Friday, April 13, 2012

Berapa Berat Alisha ?

smlm kan aku bw alisha checkup bulanan + injection
berat alisha masih sama je 
yang peliknye kat Az Zahrah ngan klinik pakar kanak² Wong minggu  lepas berat die kat sana 5.9 kg
dedua klinik sama 
tp kat klinik kesihatan 5.6 kg je naik 200 gram je
setiap bulan naik 200gm je


adakah penimbang tu prob atau alisha ni yg beratnye naik turun .....
nk kate alisha ni tak kuat minum susu mmg kuat la setiap 2-3jam mesti minum  abis 90-120 ml/ BF cuma mlm @ bila dok ngan mama je
alisha dah start solid food buahan+sayuran 
ikan, ayam, bilis aku stop dulu sbb mata die still bengkak sikit lagi 
tak brani nk bg lagi takut bengkak balik 

alisha dah nk la mkn dah 
wlupun refuse mkn sambil duduk mama dokong² bg 
refuse dokong panggey abg suruh tego² die mkn 
abis jugak la semangkuk 

klu fahim dulu usia alisha ni berat dah 7.2 kg
ni membuatkan mama risau ni .....



Note: mama pun dlm usaha abah utk gemukkan mama ....

10 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

mesin rosak tu..hihi.

syawalsimpsons said...

ko mmg tak leh demokk pon macam aku..sama spesies jaa.....

weei alisha best la suke je ngan aku....dier je anak pompuan suke ngan aku..yang lain2 ada anak pompuan tok seh ngan aku..kakakakkaka

Nens Collection said...

xpe..bb girl kene jaga badan..hehe;)

ch@ said...

baby girl mmg tak naik sgt kot eima. sebab berat adli mendahului berat auni pd bln yg sama. tapi, tumbesaran mmg bdk perempuan cepat sikit banding dgn lelaki. asalkan dia sihat dan mahu utk mkn, itu dah kira ok la. kau mmg mcm tu je eima. sama ngn aku. hahaaa.

bunga_rose said...

alisha ngikut gen mama dia kot hihhhi..

rasanye baby girl mmg camtu manja, anak sedara aku pun camtu, takmo naik pun badan dia

Qhaifa Nur said...

biasanya gegurl ni naik pun tak banyak....tapi jangan risau janji alisha sihat dah cukup..

wahida said...

setahu aku lah, baby girl mmg susah nak naik...

sbb anak2 buah aku mcm tu lah, kalau baby boy, laju je peningkatan dia...hehe..

rasp said...

asalkan dia sihat...
makan minum ok....
tak perlu risau sgt kot sis...

insyaAllah dah besar skit dah catch up lah nanti...

Nad @ MamaZakwan said...

kalu makan n minum nye ok
takde masalah kot...
try tgk bulan depan..

takkan alisha nak kena kongsi air yg abahnye belikan utk maknye tu?
hehehhe

Papa Mifz said...

nanti naik la tuh berat nyer...:)