Wednesday, November 30, 2011

Rupenye Best Kpop

sepanjang aku berpantang TV la jd teman setia aku 
dok la layan cite yg tak minat/tak suka waktu aku sehat sejahtera 
itu je cite kat tv yg dok tayang hari2

lama2 aku jd addicted kat Kpop ngan drama hindi 
gile...gile... aku jd nye

dulu dok pelik nape la org dok gile sgt ngan drama korea Fullhouse tu 
rupenye mmg terbaik la ....

belah petang plak cite PASTA
mmg terbaik la ... tp dah abis dah cite tu ganti ngan cite cinderella pe tah ....

dulu aku ingat drama hindi ni tak besh 
tak penah aku buka channel zee 108 
byk betul drama besh ...mmg berbeza ngan filem hindi
kisah kehidupan seharian bknnye hidup dlm khayalan cam filem tu

fav aku shobha somanthi 
mmg terbaik la kisah epik ni wlupun drama bajet murah 




Note :tak lama dah bulan 1 ... hopefully semua fav drama aku ni abis b4 aku naik keja ...

Tuesday, November 29, 2011

Abang Fahim yang Penyayang

Fahim aku sgt respek dengan die
sbb die menjadi sorg abang yg sangat baik dan boleh diharap 
tak de sifat dengki ngan adek die langsung
mmg sgt boleh bertolak ansur 
klu mintak tolong tgk kan adek time aku buat kerja rumah ke 
ke buat la pepe pun 
mmg boleh diharap 
sgt perihatin kat adek die

aku cuma perlu pesan 
"abg nanti tgk kan adek mama nk sidai kain klu adek nangis pujuk klu die nangis  jugak panggey mama "

kadang tu klu adek dok diam sesorg dlm bilik 
mmg dgr dr luar die dok agah adek die 

cuma kadang2 je Fahim ni rasa tergugat ngan kasih sayang aku 
bila bgn tido tgk aku dah ngilit adek die 
die menangis cam minta perhatian aku

bg adek kat abah, aku pujuk fahim ......
Fahim ttp jd anak kesayangan aku.... love him so much !!






Note: Fahim dah mintak adek laki plak !!!

Monday, November 28, 2011

si Abg & si Adek

adek nk menangis ...fahim pun sama geli ....


Fahim suka sgt meniru gaya adek
sronok tgk gelagat diorg ber2 ni
aku tak dpt byg bila alisha besar nanti cam ne la gelagat 
riuh rendah la rumah aku nanti





Note : rasa cam nak branak lagi je....

Sunday, November 27, 2011

@Puteri Resort, Melaka

last minute punya plan
diorg kan cuti 3 hari 
semua mula pakat sebuk nk berjalan
aku yg cuti 3 bulan ni rileks je...hahaha

gerak dlm kul 12 lebih 
trafik slow sepanjang jalan 
benti rehat Hentian Jejantas Ayer Keroh
picnic dulu ...MIL dah siap masak memacam

Check in kat Puteri Resort kul 3 pm lebih
hujan renyai2 lebat
aku cam biasa la lepak bilik sementara anak bujang aku ngan abah die pi terjun pool bersama2 sepupu2 die 
kemain happy lagi Fahim almaklum la dah lama tak pi berjalan 

aktiviti mlm aku : lepak bilik lagi la 
diorg pi mkn2 jalan2
aku mls amik risiko nk bw puteri aku ni berembun
 

Note: MIL suruh tinggal alisha ngan die boleh aku kuar jalan tp aku tak bw pump........

Saturday, November 26, 2011

Selamat Tahun Baru Maal Hijrah

Selamat Tahun Baru aku ucapkan kpd semua
semoga permulaan tahun baru ini 
menjadi permulaan kpd kejayaan kite
ape azam korg tahun ni....
azam aku nk menjadi ibu yg terbaik utk anak2 aku ....
isteri yg lebih baik dr tahun2 sudah....




 Note : korg pi jln mana cuti lama ni ?? aku tgh dok call hotel semua penuh....huaaaaa

Thursday, November 24, 2011

Lan PetPet Ko Salah !!

klu korg ingat lagi entry aku yg ni 
lan petpet mai opis aku 

tekaan ko tak mengena lan !!

Baby Girl la yg kuar 


semua org yg tgk perut aku dulu semua teka boy
tgk dr blakang tak nampak ngandung la
perut bujur la
mcm2 lagi la



even naluri aku konpius ... aku ttp mengharap gegirl .....




Note:yeay dah leh gi jln....

Wednesday, November 23, 2011

Hari yg di tunggu2 telah tiba!!

kini telah tiba hari yg aku tgu2 kan
hari aku bleh tinggalkan biskut kering
hari yang aku leh mkn mende bergoreng
hari yg aku leh mkn fast food
hari aku bleh kuar umah pi shopping.....YEAY !!!

hari ni dah cukup 45 hari 
23/11/2011




jom pi jln....


note: CikMot aku nyer pakar rujuk......

Sunday, November 6, 2011

Selamat Menyambut Hari Raya Aildiladha

aku ucapkan selamat menyambut hari raya aidiladha kepada semua ...

aku, enPanjang, Fahim & Alisha dah selamat sampai kat kg. enPanjang ptg smlm dlm jam 3.45 pm

 dlm pantang ni aku berjalan jauh...
mudahan tak de mende yg menimpa aku ngan baby
almaklum la org tua2 slalu pesan dlm pantang ni tak elok berjalan jauh
sbb byk je mende yag tak elok2 ngan mistik

Note: klu tak blk kg kesian plak kat enPanjang ngan Fahim.....