Thursday, May 24, 2012

Puting & Bantai Bucuk Adalah Penyakit Keturunan

Puting & Bantai Bucuk Adalah Penyakit Keturunan 
sape setuju ??
_________________________________________________

adek & abg mmg tak dpt dipisahkan dari bucuk 
aku rasa ni seperti penyakit keturunan la 

ubat penenang Fahim & alisha adalah bucuk & puting
klu tak de la ...ssh hati mak ni 
risau jika diorg ngaruk aku tak dpt nk handle 

klau si adek ok lagi la klu berputing si abg tu ....
jarang die dpt isap puting .... dpt isap pun klu mlm nk tido, dlm keta klu die asek sebut² lapar tak nyempat, ngaruk berlebihan tapi klu bantai bucuk die tak de lagi haru ....
kiranya pakej la klu ade puting mesti ada bucuk

si adek dah berjaya menurun ngan jayanya peel si abg
gentel bantai bucuk 
setelah dikaji punca penyebab perangai diorg gitu 
rupanya penyakit keturunan ... virus tu dr abah diorg  hahaha mampus aku klu enPanjang tau aku bocor rahsia





Fahim dah boleh dah tgalkan puting tp kadang tu aku kesian aku bg lagi kat die 
kadang tu aku tak tahan bab nk bersabar ...aku bg lagi
kiranya aku la yg salah ....jiwa tak kental 
tp aku tgk gigi fahim ok lagi tak de nampak gaya nk jongang pun ... 

haaaaa lagi 1 sah puting ni sakit keturunan sbb  arwah TOK fahim iaitu my arwah mak adalah penghisap puting tegar hingga berusia 7 tahun ...hehehehe



Note : jiwa mesti kental klu nk melentur buluh ....

17 comments:

wahida said...

ko kena kental tau...jgn bagi Fahim puting lagi...kena tegas...kalau tak, mmg susah la mcm tu...

just my 2 cent...

♥cikmOt♥ said...

anak anak anak aku dua2 takde...
takde puting...
takde bucuk...ekekek

@e_da said...

betul eima mmg keturunan... mak kata takyah la ko nak bising kat mika... ko dulu pun isap puting sampai dekat 3 tahun.. maka pasrah je la mika tak reti2 nak tanggal puting lg.. huhuhu.. fahim sekapal la ngan mika

pena rozie said...

memang betul penyakit keturunan....

bunga_rose said...

dua2 anak aku tak ajar puting or bantal busuk.. maybe betul keturunan, sebab aku dgn laki aku takde bantal busuk or puting2 ni masa kecik hihihi

azizah :) said...

hish jangan di ajar sis.. xelok...hehe

jijah pon hisap puting gak.. sampai taknak lepas puting tu.. sampai 1 tahap ayah marah dia gunting puting depan2 mata.. sejak dr itu tak hisap puting dah..

try la buat sis..hehe

TeacherAzimah said...

Alar takpe budak2 comel jer dgn bucuk2 ni. Bila dah tau malu nanti, diorang yg taknak sendiri dah :-)

Papa Mifz said...

penghisap puting tegar...hehe

εïз mummyHaza εïз said...

hehehe sometimes kite teringin nak anak gendong2 bantal bushuk ni, tapi diorg xmau... xdek pun spesifik bantal utk diorg.. :)

LYAfrina said...

asya dulu pon hisap puting.. ssh sgt2 nk lpskan..mmg mcm2 usha buat.. cuba ltk asam jawa n mcm2 lg kat pting..smua x jln..

ada 1 iklan tv y merokok tu..pesakit perempuan cina y kna kanser mulut tu..pastu bla kuor iklan kt tibi..lya gtau kt asya..mulut kakak tu jd g2..sbb isap puting..sjk tu dia xnk hisap..

huhu.. apa2 pon..kna usha..insyallah..lmbt laun..bhentila drp habit tu

rasp said...

dalam 4 org anak i...
sapphire sorang jer lah yg hisap puting...
tapi sib baik dia dgn tak sengajanya benti hisap...

dia cakap nak buang puting tu...
so i cakap buang lah....
masa dia nak buang, i pegang tangan dia sambil jari i pegang puting tu...
so bila dia baling, pandailah i sembunyi puting tu...
malam tu dia minta, i cakap jer "eh tadikan dah buang..."
memula tu bergenang gak airmatanya tapi dia terpaksa redha coz dia yg nak buang....

memang kita kena keras hati skit tapi utk kebaikan why not....
gud luck sis!

Nad @ MamaZakwanNayli said...

arwah atok nye pun samapi 7thn cemane tu..?
mau kene bawak pi sekolah darjah 1 karang, hheeh
takpela, pelan2..
kental2 jugak, tp kalu ikutkan lama2 dia malu sendrik gak nnt..

MrS. F!zA said...

darwisy dlu smpt hisap smpi setahun..tu pon bkn dia nyotnyot pon time tido..asl ada je kt mulut..lps tu kitorg konon nk belikan puting leper nmpk best skit..terus dia tkmo smpi sudah..hahaha hlg trus penyakit nk berputing..

ieda said...

ekekek pada akk puting tuu dah lumrah anak2 kecil ..
dia akan berhenti sendiri
tapi kalau bantal bucuk nie mgkin koot keturunan .. ekeke '
comelll aje si kecik tuu ;)

Nini D.. said...

cikmat setakat ni memang takde bantal busuk..dia ok aje tido dgn mana2 bantal

ch@ said...

dua-dua anak aku takde puting, takde bantal busuk. aku pun taktau ngape, walhal mak dia dulu usung bantal busuk. takpe eima, nnt dia malu sendiri. taknak puting. tetap comella.

Liza Razak said...

kalau dah addicted tu...mmg ssh nak tinggal