Thursday, June 30, 2011

Pegi Dgr Taklimat pastu lariikkk

hari ni x dpt la aku nk BW cam biasa
sbb aku nk pegi Taklimat

tp insyaallah klu aku main lari² balik opis nanti 
bleh la aku BW 

rasa cam tak mo pegi tp aku nye kuota kursus tak cukup lagi nih 
br sehari 
ade lagi 6 hari aku perlu cari 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


tu cite pg tadi tp aku tak sempat publish 
skrg aku dah ade kat opis
sbb aku dah berjaya melarikan diri 








Note : ptg karang nk pegi sign lagi pastu lari lagi ....

Wednesday, June 29, 2011

Wordless Wednesday









Note : entry wordless wednesday pertama aku

Tuesday, June 28, 2011

Kempen JANGAN BAYAR BIL ASTRO 3 BULAN !!

smlm laki aku jerit dr rumah atas pasal kempen ni 
sbb aku dok bwh layan budak kecik tgk kartun

so tatau sgt pe yg terjadi
bila pagi ni baca entry Abg Ben
baru aku tau ni kempen diterajui oleh Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM)

aku rasa aku patut sokong, sbb nanti cas penyambungan balik pun aku yg bayarkan ....

sbb smlm aku wat pengurangan pakej sbb harga dah naik 
Harga lama  Pakej Family + 2 Mini + Sport adalah RM71.95
start 11 Julai 2011 RM 81.95
RM 81.95 - RM 71.95 = RM 10#


***info harga adalah berdasarkan surat dari pihak astro bertarikh 6 Jun 2011***




bagi aku sgt tidak berbaloi 
tambah² lagi bila aku call customer service smlm 
bila aku tanya pasal isu yang dibangkitkan dalam parlimen 
kate tak kan naik selagi tak dpt kelulusan kerajaan
tp pihak astro ttp naikkan harga ...
jawapan : mmg kerajaan dah lulus, sbb tu astro naik harga


sedangkan klu baca dlm artikel kat entry Abg Ben 
SKMM belum luluskan lagi pun 

tatau sape betul 

nk baca lebih lanjut sila terjah entry Abg Ben

Monday, June 27, 2011

Fahim tgk DVD ala Wayang

weekend ni enPanjang kerja
so tak dak la peluang nk pegi jalan² jauh²
pegi pusing² beli brg keperluan je 

ptg smlm pegi Giant Seri Kembangan
tak dak beli pe sgt pun sbb tgk harga pd masih lagi musim gaji 
semua harga standard tak dak kurang pun mahai

tapi Fahim la paling enjoy
sbb die dpt tgk DVD free dah ala gaya  tgk wayang dah ...hahaha


siap ade chips + air free (promoter wat promosi)


layan dok dlm troli sampai cenggitu sekali 
aku rasa die mkn chips ade setengah bekas 


minum air free "soya bean"


ni la wayang yg die pulun nk tgk sampai tak mo gerak 


boboiBoy ... aku pun layan gak sebenarnya
sambil jd pak guard jg bhg. Bra 

enPanjang memula tgu fahim aku ronda² cr brg 
pastu bila aku sampai die plak ilangkan diri sbb dah malu dok kat rak Bra lama sgt 
cam pervert katanye .... hahaha

aku pujuk Fahim suruh beli DVD bobiBoy tu die tak mo 
nk tgk kat ctu gak 
aku rasa ade la dekat sejam aku berdiri kat ctu 
aku ajak die pi byr ... ok pastu mula la nk pergi balik kat bhg DVD nk tgk lagi ...aduhai 
seb baik die mkn pujuk suruh beli tgk dlm keta plak 




Note : Fahim semakin manja ngan aku ...semua nk mama ... org nk dpt adek gitu kot prangainya...




Friday, June 24, 2011

Checkup Prenatal 23 Weeks

alhamdulillah semua ok 

Berat aku naik 3 kg
last mont 42.3 kg
smlm 45.5 kg

tp aku tgk tak dak nampak yg besar pun kecuali perut aku 
rasanye perut je yg memberat 
maknanya baby membesar ngan sehat .. insyaallah 

alhamdulillah susu pun sudah mula ada
sama cam ngandungkan Fahim dulu 
masuk je 6 bulan susu dah ada 

maknanya adek Fahim pun takan lapar pd hari pertama menjenguk dunia nanti
mknan pertama dia adalah susu mama dia 
bkn susu mak embu ...insyaallah 

Adek Fahim pun semakin aktif tambah² klu dengar abg dia jerit²/gelak²/merengek²
tak sabar nk main ngan abang ke adek ??


memandangkan stok vitaC, Folic Asid + Iron tak dak 
1st time klinik gomen bg Obimin
Vitamin mahal ni all in 1


slalu aku beli kat farmasi  @ amik kat klinik panel je 
stok omega6 HPA pun dah abis 
nk kena pegi beli ni .... tp HPA p15 tu asek tutup je bila mlm 
siang sgt sibuk...huhu



Note: aku nk hargai mlm² aku sgt tenang ngan sunyi dlm masa 3 bulan nih ......

