Sunday, April 15, 2012

Badan alisha naik bintik2 merah

Pagi td aku prasan bdn,tapak kaki,tapak tgn, seluruh bdn berbintik2 merah....

Mula tu yg aku terpikir alisha mayb alergik.... Smlm aku ada bg alisha try bubur brokoli ngan bilis......

Pagi td mmg niat ke kl ygk SIL br discas operate lutut terus bw alisha ke pusrawi..... Serius doc tu mmg menyakitkan hati.... Paksa suruh check darah tp bila result keluar tatau ape sakit cuma ckp jangkitan kuman..... Motip jangkitan kuman ngan bintik2 merah kat bdn takleh nk xplain....

cuma bg antibiotik amocycilin je....

Aku takmo bg lg antibiotik tu takut kot2 demam campak...fahim diusia alisha ni pun kena campak jg.....




Note: pas sorg2 ....dugaan betui la

posted from Bloggeroid

16 comments:

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

nk cas lebih .. boleh ckp gitu? hehe

@e_da said...

alahaiii sian alisha..rasanya kena demam campak tu eima..cuba g klinik lain plak

Nad @ MamaZakwan said...

Ya Allah Ya Tuhanku
Kau tabahkan lah hati sahabatku ini dan suaminya atas dugaan yang telah Engkau berikan...
Moga dugaan ini memberikan mereka lebih kekuatan, kesabaran dan ketabahan utk menjalani kehidupan mendatang...
ammeeennn...

♥cikmOt♥ said...

memng banyak dugaan...aku ni baru naik keje...seminggu EL sebab iris demam tak kebah...nantilah citer lain...sob sob...

nuyui a.k.a miss YUI said...

sbr ea kak.. dugaan tu..

p/s: t ada masa akk buka fb, akk tgk sy ada tag stu gmbr ya.

bunga_rose said...

hari ni still ada ke bintik tu manje??

~aSHa~ said...

darwisy kena campak setelah demam yg teruk..tapi doktor mmg saspek kena campak dah.....

kalo 6 bulan ke atas dah possible kena campak..

Huda said...

bawak g kinik dear, riso lak if alergi berterusan..

Mamamya said...

semoga cepat sihat yer...

p/s; terima kasih join 1st GA.. :)

Papa Mifz said...

dugaan nih...bawak bersabar yer...:)

ch@ said...

oooh, sian alisha. sabar ye eima. dugaan beranak kecil mcm tu lah. mmg tak boleh nak elak. lagi2 besarkan anak kat kota besar ni. mcm2 lah. smg alisha cpt sembuh.

hyazz said...

sabar je lah eima..dugaan tu tanda Allah sayangkan kita.. moga Alisha cepat sembuh

wahida said...

kadang2 bengang bila dpt doc yg hampeh...mmg buat sakit hati jer...huhu...

ko sabar yer...semoga alisha cepat sembuh...

Sherwieyna Muzzawer said...

salam kenal.i dah follow blog ni.follow i balik ye..tq..;D

mamalieyna said...

ish g pusrawi pun camtu ke servicenye..aduhai..sabar ye...mgkn jugak campak kan.. arif dl pun kecik dh kena campak, cer g klinik lain plak la..

take care ye..

maszmadi said...

kekadang doktor bukan nak bgtau anak kita sakit apa n sebab apa kan.. kalu tahu kan kita sebagai ibu bapa boleh berjaga2 lepas ni kan... kena pi byk klinik kalu nak tahu betul2 n kn tanya betul2 kat doktor anak kita sakit apa..
ritu Aisha pon ada bintik2 tp xder la seluruh badan, cm kaki n tangan jerk, tanya doktor, baru dia bgtau sebab apa bintik2 tu, kalu x dia x cakap pon.. huhu

moga alisha cepat sembuh yerk.. ameen