Tuesday, May 31, 2011

Fuh ... settle kemas bilik Boss

mmg bulan mengemas betul la bulan ni
dari kemas bilik boss 
tak setel²(aku mls)
aku stop

pastu
aku kena kemas rumah plak
dah setel rumah 
sampai demam²
pastu demam balik ni 
batuk²

hari ni
kena kemas balik bilik boss yg tak setel² tu(dah setel)
esok boss baru nk lapor diri


hopefully die ok 
tak kuat ngaruk
understanding
x bossy
x fussy
cool



Note: mls nye nk berdepan ngan bekerja ngan org baru nih....

Monday, May 30, 2011

Serah Kunci Rumah Tumpangan

kul 11.30 pagi ni 
officially aku akan serah kunci
dan bebetul tinggalkan rumah tumpangan lama aku tu 

sedey jugak semalam sempat jugak aku peluk² dinding rumah 
gile poyo aku ni 

rumah tumpangan baru 
byk mende yg terjadi 
aku harap Allah swt permudahkannya




Note: 2-3 menjak nih ...aku asek tatau nk tulis pe ...

Friday, May 27, 2011

Mood Marah Je Nih !!

2 hari aku cuti 
sbb hari rabu fahim demam (♥ fahim dah dah tak demam skrg ni)
rabu aku plak check up pastu aku sakit pala 
aku terus je balik rumah mls nk masuk opis dah


hari ni aku kena jg tmpt PA pengarah lagi 
PA pengarah tua nih pencen je la 
nyusahkan org je
dah la main EL direct sampai 4 hari
siot betul la 

Note : mood aku tk brape baik nih ... mcm2 hal jd.....

Monday, May 23, 2011

Selamat Tinggal Tempat Berteduhku

badan aku sgt penat 
sangat sakit²
dr belakang badan sampai kaki² aku
kepala, tulang pipi area sinus sakit berdenyut²

dan  paling menakutkan aku
perut aku
area ari² senak²
hopefully semua nye ok takdak pepe la 

semua nye sbb pindah rumah 
rumah P9 dah kosong dah .. 
ape pun dah tak de kecuali sampah ngan habuk²

menetap secara tetap P15 start hari sabtu 21.5.2011
hari ni hari pertama pegi keja dr P15
aku kul 7.15 am dah sampai dah
enPanjang hantar aku dulu baru hantar Fahim ke taska 


aku syg sgt rumah tumpangan aku nih 
rumah yg sgt selesa ..tp nk wat cam ne ....
TQ sbb bg berteduh kami sekeluarga
selamat tinggal .... 


Note: aku nanti klu nk beli rumah tak mau beli rumah 2 tingkat .....

Thursday, May 19, 2011

Fahim Minat Cooking

dah lama aku tak update pasal Fahim 
ape yg die suka buat skrg nih 
skrg ni fahim sgt suka main mainan berunsurkan memasak

asal pegi kedai mesti die dok usha mainan memasak
selagi tak dibeli
selagi tu die asek pi usha
aku pujuk beli mainan lain sanggup die ckp "nanak menan"
pastu blah

nak tak nak abah die beli jugak sbb kesian
even fahim jenis tak mintak 
tp kite tahu die nk kan mainan tu 


tgh siap sedia nk memasak


yg ni dibeli 2-3 hari sebelum set memasak td
buahan & pemotong



Note: tah la mungkin fahim dah puas main mainan for boy kot






Wednesday, May 18, 2011

Ngular + Singgahan 2 Jelitawan

suka hati aku kan 
time keja leh ngular pi angkut barang 
dari dok opis tak dak wat pepe 
ade jugak faedah nye aku
pi tlg laki aku angkut barang ckit²

kebetulan br parked keta 
buka pintu rumah
ade plak 2 jelitawan ni nyinggah 


siapakan 2 jelitawan ni 
yang pasti depa ni bakal jiran ku 





Note: klu tak sbb member aku call suruh aku install scanner .... tak dak nye aku balik opis dah ...hahaha



xtvt : Wesak Day

mlm wesak day 
basuh rumah
wesak day angkut barang

aku tolong angkut yg ringan² je

abah tgh bg arahan + marah fahim
sebuk dok jirus dinding yg  ada suis...huhuhu

tukang jirus air, mop, berus lantai




Note : ramai blogger yg akan berjiran ngan aku ni ... selorong ngan aku pun aku dah sorg ....bleh la anak dara die ngan anak teruna aku ngedate ....

