Monday, January 16, 2012

Alisha Terkunci Dalam Kereta

kejadian ni berlaku pada hari sabtu 14/1/2012
jam 8 malam lebih
di petronas BB salak tinggi

cam biasa enPanjang nk bubuh minyak harus lock pintu 
untuk mengelak kejadian tak diingini di petrol pam
tp nk dijadikan cite c abg nk eskrem 
almaklum la org dah lama demam teringin sesgt dah 
enPanjang bg aku duit suruh aku pegi beli 
Fahim tinggal ngan adek dlm keta sbb Fahim dah pandai buka tutup lock 
tp time tu fahim terikut aku sama nk pi beli eskrem
enPanjang belum selesai isi minyak

dan alisha terkunci dalam keta
nk meraung mama time ni
fahim dah menangis dah ...sgt² sbb die tau die salah pi tinggal adek die 
dan kena marah ngan abah sbb kuar dr keta 

ade jugak la hamba2 Allah yg nk menolong tp tak dpt buat ape²
Alisha yg ralit tido dah terjaga, mencari mama
dah start menangis
Fahim dah lama menangis bila die tgk adek makin galak menangis

lepas 15 minit cam tu ..usaha nk buka pintu tak berjaya 
enPanjang pecahkan cermin tingkap belah driver

dan si adek berjaya diselamatkan
berpeluh² adek sbb lama sgt menangis 
sgt² cemas time ni, ape la sgt ade dgn keta berbanding anak 
spare part boleh dicari

waktu kejadian ni ... aku mmg nk berlari pi rumah lynn mintak tolong die balik amik kunci spare tp tah la nape tah aku tak lari pi umah die ..... 


Note: wlupun kite sentiasa cuba elak, berhati², perkara sebegini slalu terjah minda kite kadang tu ia ttp akan berlaku jugak .... 

aku call 999 .... lmbt betul diorg pickup ek....dah pecahkan tingkap br angkat .....


16 comments:

MRS. K said...

aiyoo.. kesian baby. nak kena babab mama die ni

hyazz said...

laa...sian bby..itu la...tengah beringat pon kena..lenkali make sure lah perati betul2 sebelum kuar...supaya tak jadik camtu lagi...seb bek chek panjang akal panjang jugak

Nad @ MamaZakwan said...

ya Allah..!!!
sangat bahaya!
dapat bayangkan cemane la keadaan alisha kt dlm tu, huhu!
alhamdulillah...sume selamat
btul, kete bleh repair..nyawa..???
kes2 camni buat peringatan pada yg lain2 jugak ni

syawalsimpsons said...

gile cuak..alahai...takpe..ape la sangat kete kan..janji selamat alisha....

~aSHa~ said...

itu la..kadang2 kita cuba elakkan..tapi dari kita dah sedaya upaya..ada jugak terlepas pandang..biasa la tu...dlm keadaan/situasi lain pun boleh berlaku....manusia, biasa la....akak pun mcm tu gak...kita bukannye perfect

amiey lee said...

ema aku puji ko 100000000 % ... biar cermin pecah takpa asal anak ok...

aku panh happen situasi gini..depan mata aku... anak dia pun tertinggal dlm kete bawahs etahun rasanya tk pandai buka kereta lagi....... terkunci..tapi mak bapak dia tk pecahkan cermin... g panggil org mekanik la.. cungkil ngan pembaris la... smpai setgh jam okehh..anak dh menangisss...mak dh menagiss... bapa tk sudah2 nak buka gak pintu...
ramai dh suruh pecahkan tingkap....tpi ntah napa tkmau pcahakan..masa ko pecahkan tu tingkap bersepai kna anak ko tak? kalau tak kena maksudnye boleh la pecahkan tingkap kan?? tkde alasan takut kena anak...

eima said...

@amiey lee

dear pintu kan ade 4 ..pilih la tingkap yg jauh dr anak ... alisha dok belakang so pecahkan yg depan la....

enPanjang kate ... ape2 pun anak die lagi penting .....

aanie said...

adoi, cuaknya....setuju dgn note eima tu.....

ch@ said...

baru je lps baca sorang blogger terkunci anak baya alisha juga, sama kes kena pecah cermin tingkap. aku rasa, kalau terjadi pada aku, tindakan yg sama aku buat juga kot. pasal aku lbh rela syg anak.

deelira@deeliraz said...

pernah berlaku masa umie umur 8 bulan. panic giler. mmg nak pecahkan tingkap dah masa tu.. zue dah siap nanges2... seb baik blh akhirnya.

tp sejak tu.. mmg x tgl dah anak dalam kete..serik giler.

LiErOSe~QiEmi said...

takotnyee... aku rase klu aku pun cuak gila dah weh... dan aku mmg puji la tindakan ko pecah cermin.. cermin leh ganti tp anak??? tak ternilai nilainye...

Cute Mum said...

benda yang kita nak elakkan terjadi kadang2 boleh terjadi jugak tanpa kita sedar..
macam barang nak kena curi jugak.. dah jaga baik2 pon terkena jugak..
manusia juga melakukan kesilapan..
tapi nasib baik korang fikirkan keselamatan anak dari harta benda..
apa2 pon syukur alisha selamat..

.::Lynn::. said...

patut ko jerit je..mesti aku dengar...hihihi

♥mama eza♥ said...

aiyaakkk...siyes terkejut weh baca citer ko..sian alisha..make sure mama hati2 yek pasne..aku memg paling takut tgl anak lam kete...

@e_da said...

aduhaii sian adik..mama lenkali jgn tinggal adektau..sib baik semua selamat..alhamdulillah

ummiaqeef said...

scarynye.. aku pun risau gak pasal persona aku slalu terlock sendiri.. dah giler central lock tu..kalau tggl kete x mati enjin msti bukak tingkap.