Wednesday, May 9, 2012

Sudah Nampak Kesan Kenaikan 13%, senyap² je

DRYPERS bertukar rupa ISI pun makin kurang


smlm keluar mencari diapers anak dara yg dah nk habis
slalu mmg aku akan beli 2 jenama ni je 
PET PET & DRYPERS je  skrg ni br bercadang nk jg alam sekitar tp belum beli lagi CD

tgk packaging dah berubah dan paling tak syok KUANTITI dah kurang
dari size S64 kurang S58
6 keping tu harga ttp sama RM28.99 harga semalam kat mydin
cumanye berbeza pada kualiti la dah guna pelekat cam PETPET tu 
so tak de la payah nk buka diapers anak sampai terkoyak² pelekat tu aku tarik
warna pun sedikit ceria

DRYPERS LAMA





DRYPERS BARU

klu nk tukar bungkusan, buat pembaharuan pun nape isinye harus kurang 
harga dah la lebih kurang je 
sbb kerajaan dpt kenaikan 13% ke ni 


susu FM pun dah naik lebih kurang RM5 setiap produk 






Note : bila dok kira² mmg rasa untung pakai CD tp tahap kemalasan mama ni tinggi sgt ... maknanye aku kena beli byk la 25 keping ke atas utk stok 3 hari gitu kan 

32 comments:

♥cikmOt♥ said...

kalu dah malas...tak leh kata apa lah...huhuhu...

tapi kadang iris pun ada gak akak beli lampin kai buang ni..

beli cap huggies saiz L...
tu tuk pakai waktu kecemasan...

eima said...

@♥cikmOt♥

tu yg tgh berkira nk beli byk tu ... wat stok utk 3-4 hari ...sabuh pastu kan tebal pyh kering ... maknye plak membasuh 2 hari sekali

nuyui a.k.a miss YUI said...

pakai aje napkin..huhu..

syawalsimpsons said...

bakpe la nak kurangkan kuantiti tu...mmmm....

Nad @ MamaZakwan said...

beli cd secara borong dpt le murah

tp kalu ada penyakit M tu
mmg payah sket la nak ckp ;)
kene buang M tu jauh2
kalu tak mmg rugi jek bile dah beli tp tak pakai, huhu!

ch@ said...

adli aku pakai size L. kalau rumah dekat, aku hntr drypers size M satu paket kat alisha. baru guna sekeping. lepas ni aku nak guna CD. dah order 5 keping. hahaaa. test guna waktu mlm je dulu, pastu waktu cuti, kalau ok aku akan tmbh lagi, sikit2. cayok eima. aku pun M mcm ko, tapi tu la bila fikir dah ada anak ni tak boleh mls2 lagi.

♥cikmOt♥ said...

aku setuju statement cha tu...
demi anak2 ko kena buang sifat M tu...
kita dah jadi ibu...bukan anak dara lagi...lalala

cheqna said...

situasi ni mesti akan cheqna lalui suatu hari nanti =)

MRS. K said...

oo.. nasib anak aku da tak pakai pampers. .huhuhu

MaMa_AdHa said...

bestnye ada impian nak pakaikan anak cd.. sy bermula dengan 10 keping cd. hari2 basuh. pakai mesin basuh je basuh. dh siap jemur je bawah kipas cepat je kering. sekarang dah ada lenih 50 keping hasil main kutu, beli sikit.. cukup untuk twin

rasp said...

bila ada penyakit M nie payah skit...
ubat nya ada kata diri sendiri jer kannnn hehehehehe...
sib baik sapphire dah lepas stage pampers2 nie...
kalo dak parah gak...

lovelywa said...

me too lepas dah beban bab pampers nih..legaaa..

eima said...

@nuyui a.k.a miss YUI

dik CD kan lagi aku mls ini plak napkin ..gilo .....

eima said...

@Nad @ MamaZakwan

tu ingat nye gitu ...tgj kumpul duit ni .... pastu nk roger CM die yg pakar bab brg murah gibni

eima said...

@ch@

tu la ... tgh mengumpul duit ni ....

eima said...

@♥cikmOt♥

kak mesin basuh kat luar rumah tau ... seram tau mlm nk kena sidai kain .. tu penyebab ai mls ... heeee

eima said...

@cheqna

bakal ... hehehe

eima said...

@MRS. K

abg ayim mlm² ngan jalan jauh je ...
tp die jarang la nk kencing mlm ... pg esok bgn nk pi skool kering je ...

eima said...

@MaMa_AdHa

tu la tgh kumpul duit skrg ni ... sbb bila tgk online semua jual pukul 1o keping dpt RM20 gitu ..klu beli seketul RM25 jenama QQ

eima said...

@rasp

lmbt lagi si adek nk lepas ...mau 2 tahun lagi kot ... hehehe

*SiRibenMerah said...

hehehe.. nasib la kan ada anak kecik.. memang salah satu mende wajib..

wahida said...

aku dah lama tak beli diapers ni...adik masuk je dua tahun setengah, terus stop segala mak nenek diapers ni...

dulu pernah berhajat nak pakaikan anak CD, tapi masyaAllah, hanya Allah yg tau tahap kemalasan aku mcm mana, sbb tu aku gigih je beli diapers...tak kuasa aku nak membasuh bagai...nak2 lagi kami ni kerap travel, mestilah nak kena ada byk CD kan? so, keputusan aku muktamad mmg tak payah la CD ni..hehe...

TeacherAzimah said...

betul lar harga susu naik, harga diapers naik..rasa nak tercekik!

Nini D.. said...

jenuh la..gaji naik,barang pon harga naik!

Cik Anita said...

Memang sangat costing ada anak ni kan, lagi2 kalau ramai.. huhu..aku yang bujang ni pun x cukup, camne lah kalo aku dah kawin kang.. hee :P

ummiaqeef said...

lame x beli pampers..x tahu pun dah baru ek.. stock lame aqeef x abis2 lg..ade lg 1 pek..hehe..cam best je dah tukar pelekat tu..

AdanyaKauUntukku said...

uikk
akak mmg pembeli Drypers..
dah lain yek kuantiti dia.......
tak boleh jadik nieHhhhh

bunga_rose said...

betul weh, susu anmum dah naik rege.. mencik!! tu pampers tu pun aku ada tgk last week, mmg dah kurang dari biasa..

ni pun lega sikit la sbb kimi dah tak pakai pampers sangat, cam fahim la, tuk tido malam dgn jalan jauh.. owh se lagi, tuk uk uk dia.. tak kuar klu suh masuk tandas.. adoiii

@e_da said...

politik kan.. bg naik gaji pastu naikkan mcm2 dia ingt kita ni tak bijak ke tak tau kan...

maszmadi said...

owh gitu pulak, nape nak buat perubahan sampai kurangkan saiz n kuantiti.. harga x kurang pon.. pandai dorang ni kan..

Nia said...

sebenarnya memang CD paling jimat. tapi,..sama la kita..hehe..penyakit M melanda.

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

pakai CD memang untung, tapi kena rajin la, kita balqis dah besaq so tak pakai diaper tu yang dah tak terasa