Wednesday, March 28, 2012

Trip Balik Kampung ::Langkawi:: 2

Pasar Malam Pekan Kuah

masih lagi cerita hari pertama 
kami menginap di Hotel Baron Langkawi 
depan hotel setiap hari Rabu ada Pasar Malam Pekan Kuah, wajar la pi

lepas p Farmasi beli PCM supp utk Fahim standby kot² demam ::pcm syrup ada tp fahim tu ade angin die time die nak ok la::
sbb sepanjang hari tak tido² asek bermain je 
dan mmg Fahim demam pun mlm tu 
seb baik la dok area kuah senang nk pi farmasi 
sbb Langkawi ni klu emergancy memalam buta mmg kena terjah Hospital la 
sbb cni tak cam belah daratan byk klinik 24 jam

budak dah start dedar je badan mula meragam tak larat nk berjalan 

kami berjalan² je tak beli pepe pun 
sbb MIL ngan SIL aku dah bantai beli  mknan kaw²
ai balik tolong perabis je 

tp serius sate die mmg terbaik la sedap ...manis² rempah ngan madu kot
aku geram je tgk laksa 
seb baik ai masih berpantang

slalu klu balik utara aku akan lupakan nasi hanya bantai laksa disemua kedai yang kami singgah
apa kan daya ade lagi 7 bulan sebelum aku leh menikmati laksa .....



Note : byk plak nk crite ...1 entry cam terlalu padat

giloss cerita cam pi bercuti je gamaknye sedangkan balik kg je tu 

9 comments:

MRS. K said...

haitu makan kat kedai laksa penerak kat area jeti tu

deelira@deeliraz said...

kategori bercuti gak ni manje

hyazz said...

hantu laksa..sian kan bile tak dapat makan..huhu

::NureeN:: said...

laksa langkawi.. sama mcm laksa kedah x? ehehhe
ari tue g lupa nk try.. ;p

cheqna said...

sabo sabo hehehehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

sekali ja p sana.. teringin nak p lg..besh g kan??

mamalieyna said...

laksa mmg best layan selalu2 pun..hee~

.:fyzz:. said...

lama tak pi langkawi..walaupun dekat...hubby baru lik dri langkawi..ada kursus..(kemarin balik) dia pun dok kat Baron hotel gak

ch@ said...

kat belah utama makanan murah2 kan? aku hari tu dpt berjalan kat langkawi mcm org jakun. mcm tak mahu makan, nak berjalan je kerjanya. mujur la masa aku pergi tu, auni jenis senang tidur. asal berhenti makan, dia tidur. berhenti makan, dia tidur. aku letak je atas meja makan. hahaaa.