Tuesday, February 14, 2012

Jangan Cuba Memperkotak-katikkan aku !!

amarah kes smlm tak abis lagi 
setel bab menunggu marah bab lain pulak 
aku ni jenis yg tak suka diperkotak katik kan 
mmg pantang bg aku ...mula nk hangin satu bdn
tambah² bila rasa cam ditipu dan alasan yg diberi cukup menyakit hati

smlm kan aku pegi BANK RAKYAT P15
untuk wat buku ngan bank in duit anak² aku 

aku menabung kat bank rakyat mmg ade tujuan 
iaitu ganjaran tiap kali menabung
sbb bank lain tak dak wat gitu 
tabung nilai berapa² dpt hadiah ape²

smlm aku menabung untuk alisha melayakan aku dpt hadiah berupa beg galas dan hadiah² lain
tp aku consider bila petugas kaunter kate sekali menabung 1 je hadiah wlupun nilai lebih melayakan utk dpt 2-3 jenis hadiah 

ok aku faham ..lain kali aku masukkan duit ikut nilai hadiah aku nk...
2-3 kali pegi bank in pun tak pe asal aku dpt hadiah

tp bila sampai turn buku si abg 
ni buat aku tak puas hati 
bila aku tanya "yg buku tak dak hadiah ke ?"
jawapan :"hadiah tak dak stok"
"nanti saya dtg colect boleh ?"
jawapan:"hari ni bank in hari je boleh collect hadiah, itu prosedur"
"cam tu saya rugi la" 
jawapan:"tak de untung tak de rugi puan, itu cuma pemberian kami je sbb menabung dgn kami"

bila dgr jawapan die, hati aku panas, time ni klu telinga aku leh kuar api mmg dah kuar la 

"klu sy tak nk ke hadiah² tu baik saya menabung kat bank lain, lagi senang tak de cam kat cni buang masa je lama menunggu, sy dtg dulu tp entertain org lain dulu"

"nape tak ckp awal² yg hadiah tu tak de stok waktu saya tanya tadi
tak perlu la saya beratur lelama tp bila sampai masa ape pun tak dak"

aku mls nk dgr panjang terus blah je time ni, sakit hati wei rasa cam tertipu je 
siap buat pamphlet bagai ..tp hampeh 


hadiah tabungan alisha 





Note : pendirian aku : ape yg patut jd hak aku mmg aku akan pertahankan.
dan sekarang aku amat tidak puas hati


16 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

huhu..luahkan ketidakpuasan hati itu kak oi..

ch@ said...

aku jarang sgt berurusan dgn bank, part2 bank smua laki aku. hahaaa. dia je yg sng nak keluar masuk opis. kalau aku geram dgn org gomen kan, aku marah kat laki aku je. hahaaaaa.

MRS. K said...

hohohooho.. aku simpan duit hadif lam tabung haji jer.. tak kisah la takde hadiah pong..ngehgneh

syawalsimpsons said...

mmg patut kiter pertahankan bila benda dah sah2 menjadi hak kiter kan....mmmm....susah gak..at least kalo tak da stok cakap la boleh collect time lain...N bawa resit settlekan ayim punyer tu...mmmm...sengal gak...

ummiaqeef said...

marah tul mama ni..hehe

eima said...

@MRS. K

sbb nk hadiah la nak hadiah la bubuh dlm bank tu ...

YaYaNsMuM said...

Kalo YM pun marah...kene bagitau awal2 la kan kalo gift out of stock.Kesian kat customer.Mmg mungkin bg sesetengah og Gift tu takde meaning apa2, tapi bg yg lain ttp meaningful!Terutama utk kanak2 yang menabung tuh.Tak pikir ke?
aik!!YM pulak nak marah...hehehe...
Mmg...bank2 ni kengkadang menyakitkan hati...huhu...

cheqna said...

berapi tu...
kan best kalau ada staf BR yang baca luahan ni =)

~aSHa~ said...

xpernah lagi simpan kat bank rakyat tuk budak2...semua cawangan bank rakyat yer ada offer hadiah..nak try la

LiErOSe~QiEmi said...

aku buka akaun tabung haji kat anak aku.. tapi aku sendiri tak penah buka lagi tabung haji.. acanee tu??? hahaah

Cho Zila said...

antar email kat bank rakyat.. memang kena pertahankan hak kita.. isyh....

Cute Mum said...

cubalah buat surat n komplen kat fb bank rakyat..mana tau diorang reply..

eima said...

@cheqna

ade le staf BR baca ..hehehe tp dak comey tu cool...hehehe

Amy Syaquena said...

Cuba komplen la dear , x nak hantar surat buat aduan melalui online..mane taw ada respon

nuyui a.k.a miss YUI said...

haha akk ni..xde maknanya!! kompalain la kak oi..no hal..hikhik..

sy dah masukkan..udah2..takyoh nak sedih..

deelira@deeliraz said...

dorang ni cari pasal je kan.. main2. xde stok ganti la dgn yg lain yg sejumlah dengannya. xde la nak marah sgt