Tuesday, March 27, 2012

Trip Balik Kampung ::Langkawi:: 1

balik kampung aku ni setahun nk 3 kali pun payah 
bila ade peluang keemasan cam ni kena la grab 

disebabkan ada urusan yang memerlukan aku balik kg pada hari bekerja 
terpaksa la aku paksa rela klik cuti pd HRMIS aku 

aku gerak balik dgn jalan darat dan laut pada mlm selasa 20.3.2012 lebih kurang jam 10.00 pm
lepas selesai enPanjang punch card, singgah dinner kat dengkil ke Batu Muda, Batu Caves jemput MIL,FIL, SIL ngan mak sedara 

kami pegi 2 biji keta (7 Dewasa 2 Kanak²)

sampai kat K.Perlis lebih kurang jam 6.45 am 
yang pasti aku tak sedar ape² sbb aku tido sepanjang jalan ::letih sbb jg tmpt boss besar::

anak² cam biasa la, si adek asal masuk keta tido ...
abg plak br sampai rawang dah selamat dah
abg tido, aku sama tido seb baik FIL ade peneman enPanjang ..hehehe 

amik feri jam 8.15am sampai langkawi lepas sejam pttnye 
tp disebabkan penumpang tak ramai feri bw kadar jimat bahan api ::ceit::
9.30am lebih baru sampai 

cari keta sewa gerak cari hotel 
sbb harga berpatutan dan ade Connecting Room 
Family Room + Standard Room + 1 Extra Bed
RM 300 per night


Motif nk jugak connecting room sbb senang fahim main lari2 ke bilik sebelah tak le die boring
kali ni tak de sebuk dok cari hotel ade swimming pool sbb kanak² cuma 2 je yg sorg kuak lentang atas katil leh la 

hari pertama berlalu ngan byk berehat di bilik dan melawat Tok aku kat Kg. Gelam Mukim Kedawang
My Only One Tok Siti Gayah Ibrahim

tua dah tok aku ni ...almost 80's + kot 
dah tak brape nk sihat dah 
cicit kena la bw balik jumpa 

mesti ramai yg pelik kan nape aku balik kg tp dok hotel kan 
sbb kali ni kan aku bw family inlaw
diorg tak mo susahkan² Maksu ngan Tok aku 

aku cam biasa la tumpang sekaki 
tp mmg kejap² balik rumah tok sbb kuah ngan kedawang tu bknnye jauh pun tak sampai 15 minit dah sampai dah ....


Note : gile panjang aku tulis ..hukhuk

9 comments:

syawalsimpsons said...

dah lama aku tak baca entry ko yang panjang lebar ni...ngah ada mood nak menaip la tu..kakakkakak...umah mak cik aku kat ayer hitam jaa...dekat tanjung rhu

Nad @ MamaZakwan said...

citer la lagi..
terasa cam pendek jek, hehe

MRS. K said...

untung la ko ade tok lagi..

LiErOSe~QiEmi said...

sekali imbas, ko ada mirip tok ko la..

deelira@deeliraz said...

owh dekat je tp dok hotel gak..xpela.. mana2 pon boleh kan..

panjang ke? x pon.. tp lebih panjang dari biasala hehe..

Rtp Farra Arisha said...

this is so called family journey. :)

ch@ said...

kau kata entry ni panjang ke? pendek je aku baca. hahaaa. bagus gak kan, blk kampung duduk hotel. kau memberi aku idea la. tq-tq.

Cute Mum said...

tido kat hotel baron tue satu malam RM300 ker?
kami tido apartment jer.. kena ada swimming pool untuk dania mandi manda..

eima said...

2 bilik la syg oi... lagenda tu mls ckit nk gi sbb slalu dpt tingkat atas tak lift....MIL kita tak larat...hehe..