Monday, May 16, 2011

Terjah je la

dari minggu lepas dok tunggu satu panggilan nih 
tp tak de jugak dpt
hari sabtu plak die call ... ceh betul la 

aku tak sempat pickup .. tgh dok goreng ikan kat budak kecik 
aku call balik tak dah tak mo angkat 
weekend diorg OT kot
pastu set dlm mind tak perlu pickup phone sbb hari ni kan cuti ...huhu

so pagi ni ... jap lagi 
nk folo member 
nk pi terjah/teman member aku  je 
mana tau ade 
klu tak de .. tak pe aku tunggu lagi ...



Thursday, May 12, 2011

Tgh wat² sebuk ☻

nk kate mood aku merundum berblog tidak 
tp aku tak dak ideas nk menaip je
kunjung mengunjung ke blog korg aku tak penah miss
tp aku nk wat entry je aku mls 

dah 3 hari aku tak dak boss
br hari ni aku nk mengemas bilik besar tu 
kot2 boss baru tetiba dtg ...jenuh aku 
1 hape pun aku tak sentuh lagi

cuba merajinkan diri pagi nih 
kemas2 ape2 yg patut 
sbb ptg karang aku half day pegi klinik 

smlm ex-boss dtg 
siap puji PA baru die ade aquarium 
so what...
aku mmg tak suka bela ikan ...zaman bela ikan aku dah berlalu 

saje je bikin amarah aku taww...
huh 



Note : ade jugak jeles aku kan.... sifat manusia tak leh lari dr sifat busuk cam tu .... hahaha

Tuesday, May 10, 2011

aku kembali solo ...Hoorey !!

ex-boss aku dah selamat dah ...
siap pi lapor diri awal pg semalam 
cam tak sabo² ceh...

kpd PA baru die 
sila berusaha sendiri 
jgn semua nk mintak ngan kak eima ni 
kak eima ni dulu pun berusaha sendiri cari details boss 
dlm buku BRP + tanya boss sendiri

klu awak tak bertanya ngan boss cam ne nk rapat 
awak muda lagi 
sila gain experience
mmg la kak eima ni peramah
tp kak eima ni ade jugak perasaan dengki nye ....hahahaha
mana aci PA setahun jagung dpt elaun PA lagi byk dr aku 



Note : boss tak dak bg aku hadiah pun...ckp terima kasih pun tidak .....ceh 
sia² dulu aku rajin wat keja personal die ...

p/s: adakah ia akan sama ngan zaman aku ngandungkan Fahim dulu ???
boss tak dak sampai aku branak ...huhuhuhu besh ...

Friday, May 6, 2011

Captured 004444 Blog Dilaz Family


aku dpt Captured 
004444 blog Dilaz Family


Boss aku Naik Pangkat la PLak ...::Moody::

Jangkaan aku tepat
Boss aku dpt naik pangkat
mood sedey + happy for him la

aku pun nk bawa diri la 
nk isi borang tukar ASAP
tak mo dah aku dok kat cni sbb dia dah tak dak 
(other reasons sbb aku dah lama kerja kat opis ni )




Note : ceh byk plak kerja aku ni 

Murtabak Pekan :: harus pegi tiap kali balik kg::

tiap kali balik kg 
mesti pergi 
kg . enPanjang kat Rompin(30-45 minit perjalanan)

memula aku rasa murtabak pekan 
bulan puasa tahun bila tah, 2-3 tahun lepas
aku ckp cam ni pun sedap ke ??pelik betui org pahang, ini pun nk dibanggakan nye

rupenye murtabak pekan yg adek ipar aku beli tu bkn yg ori
murtabak yg guna nama pekan + ala pekan je
tp mmg beli kat daerah Pekan pun



