Friday, July 29, 2011

Hasil Terjahan Ke Warehouse Kiko Sales

Tadi dlm entry ni aku ckp nk pi shopping kan
aku pegi sini la 
Gudang Kiko 
seb baik kami awal la jugak sempat pilih² sebelum ramai manusia menyerbu 
Kul 12pm dr opis




mmg main longgok je 
kena pandai pilih sendrik la 
even ade tulis untuk umur brape sebenarnya bercampur



ni harga die 



kebanyakkan bj tag die RM12 je 
tp dpt diskaun lagi jd RM10


aku beli 4 helai RM42#

Pendapat aku pasal sales ni 
sgt pening kepala 
ape kite pegang itu org tarik² seb baik aku sampai awal 
panas sbb tak dak econ
tak byk pilihan mungkin sbb dah byk stok habis kot 
sales ni kan start 26-31 julai 2011
pakaian utk 1-3 tahun sgt sikit  puas pilih²
sgt kecewa sbb jeans/seluar utk budak 1-3 tahun tak dak

aku rasa ni clearance stok yg tak laku kat pasar raya la 
sbb ade tag sogo, pacific, the stor dll

kelebihan sales ni
harga ok la 
mana nk dpt brand kiko 4 helai RM42#


Note : Fahim mesti suka ade 1 Tshirt tu ade gambo Dinosour ...hikhikhik

Jom p Shopping kat Kiko Warehouse

dah kul 11 am br aku sempat nk wat entry 
sbb pagi td hujan sgt lebat 
buat mood aku sgt merundum
sbb pagi² aku dah basah 
bila dah sampai opis plak 
tah nape ngan PC aku ni 
kat luar hujan die pun sama geli nk sejuk jugak 
asek la hang tak pepasal ... sampai dekat kul 9 lebih br ok
pas 5-6 kali aku dok turn off 

dah ok aku sebuk BW sampai lupa nk wat entry 

jap lagi nk pegi jualan Gudang Kiko kat Puchong Perdana 
nk tgk pe yg besh sgt 
ni 1st time ni 




Note: sorry la yang .... mama nk pegi shopping la this week ... tak dak dpt la nk lepak kat umah ek ... minggu² depan la ek ...

Thursday, July 28, 2011

Khairul Fahmi Che Mat = Aimi Harmelia Vs Dahlia Teck

patut la performance KFCM merundum
tak mcm Final Piala Suzuki dulu
asek bolos
buat aku sakit hati je tgk
rupenye ade mende yg terjadi 
skandal Panas & pertegangan ngan Jejari Runcing
tapi tatau  la kesahihannya

boleh tahan comey budak nih '
dengar cite budak kelantan 
senegeri la ngan KFCM (mmg org kelantan die akan cr org kelantan kan)

status FB cik jejari runcing 
pasal masalah cinta diorg ni 


gambar yang dikatakan mesra 
aku tgk tak brape nk mesra pun 
tp klu status FB c Jejari Runcing tu dah gitu betul la kot


aku tak kisah pe pun ko masalah skrg nih KFCM 
yang aku nk ko perform tebaik mlm ni 
jgn kecewakan rakyat Malaysia
jgn disebabkan masalah peribadi ...Malaysia Kalah




Note : nape aku tak penah terjah blog Jejari Runcing sejak pertama kali aku jejak ?? korg pk la sendrik 



Kesahihan Cerita ni Aku tatau .... korg jgn percaya sgt ni gossip je lebih kadang tu ....
Aku Hanya nk Malaysia menang malam ni 
kite perlu cari sekurang² 2 gol tanpa balas 

Persediaan Ramadhan Edisi Perut

persediaan Mental ngan Fizikal 
untuk menghadapi Ramadhan Al Mubarak 
insyaallah Allah permudahkan

Skrg ni tgh wat persediaan untuk perut plak 
mknan pe yg tekak boleh terima waktu bersahur
tgh wat checklist 
• ikan masin
• telur masin
• ikan bilis
• telur
• sardin
• ketam <--- ni enPanjang


hari minggu ni kena keluar nk cari brg² yang tak de 


Tahun letih ckit la aku sebulan direct kena bgn masak
cam tahun2 lepas 2 minggu bgn masak²
2 minggu lagi layan je ape yg ade 
sbb tahun2 lepas enPanjang keja 2 shift 
mlm ngan siang
skrg tak dak shift² ... sbb dah tukar keja 



Note : alahai makin kurus la aku ni ... asal bln puasa nasfu mkn cam tertutup la ... itu tahun lepas, takut tahun² ni pun sama jugak

