Friday, February 3, 2012

Rasa nk Jerkah je Makcik tu !!

ape perasan korg bila korg pegi jejalan 
shopping complex ke pasar malam ke taman ke 
memana je la 

sedang korg berehat ke berdukung anak kecik ke dok berborak ngan anak² ke
tetiba dtg sorg makcik yg dukung budak kecik yg baru kering kena chicken pox(CP) dtg dok tego anak korg
kudis CP pun dok merah lagi kuping die pun tak tanggal lagi 

yang pulak anak² korg tak penah kena lagi CP
ape perasaan korg ?? 
takut ?
risau?
seram?
hangin satu badan?
rasa nk halau je makcik tu?

yang pasti aku rasa semua di atas!!

aku wat muka tak bersalah/tak dak perasaan 
terus blah dok jauh² dari die




Kes ni berlaku kat aku ..... dah la mai dok tegur alisha ....tak ke naya anak kecik aku tu klu kena CP ..baby lagi wei 
dalam hati aku cuma mampu berdoa yg alisha tak dijangkiti ....fahim jugak ....



Note: klu rasa dijangkiti penyakit berjangkit sila kuarantin..... pikirkan sejagat  

11 comments:

hyazz said...

ish ish ish...hajat hati nak buat baik la tu...sabau jer lah...

LiErOSe~QiEmi said...

qimie kena masa dok nursery. terus aku stopkan dia, bagi pengasuh jg balik.

mmg la weh, patut dah tau anak dia ada penyakit yang berisiko berjangkit jangan la bawak anak kuar tempat orang ramai...

hope alisha tak kena jangkitan...

eima said...

@hyazz

mmg pun dok tego rambut alisha cantek ..cacak... baby comey bagai...heeee tlg la... bkn tak hargai tp seram

eima said...

@LiErOSe~QiEmi

tatau diorg tu .. aku pun tak paham ....

aanie said...

kat nerseri anak sy pun ada spesis camni...dah tau anak dia ada sakit mata, tp duk anta gak ke nerseri..nak soh jangkit kat sume org ke apa?

Si BuDaK KaChAk said...

mayb dia kurang pendidikan kesihatan kot...

YaYaNsMuM said...

tu la tak fhm gak klu org buat2 tak fhm, huhu. neway, salam perkenalan,:)

Papa Mifz said...

harap di jauhkan la...huhu

ieda said...

kita berlalu dengan cara yg baik .. senyum @ buat alasan nak ke tempat lain , mudah2an makcik tu x berasa ati ..

insyaallah x ada apa2 ..;)

Cute Mum said...

mestilah risau kalau berjangkit..
dania pon belum kena CP lagi..

.:Mama Dhia:. said...

dhia dah kene mase baby dulu..alhamdulillah, tak teruk sangat..