Tuesday, March 29, 2011

Aku Tatau nk buh Tajuk pe Entry nih !!

mood aku masih ke laut
tah bila la nk balik ke darat aku pun tatau 
aku sekadar buka blog org baca² tak tinggal komen 
klu aku tinggal komen 
korg antara yg bertuah la ...


nk wat entry 
hari nih baru tgn aku rasa nk menaip 

batuk aku ... masih bersisa ... sikit² la..
alhamdulillah ok la ckit 


yang pasti esok aku akan bercuti 2 hari 
rabu & khamis
aku nk balik kg. aku nun diseberang laut tu 
kali ni tak naik flight sbb FIL ngan MIL nk ikut 
kena lalu jalan darat + jalan laut 

hopefully perjalanan aku esok pagi waktu naik bot tuh ok la 
almaklum la risau jugak sbb myammar kan baru lepas earthquake 
Malaysia pun dikatakan menghampiri lingkaran gempa

takut laut bergelora la ...





Note : Fahim demam ngan meragam nk ikut abah pegi work...... drama pagi hari yg buat aku pecut 100km/h di hiway putrajaya ...hopefully tak dak la speedtrap pepagi .... sape kate pemandu wanita mengundang kemalangan ?? betui mmg betui tp bkn aku ... aku tgk yg jantan pun ade gak yg byk keta cam bangang !!

Friday, March 25, 2011

Datang Pejabat Sekejap

aku dtg sekejap ke pejabat 
hanya semata-mata nk setelkan 
hal² segera dan penting je 
ni nk balik dah 

tak sanggup aku nk dok lama² kat pejabat
sejuk ..sampai wat dada aku jadi senak ....

boss pun dah tak tahan dgr aku dok batuk 
dok tanya bila aku nk balik 



Note: tak tenang klu berehat kat umah selagi kerja tak setel ....

Thursday, March 24, 2011

Half Day Ke Klinik

disebabkan aku dah tak larat nk tahan batuk lagi 
aku nk pegi ke klinik 

BYE 

Kes Tersembur & batuk yg Teruk !!

dah 2 hari batuk aku semakin menjadi²
aku batuk dah dekat 5 hari 
tp 2 hari lepas makin teruk sbb 

ada sorg opiser ni 
die joint aku bfast
pastu die sedut air soya die 
secara tetiba die bleh terbatuk dan tersembur kat aku
abis tudung baju aku basah ngan air soya die tuh ..........heeeeee

tp sbb die dah tua ...dekat² nk pencen...
dan aku sebagai manusia ade akai ...
aku ckp : "tak pe...tak pe"

disebabkan hari tu enPanjang yg hantar aku gi kerja ...
aku tak leh nk balik tukar bj ... terpaksa pakai bj & tudung yg tercemar 

dah start mlm tu aku batuk kering ...yg sebelum nih batuk berkahak ....
sampai la skrg nih aku masih lagi batuk ngan teruk ...

opismate aku yg lain ade kat tmpt kejadian pun kena infection  sbb even diorg tak kena sembur tp brg² kena sembur ...semua pakat batuk tp tak de le teruk cam aku ....

mlm² tambah cam smlm hujan...sejuk ... mmg tak leh tido  ...
senak perut aku.... sbb batuk yg teruk ....


utk pengetahuan korg opiser tu ....mmg dah lama batuk rasa nye 5-6 bulan dah kot tak benti²

jgn la ade kuman/virus pepe 
yang boleh jejaskan tahap kesihatan aku skrg
dgn keadaan aku skrg ubat pun tak leh sebarangan 



Note : nape ko rasa nk batuk ...ko pi sedut gak air tu nape ... cover la mulut tu .. tak pun tala le ke arah org tak de ...lain la situasi aku wat lawak ko gelak itu mmg spontan ....

Wednesday, March 23, 2011

Jom Layan Mende Masam Ni ♥☻♥

sedapnye dpt layan mende masam² cam ni 
dr tak bunting sampai ke bunting aku mmg suka buah²an masam 
manis tak mo ... 






