Monday, May 7, 2012

Bubur Alisha yang Cantek

xde ideas nk wat entry .....


aku suka tgk bubur alisha pagi ni 
sbb nampak cantek sgt 
ade bintik² merah hijau gitu 

hari ni ade buat 2 jenis bubur
Bubur Stok Bilis Kentang+Bayam Merah
Bubur Stok Bilis Kentang+Bayam Merah+ Karot

main campak puree kentang ngan karot je 
stock bilis tu pun mmg dah ready made 

bubur warna oren berbintik merah hijau lupa snap la plak tu pun cantek gak


wlupun terlambat bgn hari ni masih sempat keluar spt sediakala 
mlm smlm syok sgt tido ... hujan ...nikmat nikmat....



Note : cincangkan bayam merah halus dan campurkan dlm bubur ...klu blend, terus tak de warna merah² semua hijau je ... baru aku tau .....

7 comments:

♥cikmOt♥ said...

tulah kan...nak gak kaler merah tu...hehehe

ummiaqeef said...

pasni giliran gueh lak pelbagaikan bubur anak..hehe

Shinnaz Ahmad Rasid said...

sedapnya bubur alisha. eh eh? teringin jugak nak makan bubur ;p

bunga_rose said...

wahhhh, bagus manja, keep it up!! aku tak sempat nak buat bubur, bangun lambat, just bagi bubur dlm tin tu kat pengasuh kihkih.. ape daa punye mak aku ni kan uhuhuh...

syawalsimpsons said...

rajin ni...aku pon nak jadi cam ko jugak la...

rasp said...

mesti alisha pun semangat nak makan.....

ch@ said...

oh cincang ek. cincang tu cemana? hahaaa. fasal aku bantai kisar je smua benda. hahaa. ye la, blm try bg adli sayur lagi. hrmmm...