Tuesday, May 8, 2012

Progress Terbaru Alisha : berjaya Ngesot dgn Jayanye

sebenarnya dah lama dah dekat 2 minggu dah alisha berjaya ngesot/menyuloq(bahsa utara)
dalam kul 6.30 pm pada 27/4/2012

pas amik dari taska abah yg train alisha sebenarnye 
dulu fahim pun abah jugak yg buat anak2 die berjaya buat diorg ngesot ni 
cara nye umpan ngan mende yg diorg suka 

yg kes alisha ..budak ni sgt suka kertas
so umpan ngan kertas bg xcited tetiba cubaan nk mengejar tu ade
umpan lagi umpan lagi 
dah berjaya dah

dh byk dah kawasan jajahan alisha tp aku byk paksa angkat die 
sbb risau kes baby maut kena RENJATAN ELEKTRIK
dan sekarang aku amat rajin la menyapu ngan ngemop lantai 
sbb budak alisha ni suka sgt diam² jilat lantai 

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

skrg ni alisha dah semakin pandai kontrol walker die yg roda kecik dan berat nk kona² tu 
klu yg roda besar tu rasanye mmg dah laju dah ... alahai tersalah beli plak tak pe la janji safety ckit takde le menonongnye laju kan ....
tgn pun semakin xtive abis semua die tarik 
tp paling suka terkapai tgn sambil jerit nk jugak org dukung die

cepat je masa berlalu .... memori aku masa bersalin pun tak hilang lagi 




Note : tips keselamatan di rumah sentiasa aku amalkan 

24 comments:

amiey lee said...

chaiyokkk chaiyookkkk heee habisla ko eima nnti dua2 geng jadila mcm umah aku heeee

♥cikmOt♥ said...

cepat kan masa berlalu...cm tak caya jek depa dah hmpir menginjak setahun...owhhh tidakkk

Masya said...

tu dia.. anak dara dah mula mengesot.. edisi mengemop umah bermula.. jenuh nak sental baju...

nuyui a.k.a miss YUI said...

ololooo..comel!

syawalsimpsons said...

terbaik la alisha....dah pandai..pasni angkat pungkoq pulak erkkk...belajar merangkak/...

Nini D.. said...

yeayyy!!!!

~aSHa~ said...

tangan aktif tu sbb menunjukkan dia tu bakal rajin tlg di dapur dan mengemas rumah..jgn riso..ehehehee cuma kena pantau mcm eima ckp la takut terpegang wire2 ker..kita pun bukannye alert skrg dlm rumah walau kita dah berhati2...kita takut kita senidri terlepas pandang

bunga_rose said...

comel gambo alisha tu.. muka nakal tau hihihi..

aku lak tak sabar tunggu eqal merangkak.. asik pose merangkak je, geraknye idok juga..

rasp said...

memang kena extra alert lah kebersihan lantai kan sis...
and extra tengok aktiviti dia....
ada jer lah nanti dia nak mengutip masuk mulut....

chomeinya dia tgk pic mengenyih tu :D

eima said...

@syawalsimpsons

dah lama dah angkat montot ngan bdn sblm leh ngesot tp dok henjut2 je ...

eima said...

@bunga_rose

pose merangkak sblm ngesot lg die ngesot plak ... tp pose ttp pose slalu henjut2...

♥mama eza♥ said...

hehedh pndi yek alisha..gogogo

eima said...

@rasp

tu yg rajin nyapu sampah tu siap pesan ngan fahim mendek kecik jgn sepah nanti adek tercekik

Cik Anita said...

kejap lagi si kecik ni berlari, nak kena mengejar plak.. hee..

LYAfrina said...

waaa.... alhamdulillah..'lps ni..msti byk lg mde baru y dia blh buat

LYAfrina said...

waaa.... alhamdulillah..'lps ni..msti byk lg mde baru y dia blh buat

MrS. F!zA said...

senyum ja anak dara ni.. suka bergambar ye..

maszmadi said...

tahniah buat alisha... x lm lagi berjalan pulak, leh main kejar2 ngan abg ayim... hehe

@e_da said...

alalal comelnya dia.. kejap je dah leh ngesot kan.. tak lama berlari dah dia

wahida said...

wah...cayalah alisha...

.:fyzz:. said...

pasni turn ank aku lak..eh lom deliver lagi..cewah alisha...kesot satu rumah la nnti..heheh

TeacherAzimah said...

sungguh lar dgn adanya baby kat rumah, automatik kita akan jadi rajin hehehe

Edy Zaidi said...

tukang sapu sampah bergerak..hehe

ch@ said...

anak kita besar sama-sama kan eima. cepat perkembangan alisha. comel pulak tu.