Thursday, June 23, 2011

Aku EL smlm Pantau Fahim

hari selasa mlm tu 
Fahim ngadu sakit bird² dia
aku ingat die main²
sbb tiap kali die ngadu mesti die berak ckit
pelik ....

aku tgk bird² menegang je 
ckp ngan abah suruh tgk kan 
aku mana la tau bab alat kelamin org laki cam ne kan 
abah kate ok ...mayb die nk kencing kot

bila aku suruh die kencing ... cam menitik 2-3 titik je
pastu dah jerit²

pastu bila tanya sakit lagi die ckp tak sakit dah 
tp aku cuma sapu minyak yuyi + urut² kat ari² die 
bg mkn ubat kembung kot² die kembung
ok la die tido cuma sblm tido marah sbb perut ngan kaki die panas
sbb minyak yuyi tu 

dalam kul 1 cam tu Fahim terjaga jerit sambil ckp perut die sakit 
aku ingat mmg sakit perut 
bila aku ajak pi toilet nk basuh bontot 
tgk tak dak pun poo poo die 

rupenye bird² die menegang lagi .. tak leh nk kencing
pelik betui ... tp abah ade la tarik² kulit luar bird² Fahim 

mlm tu aku bg Fahim tido tak pakai diapers  
aku letak die dlm buai
dah tido br aku angkat die letak kat tilam 
dlm kul 4 cam tu die kencing ...ok tak dak masalah
bgn basuh.. tukar suar ... pakai diapers...

aku siap el nk bw pi klinik klu jd lagi tak leh kencing 
ok je ... sehari suntuk takdak pepe

aku risau takut bird² dia buta je 
kena sunat awal 
tak pun kena jangkitan ke


klu jd lagi kena cepat² bw jumpa paed


Note : enPanjang kate sbb emosi pun bleh jd cam tu gak ... ada pepe masalah ke kat skool die ??

Tuesday, June 21, 2011

xtvt Hujung Minggu Fahim

xtvt Fahim tiap kali weekend
sejak berumah bawah nih 
ade le ruang untuk fahim main air
klu dulu tunggu pegi holiday dok hotel br leh merasa main air gini

tapi budak Fahim nih bkn nye nk berkuak nk berkocak air pun ...
die berdiri je isi air bg penuh pas tu dah 
sronok main paip air je

abah yg rajin melayan
mama dok melayan tv 








Note : klu ade tanaman ..leh gak jirus air mandian Fahim.... tak le membazir

Monday, June 20, 2011

1st Time Buat Nasi Ayam

alhamdulillah aku berjaya buat nasi ayam 
untuk pertama kali nye 
tanpa penah tgk cara buat 
seb baik ade kakak opis sanggup bg resepi secara lisan jumaat lepas
aku main ingat je cam ne nk wat 

slalu nye sup aku ... tak sedap ...
tatau nape kali berjaya buat sgt sedap(bkn puji dr sendri ok)
rupenye rebus ayam pastu br tumis ...lagi sedap 

tak sangka buat nasi ayam ni mudah je rupanye
aku ingat sgt susah ngan rumit
sejam dah leh siap semua nye 


deco² tak pandai 
aku bantai amik gambo dr periuk ngan bekas² je 
gambo nasi lupa nk snap 



Note : beli oven plak nanti ... nk blajar baking plak.... tp kena tuntut ilmu dulu ... aku ni kurang ckit bab memasak ni....


Sunday, June 19, 2011

Happy Father's Day

 
 
Happy Father's Day Yang
TQ sbb jadi abah yang bertanggungjawab terhadap buah hati kita Fahim
 
U r  d Greatest Dad in d World



Friday, June 17, 2011

1st time ni dah gaya 1st night, punya terkedu+gabra


pertama kali sejak 7 tahun berkhidmat aku buat air utk boss 
seb baik die bg 3in1
klu tak mampus aku 
aku bkn nye reti buat air 
sbb aku kan minum air masak je (kadang² je minum air manis²)
air masak adalah air fav aku 

kat enPanjang pun aku jarang benor buat air 
ade kot 2-3 kali kot
tu pun klu die balik letih² request milo ais kat aku
tu pun terkial² bubuh susu ...5-6 kali rasa 
siap was² lagi ...dah ok ke blum ..sedap tak....


flashback scene kejadian

tgh asek dok bw ... boss lalu masuk bilik die
tetiba buka pintu aku 
sua mug ngan 3in1 milo fuze
bleh aku pi tanya kat die 

"nk buat pe ni ?? boss nk ke ??"
aku siap buat muka konpius lagi 

jgn la die mintak air bebukan ... bg 3in1 aku tak dak hal...
aku redha


boss baru ragam baru 


Note : akhirnye ade entry utk hari nih..puas aku dok pk dr pagi.....

