Tuesday, February 28, 2012

Fahim Sedang Berkursus : Toilet Trainning

fahim skrg masih dlm proses free diaper
mama die sgt pemalas 
bila dah hantar taska cekgu ajar 
so balik rumah mama cuma amalkan je ..hehe 

dulu waktu cuti bersalin 3 bulan tu ade jugak aku try ajar free diaper ni 
tp asek die kencing atas lantai je ...dah kencing br bgtau
sblm aku hilang pedoman baik la aku pakaikan die diaper
aku ni kan agak kurang penyabar 

tp skrg ni aku pakaikan diapers gak klu weekend siang sbb aku sebuk dok wat keja takut tak leh handle 
wlupun pakai diaper fahim ttp ckp klu nk kencing ke berak 
klu gini la perangai aku sampai besar pun anak aku tu tak free diapers 

aku kena gigih dan tabah ni 




Note: tak sangka kan aku ni dah branak 2 dah .....

14 comments:

.:Mama Dhia:. said...

hajat di ati pun nak free diapers kan dhia..at least leh spen utk benda lain..

MRS. K said...

bagus.. bagus.. leh jimat banyak tu.. heheh..

hadif skang dah free siang. malam je pakai b4 tido.. tapi pagi2 aku cek dia tak kencing pon.. so, tgk la dalam masa tedekat ni aku dah tak kasi pampes time malam kot!

deelira@deeliraz said...

aku jugak sedang memasang niat utk free diaper kan si acad. 4thn dah ni. thn dpn nak sekolah..tp setakat weekend je.. x tahu la leh lekat ke x..

ummiaqeef said...

hehe..aqeef skarang mmg x pakai dah siang..tido malam je pakai, tu pun slalu x kencing, kadang2 je.. jimat pampers, dah berbulan2 x beli..pakai stock yg tinggal..huhu

syawalsimpsons said...

ayim dah gigih ko la pulak kena gigihkan diri gak ni...

cheqna said...

kena latih la...
insyaallah fahin kan biasa r pasni =)

LiErOSe~QiEmi said...

tak larat nak basuh uk uk dia klu dia melepas... dah melepas baru bgtau.. argghhhh

tahniah fahim... hihihih siap sengeh tu

hyazz said...

wah bagus dah ni..syabas fahim..usaha lagi ye boy...gud boy...mak nye pon jangan le malas2..anak dah 2...hahaha..lom masuk 3 tu

maszmadi said...

sama la ngan aisha pon, dah kencing baru bgtau.. tapi kalu ujung minggu mmg dia free diaper kat umah, makanya 2 hari la dia x b**ak coz x pandai nak b**ak tanpa diaper.. nak kena train jgk nieh..

::NureeN:: said...

nureen pon dh start dr ujung thn lepas.. bila mlm & g jln2 ja bg ellesya pakai pampers.. tp walaupon dia bg tau bila nk buang kadang2 terkucil gak cikit dlm under hehhee
masa tue la nureen akan marah2 kan dia..
apa lg.. mummy... sya x sengaja... bila dgr ja sayu plak.. slalu ja kena cubit bila x sempat msk toilet ;P
nureen pon bukan jenis penyabar orgnya hehhee

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

gud luck fahim,
blh isi dlm hrmis la nnti.. heheheh
nnti mama kamu bg sijil incase ngan jayanye..

my alya kena repeat, masih g.a.g.a.l!

shark said...

salam kenal dari saya :)

Amy Syaquena said...

pasni confirm fahim dah pandai..

mamalieyna said...

hehe...mmg kan mudah beno ilang pedoman, maknye kalau training anak bab ni..huhu..tmbh2 ada adiknye pulak kan.. kang tak pasai2 je si abang =P

hrp success sepenuhnya nnti, arif pun...