Tuesday, June 12, 2012

Bubur Avocado yg Kelat

smlm aku try nk buat bubur alisha menggunakan AVOCADO
tp bila dah siap di kupas aku potong ckit nk rasa yang mentah 
mak aaaiiihhh kelat piauuu
mmg tak sedap

so aku bajet ...klu dah masak rasa nye sedap 
so merebus la aku ngan beras, ayam, kentang wajib, & labu
bila dah empuk aku try rasa lagi 
pahit kelat ...eeeiii

mmg aku buang seketui² dr periuk bubur alisha tu 
takut jejas rasa bubur...alisha refuse plak nanti 
lepas blend aku rasa bubur tu sedap ... tak de rasa kelat...
alhamdulillah selamat kerjaan aku 



avocado aku smlm
nampak cam muda kan 



so aku nk mintak TIPS Beli, PILIH & Cara Memasak  AVOCADO


anyone can help me ....




Note : aku mana la kenai buah international ni ......


14 comments:

bunga_rose said...

errrr... tak penah try lagi weh.. nanti aku nak tgk balik komen2 orang yg pro.. boleh try nanti ihihih

nur anis said...

saya pun tak pernah beli buah ni..

nuyui a.k.a miss YUI said...

xpernh wat..huhu.

♥cikmOt♥ said...

memagn kelat pun...tak sedap...

skang tak masak bubur kai ni dah...
gemar buh daun sup...wangiiii

syawalsimpsons said...

kakakaka..kalo tanya aku mmg tak la...silap aribulan aku yang minta tips kat ko...

eima said...

@♥cikmOt♥

take note

::NureeN:: said...

avocado slalu org wat jus @ salad... wat bubur x pernah dgr lg ehhe

Deq's Qienz said...

sedap kew??buahnya pon tak pernah pegang..hihii

Papa Mifz said...

tak pernah mkn la buah tuh...huhu

εïз mummyHaza εïз said...

nak masak style minahsalleh ok la rasanye guna avokado ni. kite klu beli makan dengan ice cream jek, sedap..

Mak Wardah said...

salam kenal. Akak nak cuba menu ni...dah ok akak update taste dia kat blog ni

Qhaifa Nur said...

pernah makan sekali aja buah ni sedappp...

~aSHa~ said...

xpernah beli dan cuba

MrS. F!zA said...

bertuah anak zaman skrg..zaman kita dlu mangga ja plg koman pon..ekeke