Makan Sayur Jadi Ultraman ??

smlm dlm sejarah 27.7.2011 jam 7.30 pm
Fahim Request nk mkn sayur
slalunye aku curi² letak dlm nasi die 
koyak kecik² jgn bg die rasa 

smlm tetiba die ckp 
"mama ayim nk mkn sayur la nk jd men ultraman"

aku rasa aku la org paling xcited
rasa bangga sbb Fahim request nk mkn sayur

Nasi + Sup Sayur Sawi + Ayam Goreng


muka budak tak reti nk sabo time ngap sudu
terus telan .... semua gambo gegar 





Note : poyo kan mama dak kecik ni kan ... anak mintak nk mkn sayur pun kecoh ....


Wednesday, July 27, 2011

Baby aku Baby Boy ??

smlm aku mimpi 
aku lahirkan baby boy 
muka die iras enPanjang

tak kisah la baby ape pun janji sihat 
aku hanya buat scan/ultrasound utk tgk kedudukan, uri ngan kandungan aku ok tak ok je 
jantina aku aku tak nak tgk 
sama cam Fahim dulu
aku nk surprise ... cam mana aku rasa time melahirkan fahim dulu 
nikmat tu lain aku rasa dr aku tau baby ape yg aku kandung...

bila misi angkat baby tunjuk jantina 
perasan gembira tu ...speechless

wlupun aku teringin nk merasa ade anak pompuan pulak
tp klu tak de rezeki tak kisah la ....janji sihat



Note : mimpi mungkin mainan tido tp mungkin juga pentunjuk dariNya

Tuesday, July 26, 2011

Saje Meronda Kawasan Kejiranan P.15

1st time pegi playground kat kaw. kejiranan aku ni
abah je la melayan budak kecik nih 
lagipun Fahim dah lama tak jejak kaki 
kat playground rasa nye dah lebih dr 3-4 bulan kot
bkn mama ngan abah tak mo bw die yg tak mo pegi 
pelik betui klu bw je ...tak sampai 5 minit ajak balik dah


abah bkn naik bebetui ye 
saje nk xcited kan budak kecik tu je


abah terpaksa panjat jugak sbb fahim dah melalak gayat
sabo je la 


time kami sampai ni ... budak dlm umur 8-11 tahun gitu tgh dok bergaduh... alahai ..sampai menangis² baring atas lantai ... anak sape la tu ... sabo je 



Note : ikut sape la gayat tu .... aku rileks je panjat pokok sampai pucuk....abah pun sama





kemain sunyi opis aku ni

klu nk baring kat depan pintu bilik pun takan ade org tego sbb mmg semua tak dak kat level aku nih 
aku sorg je 
kerani yg ade pun 2 org je tu pun dok kat hujung tersorok 
org lain semua pegi conference 3 hari 

gile besh 
telefon tak berbunyi 
tak dak org kaco aku aku 
nikmat²
nk gi jejalan ni la time nye 
tp aku plak tak bawa keta 

jd dok opis diam² BW je 


tgh wat kira² ni agak2 bila duit kumpulan aku nk mencukupi nk beli set BF ngan barang² baby online 
huhu nk kena tambah lagi dana harian utk masuk tabung ni 




Note : lapo la ......... kat pantry dah kosong sbb diorg tak tambah stok sbb dah nk posa ....

Monday, July 25, 2011

Kesinambungan dr Entry Donut oh Donut

ahad ari tu 
awal2 lagi aku dah bgn kul 8am
aku try lagi buat donut 
tp kali ni guna resepi dr nojj

ok menjadi 
rasa not bad 
gebu ?? kureng ckit la 

yang penting doh aku naik 
tak cam dlm entry lepas 
langsung tak naik²

disebabkan terlalu xcited doh naik 
terus wat bentuk ..biar sekejap cam resepi nojj 
terus goreng ....mkn ngap..ngap...
lupa dah snap

ni je gambo sempat amik 
ni selepas sejam 

ari tu aku wat dlm periuk kan 
kali ni ubah buat dlm besen plak


masalah pada donut aku :
1. tak gebu sgt <-- aku bajet sbb tak uli lama kot
2. bentuk tak brape nk comey sbb tak dak acuan 
3. garing (brown) sgt sbb fahim sebuk melalak suruh aku restart games die 
berlari² aku


aku buat 2 cawan tepung je 
disebabkan tak brape nk cun 
next percubaan menjadi elok ckit baru leh bg jiran



Note : naik  sikit semangat even doh kembang tp tak brape gebu ..hikhik
fahim ckp sedap ...mayb sbb manis kot

