Thursday, May 3, 2012

Aku BENCI PEROKOK ade akal tp tak mo guna

aku paling PANTANG, menyampah, meluat & nak meroyan klu tgk manusia² tak beradap tak hormat masyarakat sekeliling terutamanya yang ade anak kecik/baby cam aku ni 

yang buat aku rasa marah sgt tu adalah merokok di tempat awam
ok merokok di tempat awam tu tak salah dan aku tak kisah
tp tolong la hormatkan baby & kanak²

klu nampak kawasan anda ada baby tolong la jgn merokok 
klu nk merokok sgt sila ubah posisi tempat duduk anda, amik tempat yg jauh dr kanak² tersebut
ni tidak dah merokok dekat, pastu kemain dok sembur asap rokok tu ke arah tempat yg ade baby tu 
mana rasa hormat, rasa bertanggungjawab, rasa perihatin, rasa masyarakat kau sebagai org MALAYSIA
Kalau kau rasa hebat dpat berkawan & duduk semeja ngan foreigner 
bangga la kau di situ ... tapi aku menyampah ngan benci ngan manusia gini
wlupun aku dah bg isyarat body language menunjukkan tanda tak suka
kau mmg mmg buta mata ngan hati



** berbaju putih tu adalah bangsa MALAYSIA 

posisi asal aku adalah kedudukan beg simple dimple  tu...bygkan brape byk asap rokok yg dtg kat aku & alisha

cam ne aku tau die org malaysia ?? sbb aku dgr die ckp melayu ngan kawan melayu die tp mamat tu tak de dlm gambar ni...muka pun tipikal melayu punnnnnnn


jgn ingat bila awak dok semeja ngan foreigner, org sekeliling rasa awak hebat 
takat foreigner dr negara timur tengah  tu org tak heran



Note : aku bukan raciest tp situasi gini buat aku jd sgt amarah .....



** kes terbaru bg manusia gini ...aku hempuk kerusi kat kedai makan sambil berlalu pegi ...muka aku rasa masam mencuka kot.. aku tatau nape aku emo gini ... maybe bg aku kesihatan & keselamatan anak² aku paling penting kot ....


** seb aik aku kawen ngan bukan perokok ...klu tak tatau la ...

13 comments:

♥cikmOt♥ said...

ye betul...kesihatan anak2 paling diutamakan...

nuyui a.k.a miss YUI said...

xsuka n xgemar perokok..

~aSHa~ said...

akak pun nyampah benor perokok di tempat awam..tadi tegur opismate merokok di opis...siap dia leh doakan anak akak akan merokok..bodoh tul...akak tegur tu sebb dia merokok di kawasan pejabat....kena la admit kesalahan....nanti akak buat entry

wahida said...

aku pun geram ngan manusia mcm ni...adoi la...

eima said...

@~aSHa~

sila buat..gram ni ...eeiii

eima said...

@♥cikmOt♥

aku mmg emosi kak

syawalsimpsons said...

AKU BANYAK KALI KENA GINI..AKU USHA SEMACAM JA....

.::Lynn::. said...

aku pun emosi bila jumpa orang xreti bahasa macam gitu...
tapi biasa aku kipas tangan kat muka.. pastu asyraff akan cakap : "mama, asap banyak la.. bahayakan" hahhahaha

eima said...

@.::Lynn::.

pas ni nk ajor la fahim ..pastu suruh ckp kuat2... die pandang2 anak aku siap .... mmg aku jerit2 kuat...

eima said...

@syawalsimpsons

aku pun usha amarah gak ...magkuk2 ni bknye faham sbb hati dah buta

eima said...

@nuyui a.k.a miss YUI

shapit.....tak merokok ek...baguih2....

Cik Anita said...

uisshh.

ekceli aku x kisah pun dengan orang yang merokok nih, tapi bila tang ada baby tu. haruslah respek dengan orang sebelah.. dan pasal foreigner tu, tak perlu kot nak bangga sangat! ada apa lah dengan dornag tu? hari2 mengadap.. adoh. pening!

ch@ said...

aku kisah juga dgn perokok ni, kalau sesak2 mmg aku elaklah, lagi2 kalau aku bawa anak2. harus aku kipas2 depan muka org tu, biar dia respek sikit. sedangkan laki aku merokok pun aku rimas.