Friday, April 6, 2012

Aku Plak Kena Tonsillitis + Alisha Alahan ke?

aku mc 2 hari sbb aku plak kena Tonsillitis
tekak mmg sakit demam suhu hingga 38.5'c
sakit badan tak yah cite la ...huhu mmg baring je 
seb baik anak2 tak buat hal ...baik je diorg tu
cuma fahim je asek nk mkn je ....org br baik sakit gitu la

pada masa yang sama alisha turut demam & mata kiri die bengkak+merah
aku dah bw pi klinik panel doc ckp bkn sakit mata klu sakit mata mesti bertaik
ni tak just merah ngan bengkak je 

alisha mmg dah mula mkn solid food sejak 2 minggu lepas 
bermula dr bubur kosong
nestum tin hijau tu ::motif bg nestum nk ajar jugak sbb pengalaman abg sgt ssh bila travel::
kemudian bubur ikan bilis 
kemudian bubur ayam ngan sawi ahad lepas

isnin pagi dah nampak mata bengkak tp sikit²
aku ckp pasal slid food tu ngan doc tp doc kate klu alahan for sure kedua² mata akan bengkak ni 1 je 
doc cuma bg ubat titik mata dan pesan letak sekali je then observe klu tak kurang bengkak jgn guna dah 

kemungkinan ke 2 alisha garu/korek/cekau mata die dlm tido
so mlm ni si abg Fahim ade appt ngan paed kat az zahrah aku nk check sekali si adek

lepas sorg² anak² sakit ...dugaan sungguh 
aku dah malu alah ngan boss aku 
sbb asek la bercuti 
pada zahirnya mmg lah die ckp "ok, tak pe, take care, jg anak² baik² " tp dlm hati die cam ne la gamaknye 
jawabnya prestasi tahun merundum la .....





Note: aku nk up mcm² tp tak berkesempatan sbb byk sgt cuti sampai keja bertimbun ....

12 comments:

syawalsimpsons said...

nak wat camno kalo prestasi tak baguih...demi anak kena la tururkan ...kan...mmmm...cian lak...dugaan ko tu...janji en panjang ko pulak lepas udah la..payah tu....

♥cikmOt♥ said...

ada anak2 cm ginnilah...pas sorang2 yang tak sehat...tu lum lagi sendiri yagn sakit kan

nuyui a.k.a miss YUI said...

alahai..cian la plk..

hyazz said...

kesian ko eima...
biasa la tu eima..kalau tak demam takde lah kita cuti...nak wat lagumana kan..
mata alisha tu kena gigit nyamuk/semut kot tu..tu sebab dia garu tu..takde pepe tu..
semoga semua anak&ibu cepat sembuh..yer

Nad @ MamaZakwan said...

moga cepat sembuh eima n anak2!

rasp said...

smoga eima dgn anak2 cepat sihat...
iyelah kan sis...
tu la tu, bukan kita tau perasaan sebenar boss kan...
tapi bukan kita minta nak sakit tu pun....alahai...

ch@ said...

ko tu demam tak cukup rest dgn anak-anak. takpe eima, smg ko tabah. biasalah bdk2 kena perhatian masa kekecik ni, esok besar kau boleh senyum tgk dorang.smg korang smua lekas sembuh. bg je la bubur pd alisha masa travel eima, skrg kan dah ada mcm2 bekas simpanan mknn utk solid food.

@e_da said...

alahai kesian nya alisha... sabar ye eima... moga anak2 cepat sembuh eperti biasa.. sedih kan anak sakit... rasa nak berhenti keje duk jaga diorg tp apakan daya

maszmadi said...

hurm.. moga eima n alisha cepat sembuh yerk...

bunga_rose said...

ciannye alisha, bengkak mata tu... aku tak bg lagi aym pd eqal.. bubur+carrot+ikan bilis gorang tumbuk je baru..tengok perkembangan.. esk kot baru nk try boh ayam

owh, moge ko dgn alisha cpt sembuhnye k

eima said...

@ch@

aku kan slalu travel 2-3 hari tahan ke ....family aku ni rajin sgt berjalan ... zaman fahim dulu mmg kesian la .... bila bg mkn mknan kat kedai siap sakit perut teruk cirit biritnye

ch@ said...

hrmmm tak ya jugakan, sehari tu ok la. cubala nestum warna lain pula, nestum ada byk warna kan? aku tak pernah pun beli nestum tin hijau tu, hahaaa. aku beli yg pink, biru dan kuning/oren, yg kuning/oren tu paling selalu.