Thursday, June 21, 2012

Antara Bahaya Memangku Anak Semasa Drive & Anak Jatuh Tergolek

hari ni alisha cam demam sikit dedar² gitu ptg smlm
ingat nk balik awal amik die 
tp ade pulak taklimat keselamatan 
mintak² tak demam anak aku tu 

dlm dok pikir nk balik aku teringat hari² aku pickup alisha dari taska sepanjang abah dia O/S ari tu 
slalu ade abg ayim mengagah...dok bergelak gitu² je
bila abah tak de nenek ngan ateh ade kat rumah meneman 
fahim mmg dok rumah la tak ke taska 
tak de sape nk mengagah alisha dah pandai menjerit sambil nk bergolek dr car seat die 

last² sedap je die tolong mama bw keta 
klu ade polis mampus kena saman .....


gini la hari² selama 3 hari abah xde
kemain syok die tolong bw keta sama

sori ye nak ...mama tak dpt nk amik kamu awal hari ni 
tp janji abis je taklimat kul 4 .. gegas mama half day  


16 comments:

MRS. K said...

belum penah ku buat lagi.. sebab dulu masa hadif kecik pengasuh/taska dokek jo ngan umah

♥cikmOt♥ said...

tak berani aku weii...
mengundang kecelakaan...bahaya sangat...rela aku buh dalam carseat dan seatbelt terus...dok la kamu dediam...melalak pun tarak hal...

safety first...

Deq's Qienz said...

mak aihhh..bhya btoi..sy xprnh.pngku ank.ms driver..takutt.huhuu

Cik Anita said...

ishkk..memang bahaya nih, dia tak nak duduk kat baby sit eh? tp kalau dah dalam keadaan terpaksa..terpaksalah..

Kesuma Angsana said...

sgt2 bahaya lah camtu! better dun then sorry later !

syawalsimpsons said...

akob pon ghajin buat gitu kat syawal..udah kn sound...tak bbuat sudah

Cute Mum said...

pernah jugak buat camnie sekali masa bawa dania g ofis.. kecik lagi time tue..tapi die duduk peluk sambil menyusu badan.. taklah susah nak drive..
bila dah besar tak beranilah nak wat.. uyun biarkan jer dania kat seat sebelah.. nangis ke tak, uyun wat tak tau.. sebab takut dania usik stearing..bahaya..

Chekgu Azrine said...

hmm...bahaya buat gitu sambil drive..tapi kalau confident tak pe kot..saya tak berani..

salam perkenalan

http://azrinfamily.blogspot.com

wahida said...

uish...ko jgn buat gini lagi...

sgt2 bahaya okey!! kalau jadi apa2 kang ko nyesal tak sudah...

lieyalatif said...

mmg bahaye nie...tapi kan..tapi kan....heheeheh lieya pun selalu buat gini laaa tiap2 ptg....tapi seb baik umah dekat jek....huhuhu...mintak simpang ade polis huhuhu

izla said...

agak bahaya.
tak berani buat.
tadi pon zarif nangis letak carseat.
tapi drive jugak sambil dia nangis..sib baik dekat je umah ngan taska

::NureeN:: said...

dlu mmg kerap masa ellesya kecik, sbb asebn mmg dok jauh so terpaksa la, seb baik la keta masa tue auto, tp skrg dh manual dh x leh buat.. emir plak wat masa ni tdoq jerr memanjang dlm carseat x der la ngaco lg :)

rasp said...

pernah sekali jer kot i buat pe'el cenggini...
tapi cam serik ooooo....
sbb memang tau bahayanya kan...
so lepas tu...
tahan telinga jer lah dengar anak i jerit2 kat dlm car seat tu....

cheqna said...

bahaya mek weh...

mamalieyna said...

ishh bahaya tu..baik hentikan..huhu..jgn mengundang bahaya~

ch@ said...

uishhh kental ko eima. buh carseat la, biar dia memekik melolong... bahaya eima bahaya. please dont do again.