Wednesday, February 29, 2012

Hari yg Berangin utk Aku !!

aku mmg pantang klu mintak tolong org wat tatau
byk sgt bg alasan
wlupun itu dlm skop kerja die
tak pe ..ingat aku heran sgt nk kerah tenaga ko ??

cam ni cite nye 
aku kan tgh 5S so byk ruang yg aku perlukan 
ruang yg aku rasa bleh menampak kan bilik aku yg kecik ni jd besar wajar aku usahakan
aku pun mintak la juruteknik opis aku ni tolong ubahkan kabinet panjang dlm bilik aku tu 
sue ibusyawal mungkin masih ingat kabinet yg aku cakapkan ni 

aku cuma nk ubahkan ia ke belakang tmpt duduk aku je 
just ubah position je 

aku rasa almost 2 weeks aku asek jumpe dan cakap 
dan b4 lunch tadi aku terserempak
masih bg janji kosong kat aku yg die akan ubah time lunch suruh aku clearkan kabinet
janji tinggal janji dan almost 2.20 pm tak nampak batang hidung

dengan tekad dan cekal aku kerah tenaga sendiri utk alih kabinet tu 
hanya 10minit utk heret seret sikit sampai posisi yg aku nk alih 
alhamdulillah berjaya 
mintak² la mlm ni tak sakit2 badan

tak mo tolong aku tak pe 
sila ingat jgn ko harap akan dpt bantuan aku dgn senang 

dan Allah Maha Mengetahui 
ape yg kite buat pd org lambat laun ia akan kena pd diri sendiri

lupa nk snap dah alih br teringat 

opsss bajet cam cun tolak sampai hujung 
tak jd kena ubah 

aku tolak ke tepi dinding




Note : jom start berkemas...aku ni  kuat kan

6 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

haa..tunggu aje nanti org tu..

Nad @ MamaZakwan said...

alahai...
mahalnye tenaga die..
kalu taknak tolong, bgtau je la
takyah la kasi ckp2 kosong
hampes

syawalsimpsons said...

ooooo...kabinet tu yaaa..kalo aku org gitu..aku penah byk kali kena...last2 mls nak tunggu...cam siut jaa...aku buat sendirik...senang....kemas jaa kalo aku buat pon..kalo nak tunggu org ni..payah...aku mmg egat akan kabinet ko tu..mak aiiii macam2 khazanah melayu melaka ko kat ats tu..kakakkakakak...nnt dah abis 5S ko bgtau arrr..aku mau datang tau..kikiki...

p/s : patut aku amik gambar bilik ko B4 N after la bilik ko...kikikikiki

♥cikmOt♥ said...

lain kali ko minta tolong aku jek...takdelah ko nak kena tunggu makan zaman weii... :p

~aYu~ said...

biasala org camtu.. sama je kat tmpt sy pun.. bersabarla melayan karenah org camtu.

cikblueberry said...

jantan kat opis mmg cmtue suka tabur janji pelesu..tapi nan ado