Tuesday, January 17, 2012

Rindu TV

aku sebenarnya masih belum dapat biasakan diri dengan bekerja
alahai pastu keja bertimbun plak tu
kerja yang tak dibuat oleh pengganti aku

tgh slow² catch up keadaan baru 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

hopefully hari ni alisha ok la 
tak jdi cam semalam

smlm lepas amik alisha dari taska
die menangis bersungguh², kuar air mata, menjerit²
tak benti² walaupun dipujuk
di sua nenen pun tak dilayan
dari kul 5.30 pm sampai kul 10pm
tak benti²

aku laki bini + fahim dah cuak dah
yang Fahim plak 
"mama ade hantu ke, adek nangis tu?"

aku mula dah terpengaruh dah ngan fahim
dah baca² pepe yg patut, buka CD ngaji 
alisha ttp melalak jugak

pala aku dah pening
abah take over pun sama
bila abg fahim take over adek dlm sesi memujuk
tetiba ade bleh benti menangis, senyum², sembang²

10.30 mlm br tido

korg rasa la pesal ek alisha jd gitu ??
merajuk ngan aku ke ??
sbb aku tinggal die 

ke ade sebab² lain
terbawa² menangis di taska ke rumah ?



Note: aku cukup takut klu baby menangis bersungguh², terasa cam bulu roma meremang je .....

9 comments:

♥cikmOt♥ said...

dia majuk kut...iris pun gitu gak...

nuyui a.k.a miss YUI said...

dia tak bese lg tu..sbr2.

Qhaifa Nur said...

asyik nangis2 cepat cari penawar...

cheqna said...

tak biasa kena tinggal kot

LiErOSe~QiEmi said...

mmg pun weh.. eqal klu jln malam siap la dia nanges sua nenen pun takmo.. aku rase dia takut gelap kot... anak ko tak dapat dipastikan.. maybe merajuk kot... baby gurl sensitip skit kot hihihi

Amy Syaquena said...

baru2 lagi kena tinggal memang jadi gitu..nanti lame2 ok la..jangan risau ok

♥mama eza♥ said...

die majuk la tuh..selalu melekat ngan mama die jek..

mamalieyna said...

laa siannye..mungkin dia terbawa2 tu dr taska..ke merajuk sbb kena tinggal...aduhai..bab2 ni memang tak senang duduk makayah kan..risau nape dgn anak..huu~

ch@ said...

aie pun sama. kekadang dia nangis sampai merah2 muka. membentak-bentak mcm org x puas hati. dh la dpn rmh aku kubur. lagi makcik seram nak. last skali mmg tidur nyenyak. aku pun terpinga-pinga. biasanya aku sapu myk kat perut. mana tau kan, sakit prt ke.