Tuesday, March 13, 2012

Sedih Mengenang Nasib Aku

tajuk tak hengat kan kan...


Mood sedih ni 
sbb 




My Adib Fahim dah ikut nenek ngan ateh pi gombak eleh gombak je pun kecoh
hari ahad lepas aku ke Simpang Renggam amik anak² sedara enpanjang aku kan tak de anak sedara
so 2 hari ni fahim sgt hepi sbb ade kakak² kat rumah 
so today turn rumah mak sedara lain plak 
fahim smlm dah monyok dah bila aku suruh die buat pilihan either mama or kakak²
choosing me at d beginning ....keputusan akhir abah ngan nenek bw fahim ke rumah ateh 

so my fahim tak dak utk 2 malam
hari ni dan esok 
hopefully fahim ok dan boleh la idup tanpa mama ye nak 
tido berpeluk itu budak ... even adek menetek die ttp nk berpeluk gak 
alahai ini baru mak sedara amik, klu hilang cam kes kanak² hilang pastu kena bakar bagai tu ....
mau aku gila seumur hidup pe ....

mama balik keja karang for sure mama akan rindukan kamu abang

tak de lagi kekecohan ngan riuh mama menjerit suruh abang jgn main bukan²



Note: aku tak suka anak² tak de disamping ........huuuwwaaaaaaaaa

18 comments:

♥cikmOt♥ said...

aku ni sejak ada anak, tak pernah sekali pun berenggang dengan mereka...
anto balik kampung ke p memana ke tanpa aku tak pernah terjadi...
g pun mak aku bukan jenis yang dok jaga cucu....
dia ada kejaan dia sendiri...
tak pat aku bayangkan anak2 takde disamping aku ni..
sedangkan anto ke taska pun lepas cium cium cium lagi dan lagi...
arghh berat hati aku ni tau...hehehe

cengengggg

♥mama eza♥ said...

memg la weh biler die xde rase sunyi jek..xde kawan gadoh..biler die ade kemain sore ko smpi kat simpang..hahahah..tp tu la teman kiter kan...

syawalsimpsons said...

alahai sedey tu...mmm...samo la aku kalo G kursus aritu pon asik windu anak tak da di samping aku ni haa..mmmm....sabo la...

ummiaqeef said...

aqeef pernah tggl ngan abah dia time aku g kursus kat luar. rase cam x confident je nak tggl, tp berjaya jugak cume asik teringat2 je.. ape dia buat, makan ke, meragam ke.. padahal dia ok je..kite yg lebih, hehe..

ch@ said...

aku yg kat opis pun terkenang-kenang muka auni yg nakal tu. nakal cemana pun, bila jauh OMG rindu, terbayang-bayang senyum, suara, gelagat dia. huaaa. touching ah.

eima said...

@♥cikmOt♥

kak mmg aku tak mo bg tp nenek nk jugak bw ... dah la jap lagi nk bw pi aquaria ... tolong la jaga anak aku tui baik2 ... dah la byk kes budak hilang skrg ni ....mintak2 dijauhkan musibah tu .... aku risau kak .... huwwwwwaaaaaaaaaa

eima said...

@♥mama eza♥

betui tu la kawan mama .... aku sedih ni ...nangeh kang ....

eima said...

@syawalsimpsons

aku sanggup tak pi kursus klu tak leh bw anak2 + laki....

nuyui a.k.a miss YUI said...

ololo..kejap je tu sis..sbr ea..naluri ibu camtula..

Nad @ MamaZakwan said...

fahim cam zakwan
tido pun nak berpeluk n bertepuk lagi
dgn papanye takmo
nak mamanye jugak
sedih kan..sedih sesangat wpun kejap dorg takde
apetah lagi yg takde selama2nya tu
hhuhu!

deelira@deeliraz said...

aku pon x leh berpisah dgn anak2 jgk..sedih.. x leh tido malam

LYAfrina said...

alahai..msti lah sedih kan bila bpisah dgn anak2..makin rindu mbuak0buak.. cam asya manja dgn papa..xleh berenggang..mybe sbb lya slalu sakit n byk tinggalkan dia time masuk wad..so dia x trasa sgt bila lya xde.tp kt lak rsa sedih ni.

::NureeN:: said...

nureen pon sama x leh berenggang ngan anak..
klau nureen la ditempat eima mmg nureen & asben x kan bg pegi punya walaupon dekat tp x blk umah.. klau nk pegi janji kena blk jgk.. heheh

eima said...

@::NureeN::

aku mmg tak mo bg tp abah tu last minit termakan pujukkan nenek plak.... huwaaaaaa

aTy _faRed~ said...

saye kalau adik2 tak de kat umah pon terase gak..inikan pulak anak..manje lak tu ngan kite kan..:) simpang renggam umah sape..?? sy nyer kampung mertua kat simpang renggam..

eima said...

@LYAfrina

lya bila baca kisah awak .. hati ni tersentuh ....

LiErOSe~QiEmi said...

aku cam ko gak manje.. bila kuarge angkat qimie amik dia.. sokmo fikir bukan2.. takut diorang terlepas pandang si qimie.. tak sanggup ilang anak weh.. gile aku kang

~aSHa~ said...

kalo cerita bab anak hilang ni..leh bergenang air mata..terbayang2....tak sasnggup...mmg leh jadi giler