Lawatan Mengejut Ke Rumah Aku

sabtu lepas
baru lepas mandi
dpt call ... ni mmg dah cuak 
Mrs.K ngan Cik Lynn
nk wat lawatan mengejut 
dah la umah tonggang langgang
dapur tak berkemas 
kain baju tak berlipat hasil basuhan weekdays
mainan bersepah <--- ni keja Fahim

sorry ye kawan2 xde layanan mesra ek 
rumah pun tak menyenangkan mata korg ...hahaha

anyway TQ 
sbb sudi dtg melawat ibu mengandung ni 
:
:
V
Mrs. K yg kate 


gambo nih je ade 
yg tak nampak muka tu Cik Lynn
yg tgh nk buka pintu keta Mrs.K ngan Hadif
anak² Lynn mana ek ...dlm keta dah kot


Note : lain kali dtg melawat bw buah tgn ....hahahha

Saturday, July 23, 2011

Niat nk Buat Donut Lagi

ape xtvt aku pada hari minggu ni ??
aku nk try lg wat donut !!
kali ni guna resepi Nojj
kite tgk berjaya tak 
klu tak berjaya jugak mmg tangan aku ni 
jenis tak leh nk buat kuih 

klu jd niat aku 
nak bg jiran sebelah (sbb nk pulang pinggan die, dah 2 minggu lebih)
bg BFF rasa yg buat donut  sama ngan aku guna resepi kakak opis tak menjadi..hikhik

pastu baru leh buat lagi bg kat org lain plak 
sbb kali ni buat ckit dulu
takut frust lagi 

Donut Cik Lynn bg pun ade lagi 


Note : Hopefully aku rajin la ... jgn niat je nk buat tp tak buat .....

Friday, July 22, 2011

aku Ingat Tak Sakit kena Inject...sakit Rupenye

Checkup antenatal smlm misi lupa nk bg vitamin utk aku
Asid Folic, Iron ngan Vitamin C 
stok ade ckit je lagi nampak nye aku nk kena pi beli kat farmasi la
tak dak masa aku nk pi lagi klinik 
beli je obimin senang nk mkn 

kena inject Tetanus
sakit la .. ingatkan tak sakit 
sbb last Fahim dulu
aku pun dah lupa 

cam tu kot baby rasa tiap kali kena inject Vaksin sampai umur 1 tahun setengah tu
ptt la demam



Note : tgh motivate diri sendri yg aku boleh berpantang sendiri 

Virus ''Hi. How Are You?" sedang Mengganas ??

smlm  aku baca kat Blog Ujang9897
pastu aku baca kat http://hazissac.blogspot.com
pasal Virus ni 


sejenis malware yg curi identiti pastu log ke acc sosial 
cth FB
pastu hantar msg ke semua friends 
sedangkan kite tak buat pun semua tu 




klu korg nk tau lebih lanjut bleh terjah HazIssac








Note : aku guna spybot utk clean spyware ngan malware 

Thursday, July 21, 2011

HalfDay ade anternatal Checkup

kul 2 pm ni ade check up anternatal minggu ke 27
kejap je masa berlalu 
lagi 2 bulan lebih dah nk bersalin dah 
barang baby pun tak de beli pepe pun lagi
tgu shopping raya shopping sekali ngan abg die lah 

abg Fahim pun dah  xcited nk tgu kelahiran adek die 
sbb smlm die request ngan aku 
"mama ayim nk tido wai buai lah"

"ala tido ngan mama la ...peluk mama ek, klu ayim slalu nk tido buai adek nanti nk tido mana?"

"ayim yuk peluk adek la"

"peluk adek?? kat mana ?"

"dlm wai buai ngan ayim" 

skrg nih die slalu amik puting ngan bucuk die tenyeh² kat perut aku 
bila aku tanya wat ape ni ??
mesti die jawab nk bg adek die isap puting 

hopefully nanti bila adek dah kuar 
fahim layan adek camne fahim buat sekarang ye 
jgn buli² adek ek 




Note : makin bergema la jeritan aku di rumah nanti .....

