Tuesday, May 22, 2012

Khasiat Buah Zuriat

Buah Zuriat @ Buah Adam/Hawa @ Buah Koka
buah zuriat ini adalah dari pokok koka 
iaitu kayu koka yang Nabi Noh a.s jadikan kapal semasa banjir besar dahulu.



Khasiatnya:
Mendapatkan zuriat bg pasangan yang telah lama berkahwin dan tidak mempunyai zuriat, insyaallah dengan izinNya jika meminum & mengamalkannya. Allah swt akan mudahkan.
selaian dari untuk mendapatkan zuriat khasiat buah ini jugak untuk menyembuhkan lenguh² & sengal² badan.


Cara² penggunaannya:
1. rebus 2 biji kerana ada berpendapat selain nama buah zuriat ia dikenali sebagai adam & hawa
2. selepas kulit luar lembut dan boleh di belah, ambil isi dalam 
3. rebus isi tersebut hingga bertukar warna air, kemerahan spt warna air teh 
4. minum air tersebut selama 44 hari @ mengandung
5. diminum oleh suami isteri
6. boleh rebus berulang kali sehingga air bertukar warna cerah/putih

**ulang langkah yg sama semula untuk rebusan ke2


Sebelum minum air rebusan tersebut, bacalah bismillah diikuti petikan ayat 38 daripada al Imran sebanyak 3 kali: 
“RABBI HABLEE MINLADUNKA ZURIATUN TOIYIBBAN INNAKA SAMEE U-DOA”Maksud Ayat: “Wahai Tuhanku! Kurniakanlah kepadaku dari sisi-Mu zuriat keturunan yang baik. Sesungguhnya Engkau sentiasa Mendengar (menerima) doa.” ayat 38, surah Ali-Imran.
(Doa untuk mendapatkan zuriat juga boleh dibaca di dalam Surah Al-Imran Ayat-200 dan Surah Al-Anbia Ayat-89).



air rebusan tersebut boleh diminum pd bila² masa sahaja dan jadikan amalan serta jgn lupa niatkan dlm hati. Insyaallah jika ada rezeki & izin Allah swt, maka termakbullah niat suci kita.

** buah ini boleh didapati di mekah. boleh minta sesiap yang menjalankan umrah/haji untuk belikan 
tp boleh jugak didapati di kedai jual air zam² atau brg dr mekah, arkib mara ade rasanya.


17 comments:

@e_da said...

dulu masa belum dpt mika tercari2 gak buah ni tp tak kesampaian.. alhamdulillah dah ada si kenit tu .. syukur

syawalsimpsons said...

MESTI SUSAH NAK CARIK BUAH NI...

pena rozie said...

Mane nak dpt buah ni??/

Nad @ MamaZakwanNayli said...

1t time tau ni eima...
thanks sbb share info ni

DIDOT said...

yup..penah cube amalkan..bleh tahan la nak belah buah nei..kene tenaga org lelaki..;))

LYAfrina said...

lya x pnh jumpa buah ni.. atau bla jumpa lya x perasan.. klo g2.. xsalah mcubakan..manatau ada rezeki

~aSHa~ said...

tak pernah tgk live buah ni

MrS. F!zA said...

1st time dgr buah zuriat..mcm kurma je..

Cik Anita said...

selalu dengar pasal buah ni.. tapi tak pernah nampak or pegang, sebab belum ada family yang makan buah ni..so tak tau besar mana...

εïз mummyHaza εïз said...

serius xpernah tengok rupa bentuk buah ni... :)

YaNa said...

salam...saya nak link kan blog akak nie ye...mohon share maklumat...terima kasih...hanya Allah mampu membalas...

Aini Qamariah said...

salam,
kalau nak beli buah zuriat, 3 biji RM10, contact saya 0164441497 tq :)

Elya Roza said...

teringin gak nak makan buah zuriat niiiii....

Eiya Amira said...

salam , kalau nk bli buah zuriat nie boleh contact sy 03-32893366 / 0175113413 area kuala selangor ;)

Eiya Amira said...

salam ;) selain dr buah zuriat , sy ad jual serbuk debunga kurma jugak . , hehee b'minat nk beli boleh sms/call sy 0147426092/0332893366 area kuala selangor . bg luar kuala selangor sy boleh pos kn ;) tenkiu . ,

Pn Mardhiah said...

Salam,

Buah Zuriat Adam Hawa ini datangnya dari tanah arab terutama dari mekah, ia sebagai petua iktiar untuk hamil,sebagai ubat untuk merawat kesuburan. bukan sebagai penentu untuk dapat anak atau tidak, namun tidak salah mencuba, dan ramai juga yang telah berjaya hamil dengan usaha kecil ini dan dengan izin Allah, Allah nak beri itu dengan bermacam cara. selain utk kehamilan, ia juga bagus merawat piriod yang tak teratur, melawaskan ovum dan membantu kesuburan lelaki juga. kaedah penggunaannya berbeza2 namun semuanya boleh digunapakai

bagi sesiapa yang mencari buah zuriat adam hawa ini, tidak perlu lagi susah hati, kerana saya juga ada memasarkan dari tanah arab, ada berbagai jenis, ada yang dah siap kapsulkan, ada yang sudah dijadikan pati jus, ada yang sudah dihancurkan dan masih belum proses pun ada.

bagi semua yang sedang mengusahakan mendapatkan zuriat, saya sarankan sangat untuk mengamalkan bersama2 debunga kurma, debunga kurma ini adalah debu dari pohon kurma, bagus utk menguatkan rahim, mengurangkan risioko keguguran, merawat sperma yang rosak dan memekatkan air mani

cara penggunaan setiap produk akan diberikan bersama barangan

anda boleh SMS 0194344930 untuk mendapatkan harga, juga boleh click link dibawah ini utk testimoni

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=204053036393923&set=a.204052783060615.53496.145535915578969&type=3&theater

Lynn Damya said...

Salam, wah baru aku tahu psl buah ni..tp mcm xpernah dgr ia dikomersialkan and xpernah jumpa jual kat mana...boleh share kt org lain psl buah ni, bagus !