp pasal anak die ...
anak die kan 2 org je .. yg sorg tu je dok ngan die ...
yg sulung pegi sambung belajar 

cara percakapan kakak tu sgt mengguris hati aku ....

ckecik yg mencairkan hati aku ...demi mu Nak mama rela berpenat lelah & berhabis duit ringgit...
kite cari pengasuh lain ye ... klu tak dak kite dok nursery ye ...
klu tak dak jugak ... mama rela berpisah buat sementara utk menjamin keselamatan Fahim ye ...
dok ngan nenek (solution terakhir)

Thursday, February 24, 2011

Fahim yg dah Pandai Merepot/Mengadu

2 hari lepas hari selasa 22.2.2011
aku hantar Fahim ke umah umi
(skrg ni jarang hantar sebulan kadang tu tak sampai 10hari tp byran aku tak cutoff)
petang kul 5.30pm cam tu aku dah amik 
tu pun dah ngelak2 lalu jalan jauh takut bertembung ngan boss...huhu

even kuar dr opis kul 5.05pm cam tu ... 20 minit lebih gak nk sampai umah ..
pelik betul wlupun 5km je dr umah ....

cam biasa tekan dingdong bell umah umi 
aku dah dgr tapak kaki Fahim berlari ke pintu 

kuar je mamat kecik tuh 
die dok kat kerusi kat depan umah umi
terus ckp ngan aku sambil tunjuk tgn die 

Fahim : akit babab(sakit kena babab)
aku : sape babap ???

muka umi mmg berubah habis time ni 

aku tanya lagi "sape babab ckp kat mama!!"

Fahim diam je ... tp jari menuding ke dlm rumah ...bila aku tanya lagi sape ... dia diam je ...

aku tanya umi die fahim nakal ke ?? umi ckp tak .... bahave je ...
tak de pun pukul2 org ... aku ckp Fahim kan slalu bertukar jd ultraman takut la die ade blasah kengkawan cam die blasah aku ngan abah die ...

umi ckp tak de ... fahim tak sentuh pun kengkawan die ... die just main mainan die sesorg ...

otw ke lift pun aku tanya lagi fahim sape buat die ...
dia diam je ...dlm keta bertubi aku tanya lagi .. diam lagi ...

dah sampai umah aku mandikan die ...
aku tanya lagi ....
baru fahim berani ckp 
Aku: sape babap ayim ?? suka hati je nk babab anak mama ....
Fahim : AMIR(suara antara dgr tak dgr)
Aku : Sape !!
Fahim : AMIR lah !!
Aku : Fahim nangis tak ??
Fahim : dakk...
Aku : sakit tak ??
Fahim : akit (sambil tunjuk tgn die)

panas nye hati aku ... klu umi yg babap aku masih boleh terima...sbb mayb fahim nakal @ ade buat salah 
tp ini anak umi...
kejadah nk babap fahim 

disebabkan dah 2 hari aku tak anto Fahim pi umah umi ..abah tak keja ...
klu tak dah lama dah aku ckp kat umi jgn babab Fahim sebarangan 
sbb fahim skrg dah pandai merepot segala xtvt yg die buat ...

xceli aku hari2 tanya anak aku ape yg die buat kat umah umi ..ape yg die mkn ...sape kawan die...die main ape ...


Note : even Fahim nakal sekali pun cara mendidik anak kecil bkn menggunakan kekerasan .... 

Wednesday, February 23, 2011

Hari ni aku tak lapo .....

hari ni my enPanjang tak keja sbb dah nk dekat dah last day  die nanti nak benti keja ...
fahim pun bgn awal pagi kul 6.00 am dah dah bgn sembang memacam ...
letih mak nak ...
dah la pagi2 mood takdak nk bersembang 
mama nk mandi pun die tak bagi 
suruh sembang  
last² abah angkat die bubuh dlm buai tgu sampai mama siap mandi 
tp mula memcoceh tak benti² "mama ayu(malu) la"


So pagi ni aku dpt bfast ...(dlm hati kate padan muka ko boss)
aku masuk keja lambat ckit iaitu 8.02 am sbb
pergi makan dulu ..klu masuk opis dulu kompom jd cam semalam 


ni dah dekat kul 12.15 pm dah baru siap karang entry ni dr kul 10.00am tadi
nk tau pasal pe ??
punya la ramai dtg bertandang ...ajak aku bersembang ...
mentang² boss aku pi meeting 
aku ingat nk bw sambil wat² keja ckit
nah ko langsung tak dpt 
yang sorg sampai 2 jam 
yg lagi sorg 15 minit 


Note : nk makan pe ek ... perut dah berkeroncong balik la ... lidah plak kelat je rasa ....

