Tuesday, March 6, 2012

Berhari Minggu Di Genting Highlands

kami menginap kat Genting View Resort
niat asal cuma la nk berBBQ je 
aku pun sbb nk meriahkan majlis je 
sronok bila berkumpul ramai² ni 
dan yang paling seronok of coz la abg ayim tu 
ade sepupu² die ajak bertumbuk kan '

acara BBQ mmg menjadi
tukang bakar adalah enPanjang & pakcu
gambo berBBQ takdak aku tak snap pun 
sbb byk sgt asap nk celik mata pun tak lepas 

ni rumah kami dok tu Meranti 
malam tu 2 kali blackout, maintenanca tak jg... rumput pun tak potong.....
per night RM385


dlm kabel car 

budak yg membazir duit abahnye beli gelang tp tak mo main 

gelang tu last² buka bg kat sepupu die 
sepupu die pun sama 
sgt² membazir

kitorg ni mmg jenis tak leh pi genting wlupun terkenal ngan Kota Keriangan tp kami tak riang pun tp serabut pala
naik kul 10.30 am turun 12pm
sekejap je semua pakat pening 
gitu la kami tiap kali naik 

Genting Highlands bukan tempat yang sesuai utk aku dan keluarga
aku serabut pala tmpt yg sesuai aku adalah tempat yg tenang 
nyaman dan aman
cth Cameron Highlands & pantai²


Note : aku ni asek kate tak mo pi genting tp p jugak ... pi pun atas bukan kehendak nafsu sendiri ni

19 comments:

Cute Mum said...

memang nampak sangat ko tak suka pergi genting.. takperlah.. lain kali bagi gelang tue kat kami.. hahah..

MRS. K said...

giler mahai apartment tu wei... stail lebih kurang kat fraser je.. huhu

Sidratul Muntaha said...

sbb tuaku tak pergi2 la genting tu even dok kat abtu cave sni
bkn jauh mana pun..
mmg pergi sana tak riang..
huru hara sbb boleh bikin poket kering

eima said...

@Sidratul Muntaha

betui betui ... dah semua mahai pastu games yg ade kat jusco tu RM10 bleh main 5 kali kat ctu sekali ceit ...

Nad @ MamaZakwan said...

kami pun tak suka pi genting
pantai2 lebih tenang kot
kalu tak ramai org la, hehhee
pasni pi pd la kot ek eima? ;)

♥cikmOt♥ said...

aku pun tak suka p...tapi kalu takat bawa anak2 main ok kut...

eima said...

@♥cikmOt♥

kak anak2 pun sama je peel ngan mak pak ... fahim ngan sepupu die sama je ....tak mo ..

eima said...

@Nad @ MamaZakwan

uik uik cam ne tau ni next plan nk pi pd ni ... MIL plan nk BBQ lagi next week tp tatau la ... 2 kali postpone dah balik kg ni ...muahahhahah

amiey lee said...

hee eima..aku ni plak suka kat theme park... pantai pun suka gak..asal berjalan la hahahahahaha

@e_da said...

alahai bestnya korang anak beranak ... jeles2......... kitorg tgh bz nak bercuti je rasa tapi tak sempat!! huwaaaaaaaaa

MaryaYusof said...

Salam dear,

saya pun tak gemar pergi genting, bkn jiwa sy tmpt2 mcm tu... mahal betulrumah yg korang duduk tu...environment mcm tu mesti frust giler kan...

~aSHa~ said...

akak pun suka ketenangan dan kedamaian....kalo gi genting tu semata2 layan kehendak dan keriangan anak2 semata2...

~aSHa~ said...

akak pun suka ketenangan dan kedamaian....kalo gi genting tu semata2 layan kehendak dan keriangan anak2 semata2...

mamalieyna said...

naik genting mmg serabut lah.. time bujang pun rasa serabut, tambh pulak bwk anak2..alahaiii..

apapun percutian tu yg best kan..

::NureeN:: said...

nak g genting jgk... tgu la pas bersalin hehehhe

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hmm genting lebih sesuai tuk remaja la rasanya kan

LiErOSe~QiEmi said...

aku dah biasa tgk pantai kot, so klu g genting boleh la riang haahahaha

TeacherAzimah said...

salam perkenalan =) sy baru jer spend my last weekend at CH. mmg best! makannnnn je hehehe

ummiaqeef said...

lame x g genting..last pegi time bujang.. adoi, hubby plk x gemar pasal byk yg games yg x sesuai utk aqeef. yg indoor je kan, lgpun tgh preggy ni x leh naik extreme2..ekekeke..