Thursday, June 14, 2012

Dah Korek Hidung Pegang Anak Korang ...eeeuuuwww

APA PENDAPAT KORANG, BILA BABY ANDA DIPEGANG² OLEH TAK DIKENALI??

ok aku bg situasi :

anda bawa anak² ke shopping complex seperti pertama sbb dengan niat mencari gadget baru.
berhenti kat satu booth jual pelbagai jenis gadget IT spt HP & Tab
tetiba jurujual booth berkenaan menyentuh baby kecil anda
sentuh tgn, sentuh pipi sentuh rambut

selepas 5-6 minit menyentuh anak anda, beliau yg berkenaan mengorek hidung ngan kuku yg panjang di jari kelinking & membuang TAIK HIDUNG menggunakan kuku yang panjang di ibu jari.

adakah sebelum menyentuh baby anda beliau tersebut telah mengorek hidung berkali²??

ini adalah yang berlaku pada aku 
apa yang aku buat semasa beliau cha ya nun alif  menyentuh anak aku tu 
adalah bergerak kejar anak yg lagi satu sbb tak nak nampak sgt aku tak suka pd keadaan itu
dan aku terkejut lepas die sentuh² alisha die korek idung plak .....

ape yang aku lakukan kat alisha adalah menyembur cecair antiseptik 99.9% pembasmi kuman

spray kat tgn², pipi & bdn die 

lepas ni kena beragak² la nk bagi org sentuh anak kite 



Note : bila la batuk ni nak berkurangan, ubat dah mkn, gas nab pun dah amik ....tp belum berkesan 


9 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

eeee..teruk toi itu olang..

syawalsimpsons said...

teruk itu olang haa...adohai...

Ujang9897 said...

ala mak dia pun sama korek idung pegang anak kan..hahaha

wahida said...

cha ya nun alif mmg suka korek hidung depan org kan? selamba je...
aku pernah ternampak satu mamat lelaki bangsa tu dlm keta tgh korek hidung, rasa menyesal giler tertgk!! grrrrr!!

bagus ko bwk antabax tu, ntah2 sebelum dia pegang anak ko tu, dia dah korek berkali2....aiyak!!

rasp said...

eeeuuuwww....geli geleman ok nak bayangkan....

memang sangat2 berguna bawa antabax tu sis...

geez said...

hehehe.....sangat berhati2.....bagus.....^_^

maszmadi said...

hait!!! kut ye pon nak k*rek idung, jgn la sampai pn iema nampak, kan dah jadik glemer masuk blog ni... haha

hurm, geli pulak aku baca entry ni, blum lagik terjadi dpn mata kan.. huhu seb baik ada antabax!!

@e_da said...

eiii geli sungguh.. bawak lari je eima.. toksah kata org lain.. kalau kita or laki kita pun tak gamak pegang anak tangan kotor kan...

Anamarza said...

mmg geli kalau camtu, sebut bab korek hidung ni, pernah tgk seorang makcik ni dia korek hidung time berdiri dekat meja suami dan anak lelaki dia tgh duk makan, memang hilang selera menengoknya, nak buat tu pun biar la kena ngan tempat dan situasi jugak kan