Tuesday, February 22, 2011

Aku Lapo....Aku Lapo ... AKu Lapo....

sampai ko boss buat aku cam ni 
aku baru je buka pintu bilik ...
tak sempat nk sentuh suis lampu

ko dah jerit panggey aku ...."masuk jap"
tak sempat lagi nk letak handbag aku berlari dapatkan ko 

aku bajet pas tu ko akan bg masa utk aku pegi tapau makanan sbb masa bekerja aku belum lagi bermula ...
sangkaan aku meleset .... ko bebani aku ngan multitasking ...
sampai aku tak menang tangan ....

aku sgup anto anak aku awal pagi buta semata2 nk pi bfast pepagi 
aku pecut bagai nk gila kat hiway putrajaya tu 
semata² nk kejar masa nk sampai awal 30 minit...
nk pi beli bfast 
aku tak leh hidup klu  tak mkn 

sampai hati kau boss

bila dah kul 9.30am ko pegi meeting 
kat cafe tu dah tak mende dah yg tgal hanya lah nasi tghari 
aku tak mo mkn  nasi tghari utk bfast ...
aku nk nasi lemak ....
nk nasi lemak .....

balik dgn kekecewaan 

rupanye ada hikmah enPanjang bgn awal pagi goreng donut ngan karipap frozen 
offer aku ...aku wat tak layan .......
aku nyesal ....



Note : aku lapo...aku lapo .... nk pi cari biskut ngan air milo 3in1 kat pantry .........

update :



sarapan pagi aku ... hopefully bleh bertahan sampai ke tghari ....

Monday, February 21, 2011

Fahim, Lappy & Alasan aku

ari ni nk cite sal Fahim la & alasan aku nape tak leh nk bw wlupun kat umah 


cam ne la aku nk surfing ngan BW klu kat umah 
dah la kat opis tak dak masa sgt dah skrg 

ada budak kecik y sentiasa dok conquer lappy abah 
die je la nk tgk Ultraman ... tgk shaun the sheep.. menaip kat word 
tah mende die taip pun tatau 
tp mulut mmg riuh la
"Uuuuhhh anyak nye" "mama ayim ndai"
dan byk lagi

mula tu kat lantai 


dah penat kat lantai die letak kat atas katil plak 

muka tak leh blah ... cam terer je ...
budak zaman skrg ni jd mainan ....

kite dulu ?? main panjat pokok bagai ....
pemberitahuan: aku tak main masak²/kawen²...geng aku semua laki


sila abaikan yg diblurkan tu .... mama yg pemalas tk kemas umah ...hahaha



Note : curi masa wat entry ngan bw sesambil mkn nasi lemak ni 

Sunday, February 20, 2011

Hari Ni yg masih Lemau

sepanjang hari aku dok sesaja ...
masak simple gile ...
goreng ikan masin je 
Fahim plak Sup Telur ngan Karot/megi goreng 
dedua die mkn tp susu ttp nak
hari nih je dah 4 botol
sgt berselera dgn susu 



dah petang baru aku rajin BW + joint Contest/GA
ni dah setel +dh lenguh dok meniarap atas katil 
nk pi mandi jap ...
kejap lagi enPanjang balik nk kuar mkn kat luar + gi shopping 
Fahim plak nk tgk HAFUH...HAFUH ...


o0wh lupa plak budak kecik Fahim dah tido dr kul 3 tadi tu g aku leh surfing nih 
klu tak jgn harap la ..asek die je nk menaip kat Word ngan tengok Ultraman ....
org lain tak dpt la nk numpang guna 


Note : mls nye nk pi kerja esok ....kerja byk sgt la... cepat la masuk boss besar yg baru ....aku dah la xde pembantu ...pembantu PA boss besar tak mo langsung mai tolong aku ..yg die tau nk ilangkan diri ngular je ...

Friday, February 18, 2011

Mood Down Pagi ni



  1. sbb pagi tadi jem teruk dr rumah aku ....sampai opis lambat
  2. sbb pas kerja ngan IC aku pi mana tah ::rasa nye jatuh dlm keta kot::mintak² la ade::
  3. bebanan kerja byk ckit la skrg ni ..itu tak dak masalah tp yg aku geram bila staf kat sini sound aku sbb aku pi hantar folder diorg kat pigeon hole sektor diorg kat admin ... ::aku byk lagi kerja dr nk pi anto kat korg la/nak call korg pun aku tak dak masa::bkn nye jauh pun 1 level je 
  4. boring sbb aku tak dak masa nk BW blog korg ....
  5. mlm pun sama sbb aku tido awal ...sbb siang dah letih .....

kembali kan la mood aku ni ...... 


