Thursday, February 2, 2012

Train Fahim Jumpa Dentist

lepas checkup Fahim kat Klinik P.9 
aku tgk masa panjang lagi jam baru 2.45 pm cam tu
so aku decided nk train Fahim jumpa Dentist
supaya Fahim faham pentingnye penjagaan kebersihan gigi
walaupun selama ni die tak penah refuse bila suruh gosok gigi
bila mama tolong gosokkan pun sama 

aku train Fahim gosok gigi sejak umur setahun lebih 
sebelum tuh aku yg sebuk dok tonyoh gigi ngan lidah die ngan tuala basah 
entry fahim in training gosok gigi 1 & 2

lagi 1 nape aku train fahim jumpa dentist sbb aku nk bg die rasa tak takut jumpe dentist
sbb mostly rakyat malaysia adalag penakut jumpa dentist
termasuk la mak die dulu kecik²

tp sygnya gambar tak cantek gegar plak 
dah la sekeping je 

aku terlupa nk snap waktu fahim dok atas kerusi waktu dentist suruh die nganga mulut


cuma sempat snap bila misi nk kira brape gigi fahim

Dentist cakap gigi fahim cantek dan bersih 
tanda² nak rosak pun belum ada
jika ade tanda putih² kat gigi cepat² berus ubat gigi yg ade fluoride 
budak umur fahim kena guna ubat gigi yg fluoride 
sbb dah pandai kumur

so mama take note !!





Note: Fahim ckp jumpa dentist sama la dlm cite Mr. Bean..... sakit sbb bean pun sakit guna alatan atas kerusi tu utk tampal gigi sendri..... 

15 comments:

cheqna said...

bagus la
cheqna pun masih taku2 gak nak jumpa dentist =)

♥cikmOt♥ said...

tah bila nak bawa irfan ngan kakak dia ke sini...

mamalieyna said...

pendedahan yg bagus..arif akak, gosok gigi pun suka skip2..huu~ ngelat nk gosok sndiri, ntah apa2 je dia menggosok..kita nak buat tak kasi..

tp belum la ada tanda2 nk rosak..huu~

nuyui a.k.a miss YUI said...

bgus2..train awal2.

Shinnaz Ahmad Rasid said...

hehe..tomelnya Fahim jumpa doctor gigi. bagus train awal, face the real life ;)

amiey lee said...

wahhh besttt nye.. fahim tk takut jumpa doktor

LiErOSe~QiEmi said...

qimie tak pandai kumur lagi... dia telan.. acane???? haahaha

fahim mmg good boy sejak dia mula pandai memberus gigi.. tahniah fahim!!!

@e_da said...

bagusla fahim.. rasanya kalau mika mau dia katup mulut dia tu.. heheh nak suh gosok gigi ada mood senang ada masa payah

Cute Mum said...

bagusnya..
dania memang dah diajar gosok gigi..
yang kelalar, dah habis mandi pon stil gosok gigi time nak pakai baju..
lantaklah.. janji gigi dania bersih..

::NureeN:: said...

anak nureen gigi dh mula ada rosak cikit2.. mmg patut jumpe dentist ni kan.. b4 ni ok ja lepas umur 2thn lebih baru jd huhuuu.. mmg guna ubat gigi yg ada fluoride tp ntah la nk jd jgk

LYAfrina said...

bgus ajr awal2 jumpa dentist..kbyakan ramai y takut jumpa dentist..jgn kata bdk..org bsr pon takut.. asya lak lya dh bawak jumpa dentist sejak umur 2 thn..alhamdulillah..sbb dh biasa..jd xde masalah..last jumpa dentist aritu gg dia kena tapung..sbb blubang..sib baik dia steady j.. 6 bln skali msti bwk jmpa dentist..coming soon bln 3 ni

~aSHa~ said...

go go fahim

maszmadi said...

good boy la fahim kan.. hehe

ieda said...

bagusnyaa fahim
jarang budak2 nie gigi dia bersih dan cantik kann ;)

ch@ said...

huahahahaaa aku la salah seorang yg penakut jmpe dentist. cengeng, walhal tampal gigi je tu. insaf aku nak jmpe dentist lagi, ngilu ngalahkan sakit bersalin. hahaaa.