Friday, April 27, 2012

Teknik Mendapat Harga Murah Ketika Membeli di Jualan Opis

dulu aku mmg payah sgt nk membeli kat jualan bawah opis aku ni
mmg payah la 
tapi sejak aku ade BABY GIRL
mmg tetiap minggu aku beli cam terkena sumpahan utk mengabiskan duit je 
sampai kakak yg jual bj kanak2 tu mmg akan bg murah ckit la kat aku dari harga yg die jual
slalunye aku belikan bj utk alisha je 
tapi hari ni aku belikan Fahim baju tido utk die 
ye la asek2 alisha je kan... jeles jg c abg tu .....
tp die tak ingat yg mama rajin beli bj die kat AEON tu
adek nye beli kat gerai je ... heheheh



lepas je balik ke opis td 
dok borak² tp dlm pala otak dok pikir nk beli tak ... nk beli tak ....
balik ke bilik dok pikir lagi 
kul 3.10 pm aku lari pi beli ..... kul 3.15 pm dah ade dlm bilik sendiri
ini la perangai pelik aku ..... waktu ramai² mmg tak leh nk berpikir panas plak tu 
kakak jual bj tu ckp dah dpt agak dah mmg tetiap jumaat aku wat perangai gitu 
seluar harga RM12 die bg RM 10 
klu beli time org ramai td mau die bg kat aku RM 10? rasanye tak kot 

ni la bj yg aku lari pi beli tu ..seb baik boss tak tgk luar tingkap klu tak kantoi ....ke die nampak ek ..... mampus aku

saje je amik bj hijau ...alisha tu dh byk warna pink la 



Note : br paham perasaan org ade anak pompuan .....

15 comments:

MrS. F!zA said...

eima, kalo baju gegel mmg sng bli kt jualan je sbb murah2 pon ttap lawa..kalo baju budak boy ni mmg pyh lah nk jmpa yg lawa..ekekeke

@e_da said...

bestnya kat opis ada jualan.. kalau ida lerr mesti rambang mata hehehe.. tp kat sini takde huk uhukkk

nuyui a.k.a miss YUI said...

cntik2 bajunya..bgus gak tktik akk tu kan..huhu

eima said...

@MrS. F!zA

betui la .. klu beli kat pasaraya mahai gak bj baby girl ni ..pakai kejap je dlm 2 bulan gitu dah ak muat ...better beli yg yg gerai je ... klu bj boy mmg tak dak yg besh .... fahim tak penah belikat jualan semua pasaraya je ... lagi besh ngan untung

eima said...

@nuyui a.k.a miss YUI

ala dik diorg tu dah untung byk dah .. beli secara pukal kat GM klang tu jual kat cni dah untung dekat separuh harga dah ....

eima said...

@@e_da

rambang mata tp bj boss tak rambang mata ...hehehe tak byk choice

Nad @ MamaZakwan said...

mmg..kite pun tau cenggini rupenye bile dh ada anak pompuan...eh, cantek la klaer ijo baju alisha tu..bape rm tu? alisha pakai saiz ape la ni?

ieda said...

cantik2 ...
ekekek aah dik kalau beli org tgh ramai dan dia baru buka kedai memang mahal , standard rege lah konon ..
bila dah nak habis masa .. temphoh jualan , leh lak dia turunkan hargee .. ekekek akk pun selalu macam tuu , suke gi last2 day menjual ;)

TeacherAzimah said...

alarrr kita xde baby girl lg jeles plak ni hehehe

Mummy Princess said...

Cantik kaler ijou tu...terkenan sudah. Akak pun ada sorg anak gegurl. Suka beli baju dia, mcm pesen & cantik2.

mamalieyna said...

aduyai...kalaulah ada anak girl...mesti camnilah gaya, habis duit sblm gaji..hehe~

cantik baju gegirl..baju fahim pun lawa tu..

ch@ said...

hoh, kalau aku tu mau aku turun setiap kali jualan. pakkal je takde kat opis aku ni. hahaaa. uiii mmg, baju dak popuan ko boleh sakit mata memilih.

~aSHa~ said...

seronok kan jualan2..jumaat ni...rindu..


seronok jugak soping baju anak dara ni....tomey2...

deelira@deeliraz said...

chomellll sgt!!!

bunga_rose said...

sobbbb..sob.... aku mampu tengok & pegang je baju gegurl yg comel.. takpe.. next preggy hahahahah