Note : rasa nye ada berita gembira .... tp aku nk tgu lagi 2 minggu 

Wednesday, February 16, 2011

Buy 1 Free 1 ::terasa untung plak::

dah tghari nk kuar pi lunch dah pun br aku sempat nk wat entry untuk hari nih 
dr td tgh sebuk wat keja 
pastu sesambil tgh wat call tgn ligat dok click tgk entry terbaru kengkawan 
yg menarik mata aku utk tgk 
ade yg aku sempat aku tinggal jejak ade yg hanya pi baca je 


ni pun cite dah lapuk gak la ...
cite jumaat lepas 
ade jualan kat bwh blok kat ministry aku ni 

Buy 1 Free 1


lengging utk Fahim 
aku berkenan yg kelabu tuh 
tp ade NG sikit 
lubang kecik kat lutut
cam tertarik ckit kat jahitan die

kakak si penjual tu kasi free yg hitam sbb yang kelabu tu NG 
untung kan ...sbb legging tu wat pakai nk tido je 

lubang kecik besar mata pencil 2B tuh aku jahit ckit

kakak tu tak berkira aku suka penjual yg macam ni 



Note : jari aku kalut ngan tangkas menekan keyboard sbb nk kejar nk pi mkn plak ...

Monday, February 14, 2011

Pemenang Pertama utk Teka & Menang

by

TQ sesangat aima uyun 
adek kpd CuteMum(betui ke)
:::pembetulan...aku rasa bkn adek tp suami:::
::bkn cik tp en.aima::



aku tak prasan sampai cik Penganjur tinggal komen kat Blog Contest aku 
Terima kasih ye

seb baik la aku ingat lagi cara pengiraan point bowling game 
klu tak ... huhu mau hentam je 
tak rugi aku joint Team Boling skool aku dulu 



Nk tgk Results Penuh Click Here

14 Februari @ 15 Februari

aku harap adek² kakak² abang²
jgn la dok sambut hari yg tak berfaedah nih 
menambah dosa je
bertambah la kes buang anak ... 


yang patut kite sambut adalah esok 
Maulidur Rasul 
Ulang Tahun Kelahiran Rasullullah kita
Nabi Muhammad saw



Mari bersama kita berselawat ke atas junjungan besar kita



serba sikit Info pasal Maulidur Rasul & bulan Rabiul Awal
  1. Nabi Muhammad saw dilahirkan pada 12 Rabiul Awal tahun gajah bersamaan 23 April 571M(dlm tv3 kate 20 april::tatau mana betul::)
  2. Perlantikan Nabi menjadi Rasul. Dibulan Rabiulawal inilah Nabi saw diangkat menjadi Rasul. Ketika ini Nabi saw berumur 40 tahun dan dakwah secara terangan di Makkah.
  3. Peperangan diantara Islam & Kafir berlaku  di bulan Rabiulawal ialah peperangan Safwan (Badar pertama), Bawat, Zi Amar (Ghatfan), Bani An-Nadhir, Daumatul Jandal dan peperangan Bani Lahyan
  4.  Rasulullah telah wafat pada hari Isnin 12 Rabiulawal 11H bersamaan 7 Jun 632M. Baginda wafat di rumah isterinya Aisyah ra dan dikebumikan di Madinah al-Munawwarah.
  5. Abu Bakar ra. menjadi khalifah Pada hari Rasulullah wafat.
  6. Pembukaan Iraq Tentera Islam yang dipimpin oleh Khalid Ibni Walid ra telah memasuki Iraq dan bermulalah pemerintahan Islam di bumi Iraq di zaman saidina Abu Bakar ra.
  7. Salahuddin al-Ayubi telah memimpin tentera Islam menewaskan tentera Salib.
  8. Kejatuhan Empayar kerajaan Islam Sepanyol Kubu terakhir tentera Islam di Andalusia telah ditumbangkan oleh tentera Sepanyol yang dipimpin oleh Ferdinando dan Isabella pada tahun 897H dan bermulanya kejatuhan Islam di Sepanyol.