Semangat Patriotik Fahim


Lagu Satu 1Malaysia

Verse 1
Dunia kian berubah
Perubahan melingkari
Melaksana hasrat hati
Kejayaan terbukti


Verse 2
Dunia yang megah
Dengan misi yang gagah
Kerana perpaduan
Kita masih bersama


Chorus
Kita satu bangsa, Kita satu Negara
Kita satu matlamat,oooo
Kita satu bangsa, satu Negara

Kita satu Malaysia(L)

Verse 3
Bermulanya sekarang (P)
Perjalanan dilaksana (SEMUA)
Seia sekata sehati dan sejiwa


Verse 4
Membina masa hadapan
Menuju kejayaan
Kita semua rakyat Malaysia
Harmoni, saling menghormati


Chorus x2
Kita satu bangsa, Kita satu Negara
Kita satu matlamat,oooo
Kita satu bangsa, satu Negara

Kita satu Malaysia
Berdiri teguh di bumi

_________________________________________________


ni lagu fav fahim 
aku pun minat gak 
lirik sgt pembakar semangat 





budak peminat Bendera Malaysia 
dari kecik sampai skrg ni




Note : klu nampak lambang 1Malaysia .... Fahim mesti jerit satu chia

Wednesday, July 20, 2011

Wordless Wednesday - Kereta Polis Pun accident






Note : pic lama dlm simpanan aku ...nk masuk contest GTO


xtvt petang Fahim bersama Abah

klu abah rajin ....Fahim lagi rajin 
pantang nampak abah dok heret baldi
die dulu dah standby kat luar



 sronok sgt la klu leh basuh keta 
sbb leh main air

dah siap basuh keta
abah die dok ngelap die plak sebuk dok jirus lagi 
bila mau siap nak oi 

mama umpan ni plak 


main la ko anak sampai kecut




Note: habiskan masa berkualiti ngan keluarga faktor kecemerlangan diri

Watch New Movies Online For Free

TQ Mrs.K
sbb share link ngan aku 
sgt besh 

utk tgk movie² terbaru
yg baru kuar wayang 2-3 bulan


td pagi aku layan Sekali Lagi 
tp tak abis pun genre nye aku tak brape suka 
skrg ni br nk try layan Nur kasih The Movie



Note : boss tak dak leh bukak sound kuat²...


Fahim ngan BucukNye

Fahim ngan Bucuk + puting mmg tak leh nk dipisahkan
klu tak de tu mmg huru hara la 
aku mmg tak leh nk handle die 
tatau nk pujuk cam ne
sbb semua jd serba tak kena pada die
mula la nk melalak 
nk marah ...nk menjerit..

ko umpan ape pun 
tak jalan nye
klu berjaya pun tak sampai 30 minit die start balik ngaruk die



gini la gaya Fahim menyetimkan diri die..huahuahua

ade 2 jenis cara yg die suka buat pd bucuk
1. letak puting bucuk bucu sarung bantal pada hidung
2. gentel puting bucuk ngan jari telunjuk die


tah bila aku bersedia nk tanggalkan puting Fahim



Note : Anak ngan Abah sama je .....

Tuesday, July 19, 2011

Kain Batik Bukan Hanya Org Melayu je Guna

aku ingat bila berpantang lepas bersalin 
hanya org melayu je pakai kain batik 
rupenye Chinese pun sama  la 
sbb slama ni aku tak penah tgk lagi bangsa lain berpantang

sori ye amik gambo tanpa kebenaran
ibu muda yang bw anak ke Klinik Pakar Kanak² Wong smlm
mayb anak die kuning kot

skali tgk cam org melayu 
sbb ngan kain batiknye, sweaternye, stoking + bersanggul
bila tgk nenek baby tu br tau chinese

jakun nye aku ..huhu



Note : smlm pegi dptkan rawatan utk tonsil Fahim yg tak kecut² even dah mkn antibiotik dr klinik An Nur

Aku Jatuh Tangga !!

semalam dlm kul 9.30 pm
aku jatuh tangga, tergelincir 
2 anak tangga aku montot aku terhentak
tp alhamdulillah tak kuat 
aku pun tak rasa sakit pun 
mungkin ade malaikat yg menyambut aku 
cuma aku je terkejut + tergamam 

lepas 3 minit cam tu 
aku bangun turun bawah
masak nasi goreng utk diri sendiri
Fahim ngan enPanjang mkn KFC

tp Alhamdulillah aku takde rasa sakit mana²
bhg bwh perut, pinggang @ montot
baby pun bergerak² cam biasa
tp aku nk p check jugak ptg karang kot² ade pepe

enPanjang sgt marah + membebel²
Fahim plak cam biasa membabap abah die sbb tak puas hati mama kena marah gitu 
TQ Fahim sbb backup mama gitu sekali ... terharu tau 

asal aku call enPanjang je mesti suara die cuak 
asek la tanya nape .... jgn la risau ...insyaallah tak de pepe la ...




Note : aku tgh risau sebenarnye ni ....