Thursday, June 16, 2011

Ragam Jiran Aku !!

hari ni masih cam smlm tatau nk tulis pe 

aku nk cite pasal jiran aku je la 

last week kot 
tak ingat la bila tah 
cam biasa kul 5.10pm dah sampai umah 
jiran aku nih br sampai gak dr nursery anak die
katenye praktis anto anak pi nursery
hujung bulan ni dah start keja (cuti bersalin 90 hari)

aku sekadar berbahsa basi 
sbb aku bkn nye suka bercakap sgt bila kali pertama jumpa
org tanya itu aku jawab

ayat paling tatahan die ckp kat aku bila die tanya ape post aku kat gomen ni
brape tahun dah keja, kementerian mana

"apply rumah ni atas nama sape??"
"layak ek PA??"

terkedu aku ...klu tak layak takan aku dah dok umah tu ...
bodonye soklan ....
takan laki aku plak nk apply dah terangan org tu pakai bj TNB 
TNB tu gomen ke ???

time ni aku rasa sgt tercabar ...dlm hati aku nk je aku jwb secara kuang ajo 
tak pun nk jwb cam ni 
"eh jgn tatau sy ni anak buah tok jib, guna kabel optik die la ... jgn bgtau org ek"

tp aku masih ade tatasusila lagi .. tak mo cr pasal ngan org....

aku cuma jawab kat die mostly penghuni kuarters kat cni PA
tunjuk² la umah² PA sekitar kawasan yg aku tau ... dekat 10 buah gak la 

kemudian mula dia ek sendiri.... cite die ade degree la ... nk sambung amik master la....
so what ... sambung je la ...do i care ??

bila aku tanya "awak ni .. gred 41 ke ??"
rupenye F29 je ... sama je kite ni ...diploma jugak post ko 
toksah nk belagak sgt ... nk rendah² org
lain la klu rumah tu rumah sendiri 
hak milik sendiri nk belagak... tu rumah kerajaan je 
wat pe la nk belagak ngan umah org bg tumpang ... buat malu je

org cam tu pun ade .... suka cr lubang nk banggakan diri sendiri
ngan perlekehkan org lain



Note : macam² ragam manusia ni... 

Wednesday, June 15, 2011

Hadiah GA/Contest/Lucky Draw 2010/2011 Part 2::semua yg tidak di up::

yang ni semua hadiah GA/Contest aku tak sempat/malas/lupa/lemau nk di up kan tiap kali dpt... wlu cam ne pun aku sgt hepi ...bukan aku tak hargai...TQ very much all


Lucky Draw Souvenir Dari Sabah

by 




giveaway for healty 2010

by
http://dnurboutique.blogspot.com/



Mama_Balqis 2nd Giveaway

Ma

by




Contest Teka Teki

by






Giveaway CikMot

by



(aku dah lupa ni GA/Contest ape)
by
sape pun dah tak ingat(sorry dear)






(aku dah lupa ni GA/Contest ape)
by



Contest Baby Muka Blurr
by




by
http://unlistedone.blogspot.com




TQ All






Note: dah lama tak dpt hadiah sbb mood join GA/Contest still ke laut lagi

Tuesday, June 14, 2011

Earthquake Kat Putrajaya ??

korg ade rasa ke ??
aku tak dak rasa pepe pun 
aku tgk org sebuk² berlari turun 
selamatkan diri @ enjoy dpt skip keja kejap aku tatau

tp yg pasti aku syokkk sbb dpt skip...haha

lama jugak la kat bwh td 
45 minit kot
tgu abg Bomba dpt wat inspection selamat tak bgnan opis aku
almaklum la bgn tak dak sijil dgr cite
klu runtuh tak dak pampasan ...huhu

mati sesia
aku cari² jugak kat mana yg berlaku earthquake hari ni
rupenye  kat Sumatera Utara
info dpt dr Abg Ben 

Dulu walau gunung berapi meletus kat indonesia
kita tak penah rasa
sejak akhir² ni bumi Malaysia boleh rasa semua gegaran yg berlaku kat negara jiran 
adakah Malaysia dah berada di atas laluan gunung berapi ??
adakah negara kita pun akan wujudnya gunung berapi ??
semuanya berkemungkinan...........

Bumi Semakin Tua .... Beringatlah ....

kat luar bangunan tak ramai pun 
semua pakat dok kat lobi sbb ade kerusi 


Note : korg ade rasa ke gegarannya??