Saturday, February 12, 2011

1st in My Life tgk Kereta Polis Accident

kejadian ni berlaku pada 12 Februari 2011
jam 6.30 pm lebih 
di susur Wetland  dari jalan luar Putrajaya menuju ke bulatan terbesar Putrajaya 




cuaca ptg tadi hujan renyai2
jalan licin
mungkin kereta polis tersebut laju ketika melalui selekoh
dan terus terbabas

Gambar diambil dr tepon kokak aku

gambar tak brape jelas sbb keta tgh laju gak nih dalam 60km/h


so berhati2 la korg klu time hujan ......
tak hujan pun berhati2 la ye




Note: jalan2 di Putrajaya kebanyakan mmg port xciden klu time hujan ...terutama nye selekoh2...nih entry aku port panas di Putrajaya



Thursday, February 10, 2011

Sorry ye Kengkawan





hari nih hingga bulan depan 
aku akan jarang BW blog korg sbb
aku akan amat bz 
sbb boss aku menjalankan tugas boss besar 
ngan 2nd boss besar 
so makna nye kerja aku akan jd 3 kali ganda lebih banyak dr skrg 


aku mmg tak sempat nk bw 
aku minta maaf bebyk 
klu aku ade kesempatan kat umah aku akan pi jejalan ye ...


Minta Maaf Bebanyak ye 
jgn plak korg tak dtg cni klu tak pi jengah korg 




Note : tak suka bila jd cam ni .. aku kelam kabut dah la aku tak dak pembantu .....huhu


utk peserta GA aku ... aku nk minta maaf sbb aku masih tidak sempat utk pegi pos... aku cuba hantar pada sabtu ahad ye ...

Wednesday, February 9, 2011

Lunch Date With My Lovely Fahim

dah petang bru leh update very d bz 



Lunch tadi aku kuar ngan Fahim 
touching gile bila nampak Fahim berlari hug aku 
bila dia nampak aku dok tgk die dr jauh ....

Dah 2 hari Fahim tak pegi rumah umie
sbb ateh ade kat umah cuti 5 hari 
2 hari off day die
3 hari lagi cuti ganti wesak ngan CNY
yang Heaven mesti la Fahim 
dpt dok umah 
tghari ateh bw kuar berjalan 
asek la membeli mainan 
kuar plak ngan aku td dpt lagi habuan 
DVD Ultraman Tiga

Lunch tadi kat A&W pas shopping pow ateh kat C4
Fahim tak brape nk mkn sgt ... rupenye die dah bantai telor 2 biji kat umah
bihun sup ngan megi goreng
suka tul aku klu ateh yg jg die 
mkn mmg cukup 
klu dok umah umie tak sempat masuk keta dah tanya 
"mama beyi ape?"
"ayim apar angat"


tgh ralit dok tgk ikan dlm aquarium kat C4
sampai tak mo balik 
sampai aku umpan die 
ajak balik sbb nk tgk otomen baru beli tadi 



Note: besh tul klu dpt lunch date lagi ngan Fahim ....

Emosi di Pagi Hari


emosi sikit nih ...
hehehe

dr td tgh dok call apartments kat langkawi on 13.3.2011 ...Fully Booked
xceli aku dah call dr bulan Dec 2010 ari tuh 
byk lagi ...
bila aku suruh diorg book awal2 ..
masing² sebuk nk tgu confirmation TM resort 
haaaaaa amik ko semua dah fully booked
pastu sape yg tension ...aku jugak ..
sbb nk kena call semua apartments 
dah puas call  under management hotel 
kena cr private plak...

bila dah dpt ...
nk tgu keputusan org lain plak ...
kang klu dah penuh jap lagi ... aku jugak ...

tolong la ...
jgn la wat cam ni kat aku ....
byk lagi keja hakiki aku tak jalan dr pg tadi tau ...



Note: aku mls nk amik port la...lantak la ... pepandai la korg urus....aku dah penat


Tuesday, February 8, 2011

Sesi Menggunting Rambut

hari ahad lepas 
pas abah balik keja 
aku request suruh gunting rambut fahim 
sbb dah panjang nampak tak kemas 
aku tak suka lelaki rambut panjang 
nampak serabai 

slalu nye klu gunting rambut Fahim nk kate behave tak la sangat tp leh cooperate la

tp kali ni die agak xtrem ckit 
lari sana sini ngan lagak org main kejar2 ngan die 

nk tak nk 
sbb separuh kepala dah kena trim 
terpaksa la guna cara nk utk tenangkan die 



letak die dlm bilik air 
suruh die mandi kapal terbang die 

itu pun mencabar jugak sbb die asek nk ngelat pala die je 
wlu cam ne sekali pun 
berjaya jugak akhirnya utk pendekkan/nipiskan rambut fahim tuh 




Note: penuh ngan kesabaran membesarkan anak²..

