Thursday, February 9, 2012

Nur ALisha Hampir Jatuh

sikit lagi Alisha nk jatuh dari car seat smlm 
slalunye mmg aku pasang belt 
tp smlm sbb alisha tido aku terlupa nk pasang 
sbb kuar time tu dah kul 9.45pm 
enPanjang ade hal nk jumpa org kejap 

time nk balik susur masuk ke jalan Presint 15
tetiba bas yg dok benti kat tepi jalan tu, laju je masuk ke laluan
enPanjang terpaksa break emergancy
alisha tgh sedap tido hampir tercampak 
seb baik la aku cepat pegang alisha ngan car seat
klu tak tatau la pe nk jd 
hopefully tak dak pepe la jd kat alisha 
smlm aku pantau jugak die kot die terkajut ke, demam ke muntah ke 
sbb smlm waktu aku tahan die, tersentak jugak die ke depan

alisha  kan masih baby ... risau gak la ....
tp smlm ok je, pagi ni ceria je...
aku sebenarnye risau ni



Note: wlupun dekat kite jgn lalai pakai seat belt utk anak², malang mmg tak berbau 

16 comments:

♥cikmOt♥ said...

sib baik...harap dia tak fobia...sib baik dia tido kan..

amiey lee said...

hmmm nasib baik tkde apa2

syawalsimpsons said...

bila anak masih kecik ni mmg kena pantau selaloo kan..mmmm...

Echa said...

memang kena hati hati la.. kadang kadang kete kete lain ni seme cam ngok sket.. tak pikir org lain.. bahye.. risau kan...

nuyui a.k.a miss YUI said...

alhmdulillah kak baik2 semuanya..

.:Mama Dhia:. said...

mase accident awal tahun lepas..berdua ngan dhia..luckily mase tu pasang belt carseat dhia..kalo tak mmg kene dashboard muke dhia..

cheqna said...

alhamdulillah
sib baik tak dop pape

maszmadi said...

allahuakbar,, sian kat alisha..
x der pape kan..

deelira@deeliraz said...

oh hati2 la lepas ni ye manja

~aSHa~ said...

org malaysia ni memandu tak ingat org lain doh...

::NureeN:: said...

seb baik... pasni kena beringat pasang belt tue.. :)

izan mama mia said...

oohhh..nasib baik xder apa-apa...bahaya betul tu..lain kali xblh lupa belt...ikat kemas2,

wahida said...

Alhamdulilllah, tak de apa2...lain kali hati2 yer...peringatan utk kita semua tu...

Azian Elias said...

salam kenal.

hati2 selalu..

♥mama eza♥ said...

seb baek alisha ok...

mamalieyna said...

Ya Allah..bahaya tu..seb baik sempat ..huu~