Monday, March 5, 2012

Bahana Amarah II

kes amarah ari tu telah memakan diri 
aku demam jumaat lepas
sampai mmg tak leh bgn demam urat 

anak² enPanjag tgal semua dgn aku 
aku mmg tak cara dah ngan anak² 

aku bantai tido melepek 
bila fahim bgn tido aku gagah diri mandikan die 
buat susu aku sambung tido
bila alisha bgn aku gagahkan diri sua nenen, pastu sendawakan 
aku tido balik 

seb baik la anak² faham mama die sakit sorg pun tak meragam 
even alisha tak tido aku dgr la suara die bercakap²
fahim pun faham jg tak de kaco² aku 

bila dah tengahari baru die kejut aku 
"mama bgn la, basuh berak ayim"

gagah diri basuh berak die
sambung tido lagi

sekali lagi fahim kejut 
"mama bgn la masak"

aku golek² lagi cuma bg anak mkn roti je ....sian anak²
adek dah kul 3 pm br mandi 

enPanjang balik keja pi klinik panel 
seb baik la doc kat ctu faham yg aku tak larat nk bawa keta ngan handle 2 anak 
die bg kat aku MC even time tu dah kul 5pm lebih dah 



Note : ke aku demam sbb nk period?? mlm tu Mrs.P dah dtg ...huhuhu


8 comments:

mamalieyna said...

huu` eheh ada eh org demam sbb nak period..hee~taktau =P

hope cepat baik. seb baik la anak2 faham..faham2 dia pun pandai pulak suh bangun masak ye..ihiks..bijak2x..

eima said...

@mamalieyna

fahim tu lapo la kak oi ... minum susu je sebtol dr pagi sampai dah tghari ...kesiannnnn dok taska kompom kenyang dah

deelira@deeliraz said...

lain kali jgn ikut hati sgt.. tgk dah jatuh sakit. mama kena sehat tau.. anak2 memerlukan mama

Nad @ MamaZakwan said...

alhamdulillah fahim ngan alisha mmg anak2 yang baik
faham keadaan mama yg tak sehat tu
mungkin kot eima, demam sbb nak dtg P
kite penah gak camtu
cepat gak ek P dtg..
kite dulu tggu 2tahun gak baru dtg balik, huhu!
sbb bf kan zakwan..

so, arini dah cargas la ni?
eh nape aritu tak anta depa ke taska?

eima said...

@Nad @ MamaZakwan

cam ne tak cepat tak fully BF ...
sedey...huwwwwaaaaaaa

cheqna said...

ouh...ada gak erk cam gitu
pepun skang musim demam r..cheqna pun baru baik demam ni =)

LiErOSe~QiEmi said...

wei.. aku pun akn demam urat klu angkat benda2 berat.. mungkin sbb kita br lg lps bersalin kot.. xleh angkat berat2

ch@ said...

aku risau betul kalau aku yg demam, mmg sure la smua benda aku abaikan. sdg kan balik kerja pun aku boleh layan mata sampai pg. hahaaa. teruk btl aku ni.