Murtabak Mengkasar Hj. Din Pekan mmg terbaik 
sedap sgt isi dia & besar 
pastu harga pun sedap jugak sebiji RM8 
ade bawang cuka merah(aku lupa snap)


Lokasi : dalam daerah pekan dekat istana jugak la 
aku lupa nk hafal jalan ...huhu
tp klu tanya kat mana murtabak mengkasar, org pekan sure tahu nye

gerai die mmg ramai org la ... Q panjang 




Note: Cendol, mee goreng & rojak mamak tepi Sg. Pahang pun sedap...nanti aku review bila aku pegi lagi... aku tak amik gambo ari tuh

Thursday, May 5, 2011

Perkara Hilangkan Bosan Aku ♥

busan gile skrg nih 
aku tak dak wat pepe 
member dah ajak pi mkn 
gile awal 
tak kisah la 

aku dr pagi tadi pas kemas bilik boss 
dok baca manga online

tu maknanye aku dah tatau nk wat pe dah tu 
nk pi ajak org bersembang kang terngumpat plak
time² skrg nih aku kena la jg mulut ngan tingkah laku

dr aku dok wat cam tak dak keja baik aku belakon kan 
tak dak org dok ngata 

jom layan manga online 
aku dok layan Detective Conan 

tp feel kurang ckit sbb dlm omputeh cam komik kat umah BM 


Keseronokan Boss Tak Dak + Dpt RM 50

dah 2 minggu boss aku tak dak 
25.4.2011 sampai la jumaat ni
sronok kerja tak yah buat ...
dok ngadap pc je 
sampai mata aku dah silau + rabun lite²
pastu balik bleh suka hati 
mkn leh suka hati ...hati tak gundah boss cari aku ke .....hoho

sebelum die pegi O/S ari tu die bg kat aku RM 50


sbb die ade call aku suruh cari maklumat ape tah 
then aku ckp kat die
 "Tn. Hj. saya email je ek, saya belum topup la ...tn. hj. bw kan iPad kan...hehehe"

sbb  die belum bg lagi duit Topup kat aku...lalalala
boss aku mmg slalu bg duit kat aku sbb nk cover balik kredit aku dok sms ngan call die tu

duit die bg aku tak penah pun beli topup ...
tp aku wat mende lain...
tak pe kan....
topup aku poww laki aku la




Note: klu boss aku naik pangkat ..aku nk tukar la... 



Wednesday, May 4, 2011

aku dah tau nape aku jd cam ni hari nih

aku dah tau nape ari nih tatau tulis pe 
nk cakap pe 

rupenye hari nih 


WORDLESS WEDNESDAY 


Note : pe ek wordless wednesday tu ...semua org pakat dok kate gitu ..rupenye aku terjangkit .. hahahaha

hari yang bosan

busan 
ari ni tatau nk tulis pe
dari td dok bw 
ideas tak dak jugak mari 

nk wat entri ni pun dok menung panjang pe la lagi aku nk taip nih 
nk kate lemau ..kurang dah ...
nk kate tak mkn ..kenyang sudah

fahim pun dah besar tak de dah nk nangis pegi skool 
aku pun dah tak meloya dah 

aku tak dapat kesan pe masalah aku hari nih 



Note : hari ni kekontangan idea .....

Tuesday, May 3, 2011

TQ Sue aka Syawalsimpsons

pic aku cilok dr Blog die http://syawalsimpsons.blogspot.com/

TQ Sue sbb bg aku FM utk aku buah tangan balik pergi kursus
1st time jumpa dah dpt hadiah 


FM dari Pangkor Island
ingat jugak sue nih kat aku 
bkn je dpt ade sorg lg blogger dpt 
tp aku tak kesempatan lagi nk call die

bila dok godek² blog die cr gambo br perasan 
syawal anak sue ni birthday date die sama ngan aku la 

10 March

Note: Mamalyna sila hubungi aku segera