Note : tak bleh slalu mkn tau .. nanti kulit baby tak cantek ... kadang² bila teringin ok la ... oleh itu aku hadkan seminggu sekali je 

Goodies Bag dr Irfan anak CikMot

Fahim yg sgt xcited bila nampak aku 
jemput die smlm ...
tak sempat nk lari ke aku ...cekgu dpt tangkap die dulu ...
kena basuh berak !!

lama jugak la tgu 
dak kecik irfan besday boy tgh dok pusing² depan aku 
sambil dok sengih²


Fahim tetiba tunjukkan aku 


smlm CikMot ada maklumkan die dah siapkan Goodies Bag utk kawan² taska irfan
dalam entry die

TQ CM sbb bg budak² lain kegembiraan jugak.....


balik rumah smlm Fahim sgt xcited ngan belon ...
abah dah siap tiup ..lambung melambung ....
tetiba belon tu melayang kat aku ...aku hanya kuis ngan tangan tetiba meletup ....

"mama wat!!"
 jerit lagi 
"mama wat!!"

aku cari ganti belon lain yg mmg sedia ade dlm kotak mainan die ...

asal belon tu dekat ngan aku je ... mesti cepat2 bw lari ...
takut benar aku akan letupkan lagi belon die ... 



Note : korg ade tips nk bg budak tak nangis pagi pi skool ??

Tuesday, March 22, 2011

Aksi Seks Pemimpin Tetinggi Pembangkang Dirakam ??

wahhh semakin dunia sibuk dengan bencana alam, peperangan dan pemberontakkan 
di Malaysia heboh pasal aksi seks

semakin dekat ngan pilihan raya semakin byk propaganda yan dilancarkan 
oleh pelbagai pihak 


kite sebagai rakyat berhak tentukan sape yang paling layak menerajui negara tersayang 

Undi ditangan Rakyat & Undi adalah Rahsia 




Note: sape ada Video tu sila roger aku ... kikiki

Monday, March 21, 2011

Pendapat Korang Klu Nampak Anak Lipas !!

Tghari td aku lunch cam biasa 
bersama enPanjang 
dengan kengkawan dah tak dak dlm diari dah 
laki aku takut aku tak mo mkn klu bkn die yg bw aku 

hari ni makan kat Food Court femes kat Putrajaya ni 

memula aku nk mkn bihun sup 
seb baik tak order lagi ...
aku tgk kat dlm bekas nk isi cili kicap ade
ANAK LIPAS

cancel !!

aku order nasi goreng kampung ..
time nk beli air ....
aku nampak budak yg buat air tu dok korek sesuatu dlm cawan yg bertimbun dlm besen 
pastu mende tu cam jatuh ke lantai die kalut dok pijak 
even aku tak nampak mende ape yg jatuh dan dikorek tu 
tp aku dpt agak 
itu ANAK LIPAS 

pastu budak tu letak balik cawan yg dah tercemar dlm besen .... heeeeee

untuk keselematan aku order air dlm tin 
baca selawat byk kali sedut guna straw


sejak aku ade hamba Allah lain yg sedang membesar dlm tubuh aku nih 
aku jd sgt lain macam 
semua mende aku telek²
pelik betui 



Note : tak mo dah ajak laki aku mkn kat ctu .. huhu mau kena Food Poisoning

Aku Lupa Birthday enPanjang ??

18 Mac ari tu besday enPanjang 
aku dah wish dah awal² pagi
dah sms ...tp aku lupa wat entry khas utk die 
huhuhu

wlupun dah lepas aku nk wat gak la 



Happy Birthday Yang !!

sayang awak .......♥♥♥





Note : mood ...aku ilang lagi la.... 

Friday, March 18, 2011

Weekend Lepas Kat Paka

aku tatau nk update ape 
ideas tak dak la
pastu mood merundum plak...

update pasal aku lepak Paka je la last weekend

12/3/2011 (sabtu) kitorg gerak dr rumah dlm kul 10.00 am 
sampai sana rasa nye kul 3.30 pm kot

check in kat Residence Resort Paka 
kul 5 pm cam tu abah bw fahim terjun pool



pas puas mandi pool ..ke tepi pantai plak ...

