Tuesday, April 10, 2012

Trip Balik Kampung ::Langkawi:: 4

aku sambung lagi pasal balik kg ari tu
entry byk gambo


MAKAM MAHSURI

lepas je selesai tukar² keta buat buat kali terakhir
kami pi Makam Mahsuri dulu
tgu MIL ngan Mak Sedara dok tgk pe yg patut
kami lepak kat luar je




MANGROVE TOUR


lepas tu kami pi usha dulu Kilim Geopark
tgk² harga dulu sbb ime tghari rembang 
taknak aku pi ke laut time tu mau demam ngan hitam karang
hantar Family balik hotel dulu
aku ngan enPanjang ngan anak² ke Pejabat Daerah selesaikan ape yg patut dulu

dalam kul 3pm lebih gerak ke Kilim Geopark 
Kitorg amik pakej Mangrove Tour yang 1 jam RM 100
**Bat Cave tukar kpd Andaman Sea Tour sbb alisha kecik lagi seram aku nk masuk gua
Eagle Watching
Fish Farm

mmg syok la naik bot kali ni 
ni kirenye kali ke2 aku naik 
dedulu zaman fahim umur 4 bulan kitorg pegi Dayang Bunting

Alisha yg baru 5 bulan pun dah berpeluang naik bot 
tak takut pun ...rileks je budak tu 
cuma aku je yg risau² sbb bw ke tgh laut kot ade 'mende' yg menganggu
alhamdulillah takdak



dreba bot 


tukang amik gambo org

budak yg kejap dok kat nenek kejap dok kat ateh die 
nk dok kat mama tak leh mama pgg adek

bagus budak ni mmg happening dgr explanation die


 aku konon brani pgg pari idup 
Mrs.K zaman ko pegi ade pari besar kan ..kan...
dah tak dak dah pari tu tinggal Husin, Hasan, Omar, ngan Fatimah je

alisha yg dok ngan nenek sbb panas lagipun kan tgh laut tu

budak yg dah start lalok ..mama bg mkn ubat batuk waktu kat hotel

kan dah pengsan dah .... ahahah


mmg best 
nanti nk cari Geopark lain plak 



Note : melancong di kampung sendiri

15 comments:

MRS. K said...

cam takde orang je wei kat sangkar ikan tu

adarnadzmie said...

teringin kak nak ke geopark tu...:)

Nens Collection said...

wahh..best2..x smpai lagi kesini..;)

LYAfrina said...

nmpk best je..tp tkut naik bot

Misz Mieza said...

Nampak cam syok jer.. Nanti nak heret incik suami gi gak lah.. HEHEHE..

Papa Mifz said...

teringin nak ke Langkawi lagi tahun nih...

cheqna said...

ouh..heavennya dpt berjln2 ni...

Qhaifa Nur said...

seronoknya naik bot...

VEE said...

Salam kenal..feel free to visit me back @ cerita-cinta-mommy.blogspot.com

geez said...

bestnyer..teringin pulak nak ke sana

nuyui a.k.a miss YUI said...

alahai..beshnyaa..

eima said...

best tu dpt mkn2 ... syok....

lawa jugak bkal dek ipar kan kan .

syawalsimpsons said...

sesekali melancong kat kg sendirik....

bunga_rose said...

sebbaik ko gi bukan mgu ni.. takut aku tgk video2 tsunami ni.. dah la smlm aku mmg dok tepi pantai, makan ikan bakar kat pantai remis

ch@ said...

wah, aku tak pnh pergi pun. ni nak kena terjah langkawi smula ni. alisha tu, maintain je. abg fahim pula yg tertewas. ko dgn alisha, besar alisha dah aku tgk. hahaaa.