Monday, February 13, 2012

Jangan Nampak Org Gomen je Lembab Wat Kerja ....

cuba kalau org KERAJAAN buat keja ngok ngek lembab cam siput bab*
korg marah
maki,kutuk kate mcm² bila kami ni dpt bonus, gaji naik 

tp bila org swasta yg buat ....???
penah kena hinaan yg timba berkali²
kami ni org lain yg buat taik  turut sama terkena palitan sbb status  kami kakitangan awam

aku hangin ni bkn sbb ape ...
tadi aku pi Bank Rakyat P15, Putrajaya
nak buat acc anak dara aku tu 

No. aku 3005, No. Sebelum 3004
Almost 38 minit aku menunggu no. tak naik²
pastu no.  plak asek naik pangkal 1 je
sedangkan org pangkal 1 tu dtg lewat dr aku 
dok kat kerusi tak sampai 5 minit no. dah naik 

tanya guard bak pe jd gitu 
jawapan : " setel kan urusan pelbagai dulu, urusan puan ni lambat ckit sbb nk buka buku"

hey, sesuka hati gitu 1st come, 1st serve la.  
cuba  klu kat pej. kerajaan korg dilayan begitu...silap² masuk sorat kabar

tolong la perbaiki mutu perkhidmatan korg wahai bank rakyat
perbanyakan petugas kaunter
kurang masa pelanggan menunggu
dah la perkhidmatan perbankan cuma waktu bekerja, kami perlu gunakan waktu bekerja kami untuk berurusan dgn bank


Mood : amarah ni .....

18 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

hihi,cpt3 p kmplen terus pada bos..

syawalsimpsons said...

ya aku sokong ko...kengkwan aku time study tu ramai yang swasta....asik aku tgk dalam FB asik maki hamun org gomen jaa kan...naik hangin gak ni...susah kalo org yang tak paham keje kiter..tapi asik bising ja lebey kan...

♥cikmOt♥ said...

eh akak pun p bank situ tadi...nak rolling syiling buh lam akaun anak...tapi kan...bila dah amik nombor, p kat kaunter, kata mesin rolling rosak..adehh...guard tu tak bitau pun yang mesin rosak...buang masa aku gitu jek...huh

Wanita Belum Hamil said...

Salam kenal..ana follow sini kalau sudi follow la ana balik ye..

p/s: ana baru dalam blog nie

deelira@deeliraz said...

marahnyer...
lama tu tunggu....

eima said...

@nuyui a.k.a miss YUI

suruh boss besar ko baca blog aku ni dik ...hahahha baru die tau

eima said...

@♥cikmOt♥

pok gad tu tu mmg sengal...dari jauh aku usha je mangkuk ... alasan tak logik ...ai pegi ngan laki ai tadi ... tu brani usha tu

eima said...

@syawalsimpsons

pepe pun kite je yg busuk ...depa tu bagus sgt la

eima said...

@Wanita Belum Hamil

hi salam kenal ...

~aSHa~ said...

masukkan je ke ruangan di surat kabo...biar padan muka dgn swasta plak....kalo kita naik gaji ciput yakmat....bising satu dunia..sampai planet zuhal leh dgr...tapi kalo mereka naik beratus2....xde pulak barang kat kedai naik khas tuk swasta

~aSHa~ said...

...........
owh ye...berkenaan entry akak tadi..sbb akak kena RM1..tak bawak GL dik..ehehehe kat sini takde GL online lagi...

cheqna said...

oh..banyak cantik..memang panas kalu gitu..
apalagi..aduan rakyat r hehehehe

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

btol2 sokong sgt, selalu org nampak salah org gomen ni jerk yg lebih, paling tension org suka ckp keje gomen boleh la rilex, mane ade keje gomen rilex jerk, time byk keje tu byk ler jugak lebih2 lg mereka yg dok operasi..

LYAfrina said...

huhu..blh lak dia kata g2 yer?

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

memang pun kadang2 ada servis yang sangat slow & menyakitkan hati, kita pun pernah kena, selalu deme ni kalo time orang ramai leh plak biokan kaunter tu bukak satu je, pastu lagik satu, kalo tefon susah sangat nak jawab, selalunya bank la,ada sape2 keje bank ke?

eima said...

@♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥

hehehe ade ...dak kecik yg reply 1st skali tu ... die keja bank la tu ...hkikiki

eima said...

@~aSHa~

sakit ati kan ...huhu

eima said...

@Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY


betui yg amat .....