Monday, April 9, 2012

Trip Balik Kampung ::Langkawi:: 3

aku sambung lagi yg tak abis²

Meroyan ngan Kereta Sewa

balik kali ni punya la byk masalah ngan keta sewa 
sampai 5 buah kami tukar sebenarnya 6, aku declare 5 je ...hehe
semua nye adalah masalah tersendiri 
seb baik la bukan time cuti sekolah owner nk layan karenah kami ni 
TQ la en owner sbb sudi melayan karenah family ai ni ek ....


Kereta Sewa No.1 (space wagon Mitsubishi)
Masalah : seat blakang tak leh laras ::kan nk muatkan 7 dewasa 2 kanak² 1 keta kan::


Kereta Sewa No.2( Nissan Serena Lama)
Masalah: interior buruk/busuk gile/separate seat(tak muat utk semua org)


Kereta Sewa No.3(Model Sama No.1)
 Masalah : aircond rosak plak ...memula ok 



Kereta Sewa No. 4( Van Model tak ingat la)
Masalah : semua ok, aircond ok tp terlalu besar lebihan dlm 3 seater & cuma agak pening dlm van tu standard la naik van kan..kan...pastu maksu aku komplen plak ke MIL cam naik van beras la pe la , MIL ttp berkeras suruh tukar...tukar lagi 


 dan 

Kereta Sewa No.5 (Avanza)
kereta terakhir sbb baru semua ok je la ... muat la kami semua ni tak de la rasa sempit sgt pun ...



Note : aku tak kisah naik pe pun janji ade aircond ..langkawi kan panas 

16 comments:

LYAfrina said...

heheh.. y last tu msti la selesa..toyota kan..mpv selesa sikit kan

rasp said...

sib baik dpt gak kete yg ok....
ya betul, air cond harus ok masa ke langkawi kan....

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

hahah.. abes ngetest keter..
mcm2 jenis..

ritu sy dpt innova, tp penuhhh jugak dgn barang2 soping.. hahaha, pegi ngan team pompuan ghitu ler.. ;-p

::NureeN:: said...

smpi 5 bijik bertukar.. keta terok2 jgk ke kat sana? nureen ari tue sewa ok, tp utk 3 org ja keta apa pon bleh

MRS. K said...

hahaa.. klu tau awal2 lagi terus request avanza weiii

Zue AnnaLeeya said...

betul tuh....
ekon tu pnting..
nak2 lg ader anak kecik kan???

cheqna said...

uish sampai 6 buah dingetestnyer hehehe

eima said...

@MRS. K

memula mmg nk avanza dah sbb innova tak dak ...tp MIL aku kate kecik la ...so kami pun amik Wagon tu .... hahaha

eima said...

@rasp

betui

eima said...

@::NureeN::

bkn teruk dear ..tp owner keta ni yg terok ... tersilap amik kat org lain slalu amik kat lebai tu je ....salah kami jugak la

eima said...

@cheqna

klu ai ok je cheqna oi ...tp byk sgt mulut ade 7 org kan .. hahaha mcm komplen

bunga_rose said...

dasattt!! aku gi langkawi dulu sumer guna kete jkr langkawi je haahahah

Nad @ MamaZakwan said...

susah nak sedap kan ati sume org..
tu yg banyak kali tukar kete tu ek , hhehe...

eima said...

@Nad @ MamaZakwan

awak pandai ...hehehe

deelira@deeliraz said...

mak aaiii!! hehe

ch@ said...

aku hari tu sewa proton aeroback, mcm berat hati je nak bergerak kereta tu. apapun, habis jugala pusing satu langkawi. mmg pns kan cuaca kat sana. tapi ko ni mmg bestlah eima, mcm mahu beli kereta. van beras tu aku taktahan. lawak.