Tuesday, April 24, 2012

Bekalan Solid Food utk my lil Alisha


start dari semalam isnin pagi aku bgn kul 5.30 pagi gigih masak utk alisha 
untuk berbekal ke taska
semangat ni dapat dari CikMot serius kakak ni mmg rajin kagum 



smlm aku bekalkan alisha bubur kentang & bubur labu
hari ni bubur karot & bayam

alisha masih dalam proses berpantang dan mama die nk clarify dulu ape yg boleh dan tak boleh alisha makan
so buat masa ni semua bubur alisha berasaskan makanan yg tidak mendatangkan alergik & gatal 

maknanye lambat lagi la alisha boleh nk merasa ikan, ayam, ikan bilis & sayuran lain 
aku jd sgt fobia nk mencuba resepi baru bila bdn alisha penuh ngan rashes 
takut jd kembali wlu cam ne pun aku akan ttp cuba 1 per 1 mknan tersebut untuk tahu alisha ni alah pd ape 

buat masa ni ....aku ade nampak perubahan pd kulit alisha semakin kurang ... itu bermakna diagnosis Paed Yong tu tepat dan ubatan tu serasi 
hopefully kulit alisha kembali mulus cam dulu 




Note : sejak kembali bekerja, mlm² rasa nk tido awal je sedangkan tak byk pun keja ....

15 comments:

♥cikmOt♥ said...

wahh...good work...akak skang suap kat iris makan letak dia lam walker...senang...

teruskan usaha...

alisha...skang kamu jadi baby vege dulu ye nak...

Misz Mieza said...

Comey! =)

@e_da said...

huhuh ibu juga yg tau apa yg terbaek tuk anak kan..bawak bekal kita tau apa anak kita mkn kan..selamat sket

syawalsimpsons said...

baguih2..usaha yang baguih ni...

amiey lee said...

wahhh aku nak tabik spring la kat ko... memang dahsatttt weiii..chaiyokkk2 teruskan usaha murni tu

ieda said...

WAAAAAAAAAA sedap nyee alisha makan
suke tgk :)

bunga_rose said...

sama cam anak aku lak weh, bg makan yg takde risiko alergik.. leher dia ruam melampau teruk..

hope alishaa sihat cam biasa la kan

Edy Zaidi said...

Please vote for Www.danielzaidi.com in MITBCA2012 : Malaysia International Tourism Photography/Art Blog

Vote for www.eqbalzack.com in DiGi WWWOW Awards 2012 : Blogger of The Year

Thanks guys for your helps...really appreciate it! LOVE U lah..:p

ummiaqeef said...

wah.. jd vegetarian yek.. takpe, slow2..

Shinnaz Ahmad Rasid said...

SEDAPNYA BUBURRRR....NOMNOM...SEMOGA ALISHA CEPAT SEMBUH. TETIBE TERINGAT CEKODOK LABU..HAHAHHAHA

nuyui a.k.a miss YUI said...

moga alisha cpt sihat kak.

maszmadi said...

rajinya ko eima.. moga alisha cepat kembali normal yerk..... seronok kalu tengok anak2 suka makan ni, lagi semangat nak memasak kan..

.:fyzz:. said...

cikmot mmg rajin eima..sejak kenal dia dari zaman remaja 13 thn yg lalu..hingga la nih.tau dh.
eh tgk alisha makan tu...bersemangat..:)

Nad @ MamaZakwan said...

semoga segala usaha hang ni ada kebaikan buat alisha, eima..aminnn

teruskan usaha, k! :)

ch@ said...

aku pun bagi adli vegi je. hahaaa. esok2 la baru bagi ayam ke, ikan ke, itu pun kena rujuk cik mot gaklah, fasal ikut naluri aku ni, aku nak hentam je smua kasi bubuh dlm puri. wakakak.