Thursday, January 19, 2012

Harap Alisha Sembuh Terus

smlm aku bw alisha ke darussyifa, bangi
lama jugak la menunggu 
ust. ade sorg je

selepas 2 jam lebih
ingatkan dpt jumpa ust. yg dlm bilik tu tp ade pulak ust yg cari² baby je 
hopefully doa ust yang ubatkan alisha mustajab
alisha kembali spt biasa

mende² mcm ni kite kena percaya dan yakin
insyaallah dipermudahkan

wlupun ust tu tak ckp pepe 
tp aku yakin aku la  punca nya 
aku kan baru lagi habis pantang mende² yg tak elok suka 

ust. tu just buat air suruh lap alisha, bg minum diikut dengan selawat 3 kali
dan aku harus mandi ngan air jampi tu
amalkan Ayat Qursi + 3 Qul yg ni mmg aku amalkan sebelum² ni

smlm alisha dah tak menangis cam 2 hari lepas
dah boleh senyum, sembang², gelak²
alhamdulillah dan aku harap berkekalan

kite tgk ptg ni plak macam mana alisha tu 
klu tak ok jugak kite kena ikhtiar cari ust lain takut tak serasi 


Note : aku sgt² risau skrg ni ..mudahan tak de pe la yg ngikut aku lagi

yg pelik nye c abg tetiba demam... sedang br minggu lepas lega demam ngan mkn antibiotik ...

14 comments:

cheqna said...

moga2 alisha cepat sembuh =)

amiey lee said...

moga2 alisya cepat sembuh..

aku pun suka minum air dri darussyifa'..
ada sebotol besar lag kat umah

♥mama eza♥ said...

MIL aku dulu mase aku lepas pantang nak balik uamh putrajaya die suh letak daun pandan berduri kat pintu umah pastu carik daun yang busuk tu slalu kat umah india tanam...kalo nk kuar memane sapukan daun busuk tu kat cuping tinge baby...sbb mende2 ne slalu mengikut...pastu memane aku pegi mase tacha 4 bulan ke bawah aku akan bawak gunting ngan surat yasin masukkan lam sarung bantal die...alhamdulillah memg xde ape...insyaallah cube ko amalkan..kalo die tdo pon ngan bantal yg ade gunting ngan yasin tuh

nuyui a.k.a miss YUI said...

moga alisya baik2 yer kak.

.::Lynn::. said...

semoga alisha sembuh..
abg fahim jugak

hyazz said...

ish ish.. memang la setan suka sangat ngikut orng pas pantang...klu kat kg..kami buat mandi pelepas pantang...takmo bagi setan ngacau anak2 kecik sama...
sian alisha ngan abg fahim..semoga 2 2 cepat sembuh..

@e_da said...

oo siannya alisha.. kena beubat tu eima... anak buah eida aritu kena mcm nak pengsan kita tgk dia nagis.. berubat byk ustaz gak.. alhamdulillah ok... yg penting usaha semoga keluargamu dilindungiNya

LiErOSe~QiEmi said...

sabar erk eima.. cuba klu ko kuar rumah ko calitkan ibu jari ko kt lelangit mulut pastu calit kt kening anak ko buat huruf lam terbalik.. ayah aku ajor.. huhuhu..tp bace ape aku lupe.. selawat je kot.. huuhhu

maszmadi said...

moga alisha sembuh yerk eima...

~aSHa~ said...

moga alisha ceria2 lepas ni ye nak..gitu jugak abg fahim

AdanyaKauUntukku said...

naper ngan Alisya..
moga dia cepat semboh ye..

insyaaLLah tak de ape2 tu

mamalieyna said...

mana yg boleh kita berusaha. kita usahakan..hrp2 alisha sembuh ye..risau bab2 cenggini ni..

wahida said...

moga alisha cepat sembuh...ko pun kena kuat semangat tau!!

comel la anak ko...geram!!

Nad @ MamaZakwan said...

dugaan ni...
mak pak kene banyak bersabar
banyakkan beramal jugak..
moga takde 'menda' yg dekat...