Review Nora Elena Episod 21

sape tgk smlm episod nih 
aku tak leh terima scene seth tan tu ngaku die yg rogol
bodohnye .... aku rasa dalam perhubungan rumah tangga tak perlu kejujuran yg melampau cam tu 
ape salahnye klu seth tan tu ckp je die jumpe rantai tu kat mana²
tempat kejadian tu ke 
pastu die simpan sampai skrg 

pastu cite nih dah jd merapu cam cite lain gak 
scene tu tak logik la 
even klu rasa bersalah pun tak perlu la sampai cam tu 


rupenye seth tan kawen ngan Nora Elena sbb rasa bersalah
bkn sbb die cinta pun
nk tebus kesalahan 

Inilah Drama Melayu 
mesti ade ade adegan tak logik cam ni 
dah cam Bollywood plak .... berlawan sampai melambung²


sape belum tgk/terlepas  sila Click Here 


Note : pelik cam ne tonton.com leh tgk nih...huhuhu 

Monday, June 13, 2011

Hadiah utk Pengomen Tegar Blog Ch@


TQ ch@ sbb bg keychain/pembuka penutup botol yg comey nih 
siap ade hasil artwork ch@ lagi 


TQ


Kerana Cacak

budak yg murah rezeki malam semalam 
dapat kek lebih sepotong
dapat durian se pack lebih 

gara² rambut cacak beliau kot 
wlu cam ne pun itu rezeki dr Allah swt

budak yg payah nk amik gambo
jenuh mama snap .... tak dpt nk snap angle yg nampak cacak tu 


gara² mama mls nk panjat tangga amik baby oil fahim
mama lumur je gel rambut abah kat pala die ...hahahah


Note : beli barang tak seberape pun ... abis dekat seratus .... nampak sgt harga brg dah naik ..aku pun prasan harga roti gardenia naik seposen cam entry lynn ni 

Friday, June 10, 2011

Smlm Mkn Free ....TQ Jiran

smlm terima jemputan dari jiran aka kawan
untuk majlis doa selamat
cukup meriah 
makanan pun sedap²
air tgn MIL dia

enPanjang dah lama siap 
kul 8 cam tu dah ade kat umah jiran aku nih 
dah berborak² sementara tunggu majlis nk start

aku kul 8.15pm cam tu baru 
gerak dr rumah 
jerit² panggey Fahim suruh teman mama die 
Fahim cam biasa la klu org ramai² die mula la meragam
siap nk nangis depan umah jiran aku ni
tuan rumah beria ajak masuk 
tp terpaksa tolak la ..kang dibuatnye Fahim melalak 
mampus aku ....cuak..cuak....

sesambil tu majlis mula aku 
bw fahim berjalan umah kengkawan aku dlm 1 lorong
umah dak opis aka BFF aku ngan BFF aku lagi sorg
meen ngan zihan

fahim still lagi wat mood nk melalak die 
time nk mama die dah start boring dah aku terus balik umah 
dok umah tgk tv
seb baik la jiran aku ni baik hati siap dtg jemput kat umah lagi tu 
TQ jiran
siap suruh tapau ...hehehe

sbb  enPanjang yang tetiba sakit perut pas majlis baca yassin
tak sempat die mkn pun 

hepi sgt smlm dpt  berkenalan ngan jiran² baru
peramah²

lps tangkap fahim terus snap ... payah banor die nk amik gambar



Note : Jiran TQ tau sbb jemput kite...jimat gas smlm tak yah memasak .... ckp kat MIL sedap sgt die masak....



Thursday, June 9, 2011

Cik Geli Glemer Free Sbb Demam Drama Nora Elena

Slot Drama Akasia - Nora Elena

mmg musim semua pakat dok senyum simpul sesorg depan TV la
even kadang tu aku pun sama 
tp aku mmg tak leh terima kenyataan yang ade lelaki yg terlampau baik gitu ..haha

.........................................................................................

ok ..ok..
aku bukan ni cite pasal drama ni pun 
aku nk cite pasal kak Nowa aka Cik Geli @ AG ni 
entry panas trapik mencanak²
masuk gua.com.my wa cakap lu

byk yg brain wash sambil kutuk² sbb tak puas hati 
dengan entry dia
byk yg cuba hidup dalam alam khayalan Drama ni 
tak puas hati dengan Cik Geli 
hahaha

Bagi yang belum baca lagi 
sila pi terjah

korg nk baca surat bantahan  cik geli Click Here

nk baca yang dipublish kat Gua.com.my Click Here


gile sexspert betul la 
pas ni makin glemer la ko nowa
siap gua dot com nk bagi hadiah misteri lagi tu 

teruskan berblog 
sbb aku suka baca semua tulisan ko 
kebanyakan mmg tak penah buat aku tak gelak !!

tahniah cikgeli 

ni link ahkak kite ni http://cikgeligeli.blogspot.com/


Note: sape kenal AG ... die tau la AG ni cam ne .....