Monday, February 7, 2011

Fahim Menang Contest Baby Muka Blurr !!

hari sgt gembira ok 
tak de pun monday blues bagai sbb permulaan pagi yg amat ceria 
sbb menang coklat 

petang Fahim plak bertuah 


TQ CikWhite sbb pilih Fahim 


Full Result Click Here

Permulaan Hari yg Baik & Bertuah utk splendid surprise GA

Pagi² buta td ...
aku rasa malas sgt nk bgn pagi almaklum dah seminggu bgn lambat 
bw keta plak byk emo dr waras 
(mana aku emo klu pakat bw keta cam tak mo bw, bila dah hijau br nk masuk gear, br 3 biji gerak dah merah )

tp bila aku buka blog
pas bfast nasi lemak ngan air mineral 

tgk² bertuah 
dpt coklat ni

dr
by





permulaan hari yg sgt bagus wlupun aku sgt tak bermaya pg tadi nk p keja 
mood sudah mari 
jom buat keja 
sambil berblog/BW



Note : mood happy ♫☻♥

Sunday, February 6, 2011

hari ni berlalu tanpa apa2 faedah

boring gile hari nih ..
dari pagi sampai petang aku tak dak wat pepe
kain dah 2 bakul menimbun pun aku tak terniat nk melipat
aku lalu lalang depan bakul tuh wat tatau je
wat tak nk nampak 
enPanjang plak hari ni keja 
c kecik Fahim plak tido tak bgn2 dah 3 jam dah die tido dr kul 2 pm td
layan tenet pun dah jenuh 
bosan 

tgk tv plak 
cam biasa la klu hari sabtu ahad mesti cite tak besh 
patut nye kena la letak cite hot2 ckit br la layan 
ni bubuh cite ulangan 
pastu cite lama2 dulu 
sape nk tgk 

pala aku dah pening gile sbb tak dak nk wat pepe
lagipun aku mls nk wat keja rumah 



Note : nk pi cium2 fahim jap ....sedap bau masham die tuh

Tuesday, February 1, 2011

XTVT: Federal Day Pahang VS Harimau Muda

aku baru je sampai rumah 
balik dari Stadium Shah Alam 
tgk games Pahang VS Harimau Muda
Pahang kalah 4-1 

pada minit ke5 separuh masa pertama 
pahang leading dgn 1 gol 
permulaan yang baik ..tp permainan mula hambar tanpa jaring gol selepas itu

separuh masa kedua aku tak leh nk review sbb time tuh aku dah dok dlm keta layan cite Ultraman dengan Fahim 
disebabkan Fahim Meragam mayb disebabkan oleh tak sihat + mengantuk 
sbb siang td tido kejap sgt ...1jam setengah je ...

tp enPanjang balik dlm keadaan cukup bengang + marah
dar mimik muka die waktu berjalan ke kereta pun 
aku dah tau Pahang kalah ...

aku dimaklumkan enSuami Lynn
pun pegi tgk ...

kecewa tak enSuami ko Lynn ??


Note : bazir je pi tgk ..klu corak permainan cam tu ...suruh kite sapot bola sepak Malaysia ..tp tak de perubahan ...

Happy Federal Day

hari ni 1 Februari org yg berkerja di WP bercuti ....
minggu ni hari bekerja hanya 2 hari sbb CNY pun jatuh dlm minggu  ni ...
amik cuti rehat 2
hari bleh cuti sampai 9 hari


lama tu 9 hari tp aku hanya amik 1 hari je iaitu pada rabu 2 februari
hari rabu balik kg enPanjang 

xtvt hari ni mayb pegi tgk bola kat stadium S.Alam 
Pahang vs Harimau Muda

tp Fahim demam + ade sedikit asthma 
tatau la jd tak yg diplan 
sejak 2 hari lepas die selsema balik ....
smlm dah ade batuk2
pg td dlm kul 6 bdn dah panas ckit 37.3'c
kesian die ...dah la selsema+demam+asthma attack
tp ttp cergas ...
risau aku sbb die tak mo berehat ....

seb  baik la mood mkn ubat die ade 2-3 hari ni ...klu tak jenuh aku nk berbedung bagai nk paksa die mkn ubat ...

semoga cepat sembuh ye nak ... 
nanti nak balik kg nenek ni ...
klu fahim tak cepat sembuh cam ne nk pi laut


Selamat Bercuti Semua


Note : time aku dok menaip ni pun fahim tgh dok blasah aku ...