13/3/2011 

Bfast kat Cafe hotel

pastu gerak ke Kuala Terengganu 
Pergi Pasar Payang
tp aku tak beli pepe sbb mood ilang ...tgk org ramai sgt...
berhimpit2... panas ...ngan Fahim berak tak de toilet 
last2 kena pergi surau terdekat ...kotornye mmg ilang selera aku nk beli buah mangga muda kat tepi jalan 
last² kepingin ...

balik hotel pun dah petang ...
kul 3 lebih gak kot 

rehat jap 

petang terjun pool lagi 
aku dok tepi je 



wajib pi pantai pas terjun pool 


2 mlm kat sana mkn seafood je...
eeuuuww tak kena tekak aku yg tgh ngaruk nih
aku mee goreng je...

kul 9.30 pm kitorg gerak balik Putrajaya 
aku tido sepanjang jalan enPajang bawa keta sorg...kesian..

MIL ngan family lain checkout esok nye 
sbb enPajang tak dpt cuti so kitorg terpaksa balik...
Trip kali Totally Sponsor kitorg hanya kuar duit RM50 je 



Note: mmg slalu nye trip Family kitorg totally sponsor ...melainkan klu kami pergi sendiri...

Thursday, March 17, 2011

Aku kat Umah ...lalalala ♫

aku ade kat umah......
br balik dr buat buku....
dah lain ek skrg kat klinik ibu & anak Putrajaya
check urine kat lain....
pastu botol urine recycle

termanggu-mangu jugak la td
cam 1st pregnancy plak......




Note : tatau la result darah cam ne ...sbb result lambat sgt tadi misi suruh balik dulu check bulan depan...

aku tak penah dpt suntikan rubela sejak dulu...misi kate mungkin berisiko...huhu takut plak dgr ...mudahan semua nye selamat

Hadiah Pop Kuiz Mamazakwan dah sampai !!



Aku paling byk dpt hadiah adalah dr Nad 

Happy dapat Hadiah yg sgt cantek ngan menyerlah cam  tu 



Note: kakak opis asek la jeles tiap kalia de parcel nama aku ......tp skrg mood dah hilang.... adek tak mo bg kerjsama utk mama die

Wednesday, March 16, 2011

Fahim Kena Gigit Kat Skool



jumaat lepas 
dah mlm la tah pukul brape tah 
aku br prasan kat tgn Fahim ade kesan kena gigit
hah !!
hangin nye aku 
kesian tak yah kate la 
for sure sakit
sbb dah berbekas merah 

wlupun aku slalu geget Fahim takde la sampai merah cam tu 
wlupun aku tau bleh tahan gak la sakitnye(geget geram sayang..gile kejam punya mak kan!!)

bila aku tanya Fahim sakit ke 
Fahim : sakit gak la 
Aku : Nangis tak ??
Fahim : dakk
Aku : Nape kena geget ??
Fahim :Ayim nk warr(keluar)


ke Fahim dah imun sbb mama rajin geget die ...huhu


aku pun dah pesan sama cekgu die ... tlg pantau jgn bg budak geget sesama diorg ...
kesian ...
anak sape la yg suka geget² tu ...
mai aku geget mak die plak ... baru ko tau ....


Note: serius aku mmg tak leh tgk anak aku diapa²kan ...silap² boleh bertukar jd hulk

Positive ke Negative ???


::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::









Note : kena gi buat buku la ni .....bila tah nk gi ....

Tuesday, March 15, 2011

Nak Paksa enPanjang Petang Karang

balik karang nk paksa enPanjang terus ke Pasaraya terdekat beli botol susu Free BPA baru utk Fahim 

tak bleh jadi ni ...
bahaya klu berterus menggunakan botol yg ade BPA 

cam Cik Mot ckp la takan nk tgu setahun baru nk tukar 



Note : mood lemau melanda lagi .......

aku yang sedang lemau !!

memandangkan aku sedang lemau
aku hanya BW saja tanpa tinggal komen 


aku  tak larat ....
huhuhu


Note: dah 2 hari nih ..pesal la .... 

Friday, March 11, 2011

Weekend ni Kami kat Paka, Terengganu

sabtu ahad nih 
kami akan ada kat Paka, Terengganu ::insyaallah::
dok kat Residence Paka

gerak mayb pagi esok tp enPanjang kate mayb kena standby 
so tatau la klu keja siap cepat cepat la kami gerak 
paling lambat mayb pas zohor 

MIL aku plan nk mkn seafood lagi kat sana 
tekak aku dah tak leh nk terima 
asek la mkn seafood 
hopefully ade la mknan lain yg leh masuk tekak aku nanti 
aku kan tgh dok tak lalu sgt nk mkn mende² la ni 


Note: harap nye plan jadi la ...bleh la tgk Pahang nye games malam sabtu tuh ....

Hadiah GA/Contest/Lucky Draw 2010 Part 1::semua yg tidak di up::


sebelum tu aku nk minta maaf bebanyak kat penganjur² sbb aku sblm ni tak sempat utk up kan hadiah2 yang aku telah terima pada Tahun 2010

semua ni adalah hadiah GA/Contest/Lucky Draw telah terima tahun 2010 tetapi tidak dimaklumkan penerimaan secara  di up kan di dlm entry


by



1st Giveaway Kasihartika

by








Contest posing Paling Cun

by
http://adiezaqistina.blogspot.com/






Contest Suka-suka

by





Wansteddy Giveaway




wan tersalah hantar frame dolly 



by



Top Commentor

by
http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/







Lucky Draw by Rina!!


by
http://rinastories.blogspot.com/








Hadiah Persahabatan dr MamaZakwan sbb aku rajin pi komen kat blog die




Thursday, March 10, 2011

Surprise MamaZakwan utk Aku on my Birthday

TQ sbb buat surprise kat aku 
aku sgt hepi 

aku dok pk gak sape la punya contest yg aku menang ni 
pelik betui 

rupenya mamazakwan beli hadiah thru Our Little Shop 


patut la dlm salah 1 komen die smlm ..die ade tanya esok besday aku ke ...
rupenye ade sesuatu 


Hadiah tu plak sampai elok  je sampai  hari nih 
on my birthday 




Nad TQ tau sgt cantek .. pandai sgt Nad pilih 
aku sgt hepi 



Note: sgt besh bila dpt surprise .....

10 March 2011 - Its My Birthday !!



Happy Birthday to me 

Hoping everything will smooth like what was planned





Note : hadiah takdak tgu bulan depan ok ... 

Wednesday, March 9, 2011

Jawap Persoalan Kawan² ku ☻♥☺


memandang 3 org kawan aku ni dok tanya pe kes tadi aku cite la ek 

pas aku pi bayar saman ...
aku pegi la Klinik Kesihatan Putrajaya, Presint 9

parking punya la susah 
aku dok pusing²
nk cilok masuk kat no entry tu tak brani kang tak pasal duit aku terbang lagi

last² aku bw kereta ngan penuh berhemah dan mengikut perturan jalan raya yang telah ditetapkan 
aku telah memakir di bwh Food Court Sri Teja tu

loya nye tekak aku time ni 
punya berkuap bau masakan 
mmg bluwek gak kat tepi lorong masuk tu ...hahaha 


huhuhu punya la panjang intro...hahahaha



dah penat panjat tangga 
aku terus ke kaunter ibu dan anak 
ckp kat die aku tak period dah 2 bulan

terus die suruh ke kaunter tanpa temujanji 
aku pun terus la pi kat tmpt amik no.

"aik takdak plak mesin ni"
pelik gak dok cari mana mesin nombor ni tak dak plak kat tempat biasa 
rupenya dah pindah kat luar kat kaunter saringan 

tak sempat nk duduk no dah naik 
terus pi kaunter pendaftaran 
dah hulur IC 
punya la lama clerk tu dok godek² pc die 
dah print nombor 
teiba die mintak bayaran RM20 

Aku :haaaa kena bayar ke??
Aku : sejak bila ??
Aku : dulu tak pun ..

Clerk : UPT kerajaan tak cover
Aku: saya government servent la
Clerk : kerajaan tak cover !!

Aku : tak pe la ..tak jadi la ... baik saya pegi klinik panel...bayaran sama je .. tak yah nk tgu lelama....
Clerk : la tak jd plak ...
Aku : Mahai kena tgu plak tu ...

bgn dr kerusi terus blah...

itu sebenarnya yang terjadi 

He He He He


Note : baik pi beli sendri UPT tu baru RM8.90 bila la nk pi Farmasi ni 

mmg kerajaan ade charge ke...dulu waktu fahim nape Free ????