Thursday, May 24, 2012

Kita Takkan Maju Jika Sentiasa Disuap

2 ekor kuen yg dok ngejar aku ptg smlm ....
mungkin org yg bg diorg mkn tu xde kot 
seblm pi anjung tu tak de plak kejar ... berbunyi pun x
mana la aku tau diorg lapar 
bila dah  balik dr anjung beli panadol + waffle sbb aku tak de selera + sakit pala 
depa 2 ekor ni dok pusing keliling aku plak 
mengiau² lapar..sian plak 
memikir kan aku sakit pala mmg aku tak layan la depa² ni 
cuma koyakkan waffle bg diorg sikit 
nk patah balik pi beli nasi ... tak la ngan panas tgharinye.....

"lain kali klu lapar bg la tau awal² "
itu la ayat dok bebel sesorg kat diorg ... asal ade org lalu je aku diam 
malu siot..kang org ingat aku ni gila ...hahaha


Nad MamaNZ kenai x bj ni ... lalalalala



Note : sbb dah slalu mkn bersuap depa ni tak pandai nk berusaha sendiri .... gitu la jugak manusia

10 comments:

syawalsimpsons said...

wei aku kenai kucing2 ni,.....kucing2 ni selaloo berteduh kat bawah pokok rimbun dekat ngan taska kat opis aku tu..selaloo aku blk nak P amik syawal kat KETTHA tu mesti nampak deme ni dok usha je aku...

Cik Anita said...

Lumrah kehidupan camnilah..kita nak suap diri sendiri pun kadang tak berdaya.. huhu

nuyui a.k.a miss YUI said...

stuju kata2 nita.. cian depa.. mgkin pasni mereka kena biasakn diri.

bunga_rose said...

bagus ko ek.. klu aku dah lari kot.. aku tak suke kucing, bukan la benci cuma geli huhhu

Me said...

kesian kan!!

.:Mama Dhia:. said...

dieorg dah kenal ko kot..tu yg mengiau bile nmpk ko..
baik ati ko kan?? bg gak dieorg makan walo mulut bebel..hehehehe.. kalo aku, aku blah jer...

sib baik kucingkan?

aTy _faRed~ said...

heheh..lumrah binatang mmng mcm tu..:)

maszmadi said...

kekadang sian kat kucing yang mengeow kelaparan, tapi kekadang geli la pulak kalu dah banyak2 kucing kat keliling time makan, especially kat kdai mkn... huhu

Liza Razak said...

sama la dengan kucing saya.kalau mkn bersuap..makan byk.kalau nk harap mkn sendiri, mmg makan sikit je.baik die tido..hehe

Nad @ MamaZakwanNayli said...

ala, bakpe tunjuk sekerat jek
tunjuk full la, hehehe
igt2 lupa